Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
davidbicho

davidbicho

Medlem
  • Sysselsättning Snusar
  • Registrerad 2003-04-11
  • Senast aktiv 2011-09-22
  • Antal inlägg 19

Foruminlägg

De senaste inläggen davidbicho har skrivit i forumet.

Nä, det går inte med drag å släpp. Det går inte heller att köra file://sökväg. Hmpf.

Andra modemet jag har är ett Huawei E169, och den har en liten silverplupp man kan vika bort och bakom den finns en liten kontakt som ser ut att gilla ström.

Ursprungligen av Hagelin:

Jag lånade ett 3G-modem för ett tag sedan, jag tror att det var en Huawei E220. Den kom med en sladd med två USB-kontakter så den kunde dra ström från två uttag. Använder du en sådan?

Det låter som en vettig variant. Nej, någon sådan sladd fick jag inte med. Supporten på 3 har inte heller nämnt någon sådan lösning. Finns sånna sladdar att få tag på i vilken välsorterad usb-hylla som helst?

Ursprungligen av frazze:

Som vanligt: vilket märke och modell på ditt 3G-modem?

Huawei E220

Ursprungligen av Ola Hansen:

Mät hur mycket ström modemet tar!

Sedan kan du gå på rätt part.

Kunde jag skulle jag.

Finns det NÅGON därute med nya MBP 17" som kan köra 3G-modem? Vilket modem är det isåfall?

Har ett stycke MBP 17", 2.93 GHz som funkar finfint på alla sätt och vis förutom att mitt 3G-modem inte fungerar i någon av USB-portarna. Har varit med om samma fenomen tidigare med min Hasselbladare som körs i Firewire 800-porten, och då var lösningen att köra kameran i externt strömförsörjd FW-hub, så har jag testat samma "knep" med en USB-hub med modemet i, och då fungerar det utmärkt.

Slutkontentan är alltså att USB-portarna inte ger nog med ström. Har testat 3 stycken 3G-modem, med samma resultat. Externa usb-diskar (som drivs med usb-ström) fungerar dock utmärkt.

Har letat runt, men kan inte hitta något om det. Apple har inte hört talas om det och Tre (modemleverantören) har inte hört talas om det. Nu är datorn iofs fortfarande väldigt ny, och jag vet inte om den kanske inte är särskilt vanlig ute i stugorna.

Vad ska man göra!? Tre lär ju bara säga "prata med Apple" och Apple lär säga "prata med Tre".

Att springa omkring med en strömförsörjd usb-hub är inget alternativ.

Hah, o ja. Jag har ingen silverfärg kvar what so ever på a,s,d,e,k,l,v,n och m. Påvägen ner genom silverfärgen är det en väldigt mörk färg, och när man kommer helt igenom (som jag lyckats på L och N) så blir det helt genomskinligt och man ser rakt in i innanmätet. Ger ett skönt patos till datorn, fast samtidigt ser det jäkligt skitigt ut fast det inte alls är smutsigt. Dessutom sjunker andrahandsvärdet drastiskt.

Min mellanslagstangent däremot är hel och fin. Jag är "korrekt fingersättnings"-typ och håller fingrarna alltid nära/på asdf/jklö vilket förmodligen är en starkt bidragande orsak. Datorn är knappt året gammal och jag har absolut inte använt tangentbordet på något extremt sätt, inte i några extrema miljöer, inte med några extrema fingertoppar eller liknande.

Såhär illa ser det ut:
http://trashbin.bicho.se/tb.jpg

Men datorn är inte en månad gammal som i ditt fall. Mina första tecken började efter kanske 4-5 månader.

Veckovy horisontellt är ett måste, men verkar inte komma i 3.0 heller... Idag finns INGET sätt att se när man har en lucka under en vecka vilket gör kalendern näst intill oanvändbar för att boka in saker. Visst, det går i dagsvy, men det är ju som att inventera en lägenhet genom brevlådan.

Så jäkla enkelt - måste ta MAX en lunchrast för kalenderkodargänget att fixa.

Det är en deal-breaker om något. Hmpf........

Har haft samma problem som trådskaparen. Findern vägrar lyssna på tangentbordet helt plötsligt. Startar man om Findern funkar det igen ett tag (starta om funkar naturligtvis inte via tangentbordskombon om Findern är aktivt ).

Det är skitjobbigt eftersom det uppstår när man oftast håller på med något "finder-komplext" (ok, när photoshop hänger sig efter 5 timmars retusch utan att spara - det är ett komplext problem på riktigt) så att starta om findern gör man inte helt utan svordom.

Verkar som att detta är ett eget, isolerat fel för just Mac Pro + Finder + Tangentbord.

Det felet som många MBPs upplevt är något annat såvitt jag förstått.

Verkar inte inträffa alla Mac Pros heller, så det är förmodligen någon kombo av något...

Lyckas inte hitta det i coverflowläget!? Haah.

