Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Martinol

Martinol

Medlem
  • Registrerad 2002-08-11
  • Senast aktiv 2015-12-02
  • Antal inlägg 55

Foruminlägg

De senaste inläggen Martinol har skrivit i forumet.

Det var formatfel.

Tack för snabb hjälp!

Då är det nog det som är problemet. Dom är importerade som aac, vilket är onödigt när det gäller en ljudbok......
Testar att köra om dom som mp3. Så långt tänkte inte jag.
Tack!

Japp. Så har jag alltid gjort tidigare. Under Alternativ finns nu inte valet ljudbok längre, utan enbart musik.
Nu var inte detta en mp3 cd utan jag har importerat 5 skivor och försöker göra om dom till en ljudbok. Var detta med senaste iTunes du gjorde det med? I så fall har det ju något med formatet att göra.
Jag har som sagt inte valet ljudbok, har testat på en bärbar och på en iMac med senaste systemen och iTunes. Då har jag testat med en vanlig ljudfil i iTunes vilket blir detsamma som nu när jag importerat skivorna.
I den nyligen importerade finns enbart valet musik under Alternativ där man ska välja medietyp.
Tittar jag på en redan importerad ljudbok så har jag valen: musik, podcast, iTunes U, ljudbok och röstmemo.

Valen finns ju kvar i dom gamla ljudböckerna som redan fanns i iTunes. Går jag in i info på dom enskilda filerna så kan jag ändra tillbaka till musik och annat. Så någonstans borde det ju finnas. OM inte Apple Music på något sätt låser funktionen. Om det är Apple Music som låser så borde det ju gå att komma förbi på något sätt antar jag?!
Jag har inga problem med att använda tredjeparts program, men min mor tex som använder ljudböcker mycket mer än jag och inte är så haj på datorer så har det varit smidigt för henne att bara kunna ändra filerna i avancerat. Så frågan är fortfarande om någon vet hur man gör i Itunes numera.

Har inte inneburit något krångel tidigare. iTunes flyttar dom och ser till att dom funkar som dom ska. Trotts allt enkelt och smidigt. Dom få böcker jag lägger in behöver jag inget externt program. Frågan är ju varför det inte går att göra i iTunes som det gjort tidigare.

Det var ett tag sen jag la in en ljudbok i iTunes, nu när jag ska göra det så går det inte.
Innan så kunde man importera en ljudbok som vanliga ljudfiler som hamnar under musik, sen kunde man gå in i info och under alternativ välja att den ska flytta filerna och göra en ljudbok av det. Nu finns inte det alternativet, det enda jag har under mitt alternativ är just musik. Jag hittar inte funktionen på något annat ställe.
Någon som vet vart dom flyttat detta i senaste iTunes?
12.3.0.44 är den jag har installerad och senaste osx, 10.10.5.
Dom andra ljudböcker jag importerat tidigare finns där dom ska under ljudböcker. Tittar jag på info på en av dom filerna så finns alla valen som fanns tidigare. Har det med Apple Music att göra? Ska man importera på något annat sätt?

Martin

Tror ni det är Apples servrar som har fullt upp eller är det något fel hos mig?
Får hela tiden detta felmeddelande när jag försöker sätta igång iCloud musikbibliotek.
"Ett fel inträffade med iCloud-musikbibliotek. Välj konto >Logga ut och sedan Konto >logga in. Försök igen", när jag försöker sätta igång iCloud.

Ursprungligen av mattiL:

Det är säkert helt enligt design, om jag inte minns fel så var det mellan IOS5 och 6 som ett antal SMS som inte ansågs intressanta försvann..

