Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
reinventor

reinventor

Medlem
  • Namn Stefan L.
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning Har kört applemaskiner sedan 1979, varit hacker, programmerare, programledare, projektledare, reklamare, regisör, producent... Nu bara vanlig user...
  • Registrerad 2003-04-03
  • Senast aktiv 2020-04-17
  • Antal inlägg 100

Foruminlägg

De senaste inläggen reinventor har skrivit i forumet.

Zaphod: Passande nic du har för detta "problem"

Jag har för övrigt samma problem och är mer orolig för att min MBP ska ta skada av detta och undrar om någon vet ett bra sätt att avhjälpa det hela? Jag har tex en extern USB disk som slutar funka direkt om jag har sladden till stereon inkopplad samtidigt som jag kopplar in den och måste sen repareras med DiskWarrior =

Disken kan jag klara mig utan men MBPn är det värre med och den har också börjat strula och att leva utan musiken är ju också otänkbart...

Finns någon adapter el dyl som kan kopplas in mellan dator och stereo för att lösa detta?

Jag har nu samma problem som flera i tråden och min Apple Remote fungerar inte trots att jag i systeminställningar försökt att ta bort parkopplingen.

Jag har provat med ett annat system på min MacBook Pro(OSX 10.5.5) via en extern hårddisk och med samma Apple Remote och då fungerar det utan problem, så jag förutsätter att inställningsfilen för remoten är korrupt men vet inte hur jag ska göra för att rätta eller radera den. Jag har för övrigt gjort alla uppdateringar som finns tillgängliga.

Har någon här några tips?

Senast redigerat 2008-11-23 01:16

Jag har en MacBook Pro och funderade på samma sak. Däremot så valde jag att ställa om strömspararinställningarna så att när jag har nätadaptern inkopplad, så går disken aldrig ner i vila istället. Det känns som en nödlösning men är i alla fall mindre störande än en disk som spinner upp hela tiden...

Finns en bättre lösning är jag också intresserad.

Oj, det var länge sen jag skrev den frågan. Jag provade aldrig scriptet, så jag vet faktiskt inte hur det funkar. Jag har istället vant mig vid att de få gånger jag startar upp/om min dator gömma mail med ett snabbkommando via butler. Eftersom jag bytt dator sen jag skrev frågan så blir det inte heller så många omstarter längre.

Jag tycker dock att det är ganska lustigt att felet i sig biter sig fast efter så otroligt långt tid och många uppdateringar. Har någon här provat om det samma gäller i Leopard?

Ursprungligen av ntity:

Enda som jag upplevt är att skärmen ljusstyrka minskas efter 2 min, men det är ju bara om jag har den funktionen aktiverad, kan inte säga att jag ens hört någon annan ha liknande de problem som du har

Ok, men det innebär mao att inställningen för denna funktion fungerar på din MBP? På min spelar det ingen roll om jag kryssar i funktionen eller ej, funktionen är alltid på. Frågan är ju då om man kan konstatera hårdvarufel eller om det är något i systemet som blivit fel?

Det finns ju fler kryssrutor i systeminställningar som ignoreras av vissa program, tex har du Mail som startobjekt och kryssar i att programmet ska gömmas vid uppstart så ignorerar Mail det helt. Alla andra program jag har som startobjekt tar dock kommandot som de ska.

Jag tror jag gjorde det klassiska felet att skriva ett för långt inlägg, men jag får i alla fall tacka för all respons. Det verkar som några känner igen sig och andra inte alls - intressant. Jag borde nog egentligen dela upp frågorna i flera trådar, men gör nog om misstaget och tar upp några kommentarer här i alla fall.

Det viktigaste för mig nu är möjligheten att få ljudchipet att vara på hela tiden när lineutgången är inkopplad till stereon. Och nej, det finns inga inställningar som påverkar det i systeminställningar, det krävs nog unix-kunskaper jag inte har, alternativt ha en app som spelar tystnad hela tiden, vilket känns som en omväg. Jag vill ju bla kunna använda iSleep som väckarklocka och i övrigt slippa brum, brus och knäppar i högtalarna när chipet slår av/på, samt den latency som uppstår innan ljudet spelas upp när chipet är avstängt.

Sen ang skärmen och strömspararinställningarna börjar det bli intressant. Ett förtydligande: Nej, Apples egna inställningar fungerar inte fast de finns där(jag kör iofs ett svenskt OSX 10.4.10). Jag tackar för tipset att kolla i terminalen men saknar åter kunskaper för att gå vidare. På min maskin(se nedan) ser det däremot ut som att halfdim=0, vilket jag antar är vad jag vill ha, men jag kan som sagt för lite.

