Snoopy

Snoopy

Medlem
  • Registrerad 2003-04-07
  • Senast aktiv 2021-10-24
  • Antal inlägg 723

Foruminlägg

De senaste inläggen Snoopy har skrivit i forumet.

Brukar gilla eran pod, men inte denna gången. Tråkiga kommentarer om Johny Srouji

Ursprungligen av johan_tanying:

Grattis! Men hur har du lyckats hålla liv i 15-tummaren så länge? Tack vare det ökända grafikkortsproblemet fick jag bytt ut moderkortet i min early 2011 efter ca 3,5 år. Efter ytterligare 3,5 år var det dags igen, men då var reparationsprogrammet slut sen länge och Apple ville inte ta i burken med tång. Inte ens Troy i Jönköping lyckades få liv i liket... Annars hade jag gärna haft den ett tag till. Bästa datorn jag haft.

Nu har jag en 15" 2017 (uttagen 2018) som redan fått nytt tangentbord (dvs hela topcase) två gånger på Apples bekostnad. Skitdator... För nästan exakt samma peng som den kostade (42000 inkl 1TB SSD, donglar etc) kan jag nu får en 16" M1 Max med 32-kärnig grafikprocessor 32 GB minne och 1 TB SSD. Shut up and take my money!

Har bytt moderkort en gång för kanske ca. 3-4 år sedan. Tvekade, men det som fanns på marknaden då lockande inte. Håller med dig att det är en riktig bra dator men nu är det vägs ände. Väldigt skönt att ha SD-kortläsare och HDMI kontakt och förhoppningsvis riktigt tangentbord.

14” silver 32GB, 8 kärnor, ersätter 2011 MBP 15” . Vill jag ha fler kärnor får jag käka vindruvor, farten bör räcka och bli över med denna.
Strömadaptern är det kabel Usb-c till MagSafe eller skall man betala 595kr extra?

Ursprungligen av suddgummi:

Mycket möjligt. Det kanske inte finns tillräckligt med skärmning i kabeln (eller att kablarna ini inte är tvinnade) som kan orsaka "läck" som kan uppfattas som radiosignaler. Min elektroniklärare brukade alltid anmärka att "det är en fin antenn du har där" närhelst man hade kablar hängandes. Det finns en slags felkorrigering i HDMI protokollet som gör att din skärm inte kommer att se några problem (i alla fall inte i lägre upplösningar) men billiga kablar kan ha problem med högre upplösningar/uppdateringsfrekvenser.

Köpte Displayport till HDMI men det fungerade inte alls(blev ingen bild). Testar nu Displayport till Thunderbolt och verkar som om störningar försvunnit, eller så beror det på vädret eller annat?

Ursprungligen av kenjon:

Utöka avståndet mellan monitorn och radion.

ca. tre meter och kan inte flytta längre bort

Ursprungligen av suddgummi:

Mycket möjligt. Det kanske inte finns tillräckligt med skärmning i kabeln (eller att kablarna ini inte är tvinnade) som kan orsaka "läck" som kan uppfattas som radiosignaler. Min elektroniklärare brukade alltid anmärka att "det är en fin antenn du har där" närhelst man hade kablar hängandes. Det finns en slags felkorrigering i HDMI protokollet som gör att din skärm inte kommer att se några problem (i alla fall inte i lägre upplösningar) men billiga kablar kan ha problem med högre upplösningar/uppdateringsfrekvenser.

Skall testa med annan kabel om det gör skillnad

Ursprungligen av M37:

Hur kom ni fram till att Safari på din MBP oftast är orsaken?
När du skriver oftast, betyder det att andra felkällor finns?
Isåfall, vet man om vilka dessa är?

Nja, var kanske lite vag. Kontoret är i en plåtbyggnad så mottagningen är ok men inte topp. Testat att stänga av wifi, blåtand men gör ingen skillnad. Det endast samband mellan störning och icke störning är Safari men utesluter inte annat. Därför jag skrev som jag gjorde.

Ursprungligen av suddgummi:

Kul problem
Det är inte som så att det är nån skärm/monitor eller USB/Thunderbolt-grafikkort som ställer till det för dig tror du?