Så var det säkert, och det är väl förståeligt att det försvinner. Jag är inte ute efter dom samtalslistor som fanns före jag uppgraderade utan dom som borde blivit efter. Skärmbilden är tagen efter att det säkert gått sammanlagt 20 samtal, sammanlagt både in och ut, genom telefonen efter uppgradering. Det är det jag tycker är lite skumt...... Dessutom missade jag 2 samtal som visades på låsta skärmen som missat samtal men när jag går in i telefonen som finns inget under missade samtal. Så numren är borta.
Startat om har jag gjort, både vanligt och med start/hemknapp tills äpplet kommer.
Har inte märkt något annat som inte funkar som det ska så det verkar onödigt med en nollställning av telefonen, det kanske hostar igång igen :).

Inga missade eller senaste samtalsnummer sparas från att jag uppdaterade till 7an. Är det något som stängts av som ska vara på? Någon mer med problemet som löst det?
Gäller på en iPhone 4s, uppdaterade från senaste 6an till 7an.
Den visar på låst skärm ett missat nr, men sen är det som bortblåst. Finns varken i notiscenter under missade eller under telefonen på missade. Har ringt minst 10 samtal idag och tagit emot lika många ungefär, men det är tomt under alla.....
Någon som vet?

OK, då är det det som är problemet att den inte läser dubbelsidiga......Problemet år väl att det inte att lämna tillbaka dom när man väl stoppat in dom.

Systeminställningar visar att båda minnena finns, men visar bara halva minnesstorleken.

Martin

Hej.

Har införskaffat gamla 133Mhz minnet till en gammal powermac. Vet inte riktigt vilken modell det är, det är en G4 på 400Mhz i alla fall.
Men problemet är att den läser bara halva internminnet. Jag har stoppat i 2 st 512 men får bara ut 512 i internminnet. Är det så att dom gamla inte kan läsa större minnen eller vad är problemet? Ska man nollställa den på något sätt för att läsa större minnen?

Mvh

Martin

Hej.

Någon som vet om det finns ett script eller program som automatiskt kan importera och exportera kalendrar. Med mobileme syncas ju inte prenumerationer. Men man kan ju med lätthet göra en kalender som syncas och exportera den prenumererade kalendern in i den. Men det skulle vara smidigt om det gick med automatik.

Som ex. Min sambos kalender är en prenumeration hos mig. För att få in den i min iPhone måste jag göra en kalender som inte är en prenumeration. Exportera prenumerationen och importera den i den andra. Detta måste ju gå att göra smidigare.

Någon som vet?

OK, ska testa det. Tack för snabbt svar!

Hej.

Har precis inhandlat en western digital extern USB disk på 1 TB. Får felmeddelande hela tiden när jag försöker formatera den. Är det diskfel på en ny disk så jag ska åka och byta eller är det någon underlig begränsning i leopard som jag inte känner till?

Jag kan partionera den till 2 eller fler. Jag kan formatera den som MS-Dos. Men den vägrar både Mac os extended och Mac os extended journalförd. Får ett felmeddelande som bara lyder "Radering av skiva misslyckades. Fel: Filsystemsformateraren misslyckades.

Har senaste möjliga uppdatering av systemet.

Martin

Hej.

Jag har precis efter en hårddiskkrasch bytt hårddisk i min MacBook. Jag lät den ta information från powermac när installationen frågade efter det. Så den förde över det den skulle.
Jag har gjort alla uppdateringar i programuppdateringen som kommer, även gällande airport. Problemet är inte att det inte funkar utan att jag inte kan ställa in det hela.
Det ser skumt ut.
Den fyller inte i symbolen om att jag har kontakt med nätverket. Det är helt tomt i airportsymbolen i menyraden. Däremot i nätverksinställningarna så visar den fullt ös. Jag kan inte längre välja nätverk från menynraden, där står det bara att "Airport: Ej inställt" och vill den jag ska ställa in dom. Vilket inte går, det funkar ju......

Vad har hänt, har det följt med en konstig inställning från powermacen som inte skulle följt med? Kan jag slänga airportinställningarna och få den "nollad"? Vad ska jag i så fall slänga??

Martin