Active Profiles:
Battery Power           -1
AC Power                -1*
Currently in use:
 womp           1
 sms            1
 hibernatefile  /var/vm/sleepimage
 acwake         0
 sleep          0
 autorestart    0
 halfdim        0
 hibernatemode  3
 displaysleep   15
 disksleep      10
 lidwake        1

Jag förstår också att man kan tro att det är hårdvarufel med tanke på Airportproblemen, men detta fungerar felfritt när jag kör XP under Bootcamp på samma maskin. Jag har testat systemet i säkert 30 timmar i alla tänkbara konfigurationer med bla TPTest mm för att hitta problemet(Obs det krävs ett aktivt Belkin kort i närheten, tex en granne, för att felet ska uppstå), men Apple duckar som vanligt alla argument. Jag är rätt säker på att många här har samma problem men inte märker av det eftersom det bara påverkar farter över ca 2.5 Mbit, men det märks verkligen när man ska föra över hundratals MB mellan två datorer på nätverket.

Jag håller också med om att man inte bör acceptera alla dessa problem, men eftersom många av problemen bara är småbuggar som bara dyker upp ibland eller i mycket speciella förhållanden, blir det extremt svårt att argumentera för sig. Sen är det ju frustrerande med de tröttsamma "har du kollat att sladden sitter i"-frågorna som man måste igenom först, ofta flera gånger, innan frågan tas på allvar. Många av småbuggarna känns också orimliga att lämna in maskinen för. Sen är det kanske lite svårt att lämna in sin dator för att man haft fyra kernel panics under ett halvår. Eller att datorn startat om istället för att gå i vila 7 gånger, de kommer aldrig att hitta de "felen" på service.

Sen en fråga till er som inte har några problem; Är det så att problemen inte finns där alls eller har ni bara inte noterat dem? Tex med skärmen som går ner i halvstyrka efter några minuter, ljudchipet som stänger av lineutgången efter ca 30 sek tystnad i OSX 10.4.10, att första tangentnedtryckningen missas ibland etc...

Jag får börja med att ursäkta att jag kommer låta lite gnällig, men jag börjar bli lite ledsen i ögat på Apple som verkar införa massa små onödiga buggar/features och inte rensa ut de gamla. Jag har varit en supernöjd Pismo-ägare sedan 2000 men bytte till en MBP C2D i December-06. Jag har varit van att allting alltid funkar, men nu med min MBP känns allt för mycket instabilt. Det senaste stör mer än rimligt och jag hoppas någon här kan hjälpa mig med det.

1. Efter ca 20-30 sekunders tystnad så stängs ljudchipet till lineutgången av och resultatet av detta är brum och brus ifrån min stereo=mycket irriterande. Detta kom efter den sensate systemuppdateringen till OSX 1.4.10. Finns det något sätt att avaktivera denna "feature" som jag antar är till för att spara ström, men är helt huvudlös när man kör med nätadaptern inkopplad?

2. Jag har även haft stora problem med airport på min MBP. Jag har försökt felsöka och haft den på service utan större framgång. Till slut har jag kommit fram till att vissa Belkin kort tenderar att försätta min MBP i "slowmode", dvs maxhastighet blir ca 2.5 Mbit/s, detta samtidigt som alla andra maskiner på samma nätverk tuffar på i hög fart. Finns det dessutom många nätverkt där man är blir jag också ofta utslängd från det nätverk jag är uppkopplad mot, det är mycket instabilt.

3. En annan sak som stör, är att att skärmens ljusstyrka går ner efter ca en minut, även fast jag stängt av den funktionen i strömspararinställningarna. Varför fungerar inte Apples egna inställningar? Kan man nollställa detta på något vis?

4. Ibland när jag stänger locket för att försätta min MBP i vila, så startar den om istället och jag hör det bekanta ljudet när jag är på väg att stoppa ner den i min väska. Klart frustrerande.

5. Ytterligare sak som som jag har irriterat mig på ett tag, är att första tangentnedtryckningen ofta missas, dvs första bokstaven som man skiver tas inte emot. Detta verkar gälla alla applikationer och jag börjar nästan undra om jag fått in något i systemet som inte hör hemma där.

6. Sjätte punkten är mer underlig och kanske inte fullt så irriterande. Muspekaren hoppar ibland ner i högra hörnet när jag använder min externa Logitechmus. Jag skulle förmodligen inte tänka så mycket på det om det inte var för att jag aktiverar exposé där.

