Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Martinol

Martinol

Medlem
  • Registrerad 2002-08-11
  • Senast aktiv 2015-12-02
  • Antal inlägg 55

Foruminlägg

De senaste inläggen Martinol har skrivit i forumet.

Hej.

Min macbook fick spel igår kväll. Helt plötsligt när ett program (en webbläsare) skulle öppnas så ville den inte göra det. När den tuggat en stund så stängde jag av den och startade om. Startplong kommer så vackert och äpplet kommer fram och hårddisken smattrar men mitt under uppstarten så bara den stänger av sig själv.
Idag har jag startat på dvdn och kört skivkontroll. Den ger ett fel som den inte vill göra något åt, nämligen ogiltig syskonlänk. Vad jag förstår så har detta med filstrukturen att göra, den hittar nu inte var informationen på disken ligger, stämmer det?
Jag försöker starta den i firewireläge mot min powermac för att ta ut några saker som inte är säkerhetskopierade (det mesta är det som tur är) men den kommer inte upp som disk. Inget händer.
Går det på något sätt att göra en kopia på användaren eller hela disken från leoparddvdn om jag kopplar in en extern disk? Ska jag i så fall skapa en avbild på hårddisken eller vad? Kan jag i så fall använda den avbilden sen för att föra över användaren när installationen frågar om det ska föras över från något annan dator?
Går det att komma runt ogiltiga syskonlänken på något sätt? Kan den syskonlänken föra så jag inte kan göra en avbild på hårddisken???

Martin

Hej.

Har fått en kollegas iBook G3 som går på system 10.4.11 till mig för att det är något trassel med skärmen.
Han sa till mig att datorn inte startade så då trodde jag det var något mjukvaruproblem som inte var svårlöst eller att jag kunde slänga in nytt system i den.
Skärmen är väldigt ljus hela tiden (även under uppstart) och går inte att justera ner, med inställningarna kan man fortfarande justera ljusstyrkan upp och ner men skärmen har fortfarande för mycket "vit-ton". Den är så ljus så det är svårt att läsa och/eller se vad som är på skärmen.
Den flimrar dessutom till några gånger under uppstart och flimrar ibland när man sitter med den.
Däremot om man kopplar in en extern skärm så ser allt normalt ut.
Det är inga systemfel eller hårddiskfel på datorn som det verkar så det verkar inte vara mjukvara och den beter sig inte så heller i för sig.

Vad tror ni?
Är det något grafikkortsproblem?
Har det hänt något med kopplingen mellan datorn och skärmen?
Låter det dyrt ?

Martin

Senast redigerat 2008-10-25 07:32

Hej.

Har precis uppgraderat till familjepaketet av mobileme. Vi har dessutom 2 iPhones så vi tyckte det var smart då vi ändå har samma kalendrar och adressböcker. Men jag hittar inte hur man har 2 mobilemekonton på samma användare i leopard. Går inte det?

Det är ju inga som helst problem att skapa 2 mobilemekontont i mail. Men syncningen, hur får man fart på den. Det är bara mitt konto som är huvudkontot som syns under mobileme i inställningarna.

Om detta nu inte går, löser det sig om vi skapar ett konto till i leopard?

Någon som vet?

Martin

Jag hade samma trassel, ibland ville den inte ens hämta manuellt.
Jag raderade mitt mac-konto på nallen och skapade ett nytt likadant. Då funkade det igen.

Ok, fixar en ny disk idag och hoppas imemachine gjort sitt jobb som den ska.........
Har tagit ur kablarna idag och satt i dom igen i fall något hänt där, men det hjälpte inte. Ingen disk visas förutom disk nummer 2.

Tack för hjälpen.

Men då borde väl inte datorn funka perfekt med start från leopardskivan? Ram-minnet borde ju trassla då med, eller tänker jag fel? Förstår inte heller hur en hårddisk kan försvinna från skivverktyget på grund av felaktigt ram-minne, är det möjligt? Varför försvinner inte båda i så fall?

Japp, det är hd 1 som verkar vara stendöd just nu

Hej.

Verkar som om jag precis haft en hårddiskkrasch. Jag har inte förrän för någon vecka sedan använt timemachine, som tur var innan kraschen. Nu är frågan, vad gör programmet egentligen?
Jag har 2 hårddiskar i min powermac, det enda jag gjorde var att välja bort hårddisk 2 i timemachine. Sen fick den göra sin första backup och stod sedan på i 2 dar eller nåt. Är det så att jag nu bara kan köpa en ny disk och sedan få in allt precis som det var inkl program, inställningar osv? Eller tar inte timemachine en fullständig backup?

Martin

Kylvätska? var då? Har aldrig hört talas om det, det är inte en av dom vätskekylda macarna. Dessutom funkar ju den andra disken och datorn startar och funkar som den ska med leopardskivan.

Senast redigerat 2008-07-01 22:50

Hej.

Har en Powermac G5 dubbel 2,3 GHz med 4,5 GB ram med 2 hårddiskar och leopard i. Den har varit urdragen ur väggen en vecka då vi varit bortresta, den funkade som den skulle när vi kom hem. Min sambo fick idag en badboll vid en enkel sökning på google och lämnade datorn, när vi gick in i det rummet en stund senare så stod den med full fart på fläktarna. Jag stänger av den med startknappen men symbolen för att den inte hittar något system dyker upp. Jag startar istället om den 2 gånger med leopardskiva, men disken men systemet på dyker inte ens upp i systemverktyget.
Har jag fått min livs första ordentliga hårddiskkrasch? Har gjort det som troligen inte hjälper nämligen nollställt parameterminnet och sånt. Men disken dyker inte upp. Kan jag testa något mer?

Martin

Senast redigerat 2008-07-01 23:05

Läste också det, att skillnaden mellan 3 och 4 var minimal så jag slängde i en 2 och en 1GB minne i min. Det skiljer ju en del i pris faktiskt.
Nu är frågan om det spelar någon roll på vilken plats dom sitter? Jag märker på systeminformationen att jag satt 1GB på första platsen och 2GB på plats 2. Spelar det någon som helst roll?

OK, tack. Då får det bli 2+2GB

Hej.

Jag har den generationen av macbook där det inte går att få i mer än 3 GB minne, vilket med all säkerhet kommer att räcka eftersom jag klarat mig med 1 GB tills nu. Men känner att jag måste slänga i mer minne nu.

Men när jag skaffar mer, vad köper jag? Köper jag 2st 2 GB eller en 2GB och en 1GB? Spelar det någon roll för datorn? Förutsätter att det är så att köper jag 2st 2GB så försvinner 1GB bara.

Eller?

Mvh

Martin

Hej.

När jag igår skulle ladda min MacBook så går det inte. Den funkade som den skulle tills datorn själv varnade att strömmen snart är slut, då la jag den i vila. Men, när jag 10 minuter senare stoppar i laddaren så lyser inte ens den lilla lampan på laddsladden. Finns det något sätt att testa om det är laddaren eller batteriet som fått sig en knäpp? Eller är det laddaren eftersom dioden på sladden inte lyser alls?

Martin

Hej.

Vi har funderingar på att byta dator och skaffa större skärm. Funderar på att "byta ner" oss i modell i samband med detta.
Har idag en Powermac G5, dubbel 2,3 GHz med 4,5 GB ram. Hur står den sig mot dagens 24 tums iMac med 2,4 GHz Intel Core 2 Duo?
Stor skillnad i prestanda eller skulle man inte märka så stor skillnad?

Mvh

Martin