Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
davidbicho

davidbicho

Medlem
  • Sysselsättning Snusar
  • Registrerad 2003-04-11
  • Senast aktiv 2011-09-22
  • Antal inlägg 19

Foruminlägg

De senaste inläggen davidbicho har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Mach2:

Vad har din polare för abbonemang?
Som jag förstod det var poängen med i-abbonemangen att maxtaket var 9kr på all datatrafik. (för andra abbonemang ligger maxtaket på 69kr)

"Till din iPhone 3G kan du beställa något av våra tre speciellt anpassade abonnemang. Unikt för dem är att när datatrafiken som ingår via 3G/EDGE är förbrukad gäller maxtaxa med 9 kr/dygn".

Det var precis detta jag frågade om, och Telia sa rakt i örat på mig att det inte gäller. Det är 69:- per dag som är maxtaket på iMini för datatrafik. Maxtaket på enbart surfning i webbläsaren är 9:-. As if surfningen var den stora dataslukaren. Hah.

Som sagt, detta sa tanten på Telia till mig efter att ha checkat med "iphone-avdelningen" som bekräftade det hela. Så den där meningen på iphone-sidan är bullshit eftersom de refererar till "datatrafiken" men menar "enbart datatrafik över port 80 - all annan trafik kostar 69:- per dag".

Också intresserad av svar på detta... Jag har, i väntan på billigare alternativ, ca 12 terrabytes bilder lagrat på massa offline-hårddiskar som bara ligger still... Vore kul att höra om någon har någonslags erfarenhet av detta.

Min egen erfarenhet är att jag flera gånger rotat fram SJUKT gamla hårddiskar från barndomen som legat helt still i typ 10 år, och de har alltid fungerat klanderfritt. Så min erfarenhet är god, men så är det kanske skillnad på en hårddisk på några megabytes och en på 500...

Jag fick inte med någon prislista när jag fick min telefon varför jag förståss kollar på nätet och tolkar det som att all datatrafik kostar max 9:-/dag. En polare fick med en prislista där det står klart och tydligt att maxtaket ligger på 69:-/dag för datatrafiken. Detta maxtak finns att läsa i massa pdfer runt om för andra abonnemang (99/199/osv), men jag kan inte hitta det på iMini/iMidi/iMaxi-prislistorna på nätet...

Så jag ringde till Telia och frågade, och visst, det är 69:- som gäller som maxtak. Beställde fastpris för datatrafik direkt.

Då undrar jag vad det är som är speciellt med i-abonnemangen? De blev ju justerade efter första lanseringen eftersom folk gnällde över priset, men nu kostar det ju lika mycket? Eller kan man bara teckna fastpriset om man har i-abonnemang? Orkar inte hänga i prislistorna mer nu... Eftersom Telia-tanten jag pratade med inte riktigt lät förtroendeingivande (hon fick ringa runt i säkert 20 minuter innan hon hade något definitivt besked), kan inte någon klok härifrån bekräfta eller dementera maxtaket för iMini för all datatrafik (inte bara surf, utan ALL)?