Ovanpå detta så har jag fått fler kernel panics på några få månader än under alla mina år med min Pismo. Jag har installerat om mitt system ett otal gånger utan skillnad och orkar nu inte göra om det.

Är det fler som känner igen sig i detta? Min Macbook Pro känns instabil. Jag har aldrig tidigare förstått poängen med att lägga ner massor med pengar på att förlänga garantin till 3 år, men nu känns det som allt är så instabilt att vad som helst kan hända, när som helst och en "försäkring" nog är på sin plats. Har Apple planerat detta?

Prova sökfunktionen på apple.com - nice...

Jag vill bara tacka för en av de bästa och den mest använda widgeten!

Alla synpunkter/förbättringsmöjligheter jag har på den har redan tagits upp ovan.

Parallels har nu(27/2-07) släppt den skarpa versionen av uppdateringen till Parallels Desktop for Mac. Jag vet inte om det bara är min MBP som fått hicka men jag kan inte öppna dmg-filen som finns att ladda hem på Parallels hemsida.

När jag försöker hämta filen från Parallels hemsida i Safari står det att filen är 57.4 MB men den slutar att ladda, som att den är klar, vid 52.9 MB. Resultatet blir att filen inte går att öppna.

Har någon annan här lyckats med detta?

Edit: Jag provade att ladda ner filen igen och denna gång blev den 54 MB (?!!) Verkar helsjukt.

Många inlägg från mig blev det visst här...

Såg att Apple igår släppte en uppdatering som kanske fixar problemet även för mig, typiskt att jag precis han lämna in min maskin på service innan jag han testa detta...

AirPort Extreme Update 2007-001

About AirPort Extreme Update 2007-001
This update is recommended for all Intel-based Macintosh computers and provides compatibility with AirPort Extreme base stations and networks.

Ursprungligen av Shades:

Min nyinköpta 2.16 GHz c2d MBP går som tåget på det trådlösa nätverket. Drog ner en torrent i 250 k/s igår på min roomies Linksys router. (Det är nog nästan den teoretiska maxhastigheten för hans uppkoppling.

Den ser också fler nätverk än mig gamla iBook G4 1.2GHz.

Jag kom på att jag nog bör tillägga att när jag anser mitt nätverk vara slött så har jag i TPTest en fart på allt från 1,9 till 6 Mbit/s över Airport. Under Windows XP(bootcamp) på samma maskin så håller sig farten konstant över 13 Mbit/s. Farten i upload har heller aldrig strulat utan varit extremt stabil, men det kanske beror på att jag bara har 1 Mbit/s som max i upload och att jag då aldrig kommer upp i de farter där det börjar strula.

En annan sak jag upptäckte under mina tester vara att om jag inte använde kryptering på nätverket så fungerade det bättre, men det är ju inte så kul att lämna nätverket helt oskyddat.

Ursprungligen av drcosmos:

Körde du TPTest genom Bootcamp? Har beställt en Airport Extreme draft N router, hoppas att den löser problemet när den dyker upp eller med uppdaterad N drivrutin...

Mvh

Ja, jag körde Bootcamp och det funkade utmärkt och precis som Shades skriver så ser den fler nätverk i grannskapet än min gamla Powerbook. Tyvärr kom problemet tillbaks igen under OSX och jag var tvungen att lämna in min maskin på service i alla fall.
Jag har ju formaterat om hårddisken och installerat om systemet ett antal gånger nu och även uppdaterat firmware på Airport Expressen utan framgång. Service teknikern sa att det kanske kunde vara något strul på moderkortet i alla fall. Jag tycker ändå att det känns konstigt att det ska vara ett hårdvarufel när det funkar bra under Bootcamp. Jag får väl se när jag får tillbaks den vad det var för något...

Jag har också en MBP C2D och har haft en del liknande airportproblem.
Jag testade med denna fix men fick det inte att fungera helt ändå. Det blev bättre(mer stabilt) men var fortfarande slött(1/3 av farten på min PowerBook G3 med samma uppkoppling).

Det verkade som om man även behövde ta bort det sparade lösenordet i Nyckelhanteraren innan man gorde ovan manöver för att få till det. Jag har just testat med TPTest igen och det vart klart bättre och jag hoppas att det håller i sig och inte kommer tillbaks.

Jag är i alla fall säker på att det inte är hårdvaran det är fel på, då allt hela tiden fungerat felfritt under Windows XP på samma maskin med bla TPTest för Windows.

Har nån annan är jag problem med ljudet på de gamla Keynotesen?