Däremot hittade jag det precis i vertikal-läget! Wohooo! Man klickar på själva bilden och då kommer en "scrub" upp där man kan spola etc, och där finns även ikonen för shuffle som va påslagen!

Sitter här med en ljudbok på 253 mp3or döpta i nummerordning, men allt spelas alltid i slumpmässig ordning. Filerna ligger jättefint efter varandra, så det är när det är dags att "hoppa till nästa spår" som det slumpas. Det spelar ingen roll om jag kör dem från playlistan där allt är i ordning, från Spår, Artister, whatever. De spelas alltid i slumpmässig ordning. Trycker jag på "Next" så slumpas det, lyssnar jag igenom ett helt spår så slumpas det till nästa... Suck.

Den stora Blanda-knappen är ju inte något man kan switcha av eller på heller...

Kanske ska tillägga att detta inte har något som helst med just denna ljudbok att göra. Det gäller alla ljudfiler jag har i iPhonens iPod.

Det känns ju som att det borde finnas en inställning för detta under Allmänt/Ipod? Jag tror mig ha letat i varenda inställning utan något som helst resultat, och jag har googlat så gott jag kunnat och inte hittat något om detta varför jag är än mer övertygad om att det är någon switch nånstans som alla fattar utom jag. Buhuuuuuu. Hjälp? Någon?

Ursprungligen av jnx:

Saxat från supportdelen på iPhone 3G Produkter och erbjudanden Mobilt - Telia.se

"Vad är Telia Mobil iMini/iMidi/iMaxi?"
"Det är våra speciellt anpassade abonnemang för iPhone. Unikt för dem är att när datatrafiken som ingår via 3G/EDGE är förbrukad gäller maxtaxa med 9 kr/dygn. Det innebär att kostnaden för surfande och datatrafik inte kan överstiga 9 kr/dygn. Dessutom ingår alltid fri surf via Telias surfzoner och Telia Homerun. "

Ringde till Telia nu för tredje gången, och sa som det var - att det står att det är max 9:- per dygn på denna supportsida vilket fick Telia-damen att tappa hakan eftersom de fått andra instruktioner. Hon kunde inte ge något besked, utan skulle kolla upp vad som gällde och återkomma. Hon sa i alla fall att "ja, då ska man ju INTE teckna fastpristillägget som vi rekommenderat alla att göra".

Spännande att se var detta slutar.

Ursprungligen av Mach2:

Det kursiverade i mitt tidigare inlägg är kopierat direkt från Telias hemsida. Då det uttryckligen står datatrafik och inte surf kan jag inte tolka det på något annat sätt. Tror inte någon domstol skulle tolka det hela annorlunda heller. Jag sätter mina pengar på att "iphone-avdelningen" i detta fall inte är särskilt påläst.

Telia använder annars en mängd skumma, odefinerade uttryck som sällan stämmer överens med namnen på de tjänster som går att beställa, men hur som helst är ju i-abbonemangen helt värdelösa...

Fick ett ryck och ringde telia igen, och fick denna gång tala med en person som återigen slog fast att det kostar 69:- per dag, och att maxtaket 9:- gäller enbart surf.

På telia.se/iphone står det "Unikt för dem är att när datatrafiken som ingår via 3G/EDGE är förbrukad gäller maxtaxa med 9 kr/dygn." utan att definiera begreppet datatrafik vilket ju är oerhört korkat i iphone-fallet. Letar man efter definitionen i prislistor till höger och vänster är "datatrafik" enbart surfning, och allt annat kostar 20kr/MB med maxtak 69:-.

Så, om Telia nu är konsekventa i ena fallet om definitionen "datatrafik" så ska de ju vara det även vad gäller de megabytes som ingår i i-abonnemangen. De 100MB som ingår i t.ex iMini gäller alltså även där surfning. Såfort man får ett mail, tankar hem en applikation etc så kostar det 20kr/mb. Från dag 1.

För OM begreppet "datatrafik" gäller ALL datatrafik FÖRE 100mb, och sedan gäller enbart surfning EFTER 100MB så är det någonting som måste nystas i eftersom detta kan handla om mycket pengar.

Ursprungligen av davidbicho:

Det var precis detta jag frågade om, och Telia sa rakt i örat på mig att det inte gäller. Det är 69:- per dag som är maxtaket på iMini för datatrafik. Maxtaket på enbart surfning i webbläsaren är 9:-. As if surfningen var den stora dataslukaren. Hah.

Som sagt, detta sa tanten på Telia till mig efter att ha checkat med "iphone-avdelningen" som bekräftade det hela. Så den där meningen på iphone-sidan är bullshit eftersom de refererar till "datatrafiken" men menar "enbart datatrafik över port 80 - all annan trafik kostar 69:- per dag".

Har nu läst längre bak i denna tråd där det definitivt basuneras ut att maxtaket på 9:- gäller all datatrafik. Ord mot ord. Jag orkar inte. I rest my case.