Tack för input, nu upptäckte jag precis något annat. Det är Safari men bara på extern skärm, flyttar Safari jag till MBP så försvinner störningar. Kan det vara HDMI kabel mellan MBP och extern skärm?

På kontoret har jag en radio och får ibland störningar, har nu kommit fram till att Safari på min MB pro oftast är orsaken. Vad kan vara orsaken att just Safari orsakar störningar för FM-radio och varför uppstår inte samma störningar med iPad Pro och Safari?

Spekulationer är välkomnas!

Ursprungligen av marcushedenstrom:

Upp till 16 GB.

Lite klent, man hade önskat 32GB för det lär väl inte gå att stoppa i extra minne själv?
Lär nog komma en iMac Pro

Ursprungligen av bjorsi:

Det beror väl på vad du menar med seriöst arbete?
Jag som powerpoint-konsult skulle lätta klara arbetet på en iPad Pro.
Jobba som utvecklare kanske inte skulle funka lika bra.
Har haft min iPad Pro i två år, aldrig någonsin misslyckats med FaceID...

Det är Apple är Apple som i sin marknadsföring säger.
iPad Pro — Your next computer is not a computer.

Jag tolkar det som en ersättare för dator. Fungerar säkert för men del, men inte i mitt fall vilket jag har skrivit. Ex. Att bara spegla skärmen mot en extern skärm. Kan inte koppla till en helt vanlig USB hårddisk utan det kraschar. Inget ljud från iPad med dongel och extern skärm. Många appar är enbart i vertikalläge, även om det inte är Apples fel så blir ändå användarupplevelsen lidande.

Om man håller i en rektangulär sak, ex. En bricka eller en tidning. Då är det ganska naturligt att i horisontalläget hålla på kortsidorna, kl.9 och kl.15. Då kanten är väldigt liten på iPad Leo så är sannolikheten 50% att man håller för kameran, då kameralinsen är i det närmaste osynlig.

Hur håller du en bricka eller en iPad?

Varför har Apple en text att man håller för kameran och en pil som visar var kameran är? Kan det bero på att fenomenet är vanligt av de skäl jag angivit? Produkter från Apple är kända för att vara intuitiva, faceid på iPad är dåligt implementerat.
En iPhone håller man vertikalt nör man låser och har inte detta problemet.

Som PP-konsult så kanske du använder Excel också, jobbar du i Excel på din iPad eller på din dator?

PS. Kul att iPad Pro nu har två portar

Ursprungligen av BlackSmp:

Och?

Jag sa bara att du får förvänta dig att få mothugg. Du får tycka vad du vill men då ska du kanske inte göra inte ner andra som tycker annorlunda.

Har inga problem med mothugg. Men påstå inte saker jag inte sagt!
Har inte gjort ner någon, tvärtom så är det flera som går på mig istället för att bemöta med sakliga argument.

Ursprungligen av kenjon:

Det är väl ingen som säger att iPad/iOS ska vara minst lika bra som Mac/macOS??? Det är en viss prisskillnad på dem, och självklart får man mer för de dyrare.

Om man jämför äpplen och äpplen
Ipad pro 12,9” med magic keyboard 18000kr,
Macbook Air 15000kr ungefär samma konfiguration och då väger MBA mindre också.

Ursprungligen av BlackSmp:

Det är klart att du har rätt till dina egna åsikter och slutsatser men det är inte samma sak som att du har rätt till att förbli oemotsagt och att vi inte kan ifrågasätta dina slutsatser.

Dina tolkningar av svar och icke-svar får stå för dig själv.

Och för att gå tillbaka till ditt inledande inlägg. Jag har inga problem med att markera text på min iPad Pro

Finns ju fler än jag som delar samma åsikt om att iPadOS, ex. John Gruber
https://daringfireball.net/thetalkshow/2021/0...

Du kan ju även läsa kommentarerna ifrån länken som Frazze skickade, så jag står inte ensam i min kritik mot iPad OS.
Om man har låga krav är väl det mesta bra, har man högre krav så är det få saker som är bra. Kanske inte är svårare än så?

Senast redigerat 2021-04-15 21:36

John Gruber och Craig Mood i senaste The Talk Show sågar iPadOS ganska rejält, gällande seriöst arbete med iPad, så jag är i alla fall i gott sällskap