Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Martinol

Martinol

Medlem
  • Registrerad 2002-08-11
  • Senast aktiv 2015-12-02
  • Antal inlägg 55

Foruminlägg

De senaste inläggen Martinol har skrivit i forumet.

Tack, det där sista var intressant.
Såg ett annat tips på den sidan. Tydligen kan graphicconverter skriva ut hela mappar, då funkar det ju också.


Nä, det var det inte. Jag undrar alltså om det går att sätta ihop flera enskilda filer direkt. Om jag tex har 3 bilder som jag vill ha till ett pdf-dokument.
Har testat att tex i förhandsvisningen välja att skriva ut 3 st bilder av 10 eller något och väljer pdf, men då gör den ju 3 pdfdokument, jag vill sätta ihop dom.
Eller finns det något trevligt litet program som kan göra detta med drag och släpp. Eller är det Acrobat som gäller?

Hej.

Går det på något sätt att göra flersidiga pdf-filer direkt under macos x?
Ligger det gömt någonstans som jag inte ser, eller är det bara enskilda sidor som går?

Martin

hm, den tycker verkligen inte om att gå i vila, den stannar varenda gång nu. Kan inte vara bra att starta om med startknappen hela tiden........

Jag har externa diskar inkopplade men inte på.

Sökte på supporten om pmu powermac, g5 osv. Den hittar på imac och minimac och någon bärbar.
Hittas ingenting. Menar du SMU? http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=300341
Kan inte komma ihåg när jag köpte denna, det är tydligen skillnad på late och early 2005 och 2*2.3 GHz fanns på båda.........hur kollar man det?

Hej.
Min G5 har inte velat vakna från vila nu 2 gånger i sträck. Datorn drar igång men den kommer inte så långt så att skärmen vaknar, till slut drar fläktarna igång.
Så jag tänkte att jag testar med fsck och ser om det är något fel.
Jag får ett meddelande där som jag inte har en aning om vad det är. så här står det:
USBF: 54.699 AppleUSBECHCI (ox5e87800): :found a transaction past the competion deadline on bus 0x4b, timing out! (addr: 12, Ep:2)
Men den säger samtidigt att den är OK. Gjorde det 2 gånger. Däremot gick det inte att starta om med reboot efter fsck var gjort. Var tvungen att stänga av med startknappen för att kunna starta om.
Den upprepar detta hela tiden men den förändrar numret efter USBF hela tiden? Vad innebär detta? Vad göra åt det?

Burken är en G5 dubbla 2.3GHz med 4,5GB ram.

Martin

Jag hittade det! Jag var blind och tittade på fel ställe.........

Martin

Hej.

När jag läste detta "När Apple introducerade funktionen att »samla ihop album« i iTunes" var det en funktion jag aldrig använt men vill ha :). Men hur i hela friden gör man. Jag har tagit dom album det gäller och markerat hela albumet och valt del av samling. Artisterna till albumet försvinner inte under artister med enbart detta. Hur gör man själva "samla ihop" album sedan?

Hittar inte funktionen, är väl blind.......tycker jag har tittat överallt. Har senaste iTunes.

Mvh
Martin

Den där internettjänsten http://www.canyouseeme.org/ verkar ju lagom bra. Den säger nej på alla portar, även sånt som borde vara öppet för att mail och liknande ska funka......

Har du testat att sätta fast ip-adress på dina burkar, hade något liknande problem på någon äldre airport (tefatet). Där kom jag runt problemet med att sätta fast ip på alla burkar.

Hej.

Har 2 trassel jag inte förstår mig på.
Har ett nätverk med 2 st airport express basstationer där den ena är kopplad till stereon som airtunes (tror det hette så....) och den andra till nätet via ethernet.
När vi fick statsnät var jag tvungen att flytta en av stationerna för att slippa sladdar. Nu har det konstiga uppstått att en powermac (dubbla 2.3 GHz powerpc G5) som står ett rum närmare får sämre kontakt (8 av 15 i signalstyrka) än en macmini (gamla powerpc) som står ännu ett rum bort (den får 15 av 15 i signalstyrka) från basstationen.
Har powermacen sämre antenn än en macmini? Varför har annars powermacen sämre kontakt som står närmare??
Powermacen har c:a 5 meter till stationen med vägg emellan och macminin c:a 1,5 meter till med ännu en vägg emellan. Rummen kommer efter varandra så eventuella störningar som G5an kan uppfatta borde störa macminin också. Någon som förstår?

Jag tänkte att jag kunde utnyttja den ena basstationen som "slav". Hur konfigurerar man det, får det inte att funka. Skulle alltså vilja att den ene flyttas närmare G5an (så den får full teckning) så att den i sin tur pratar med stationen som är kopplad till nätet. Den är konfigurerad som airtunes idag. Flyttar jag den bara in i samma rum som G5an så kopplar den ändå upp sig via den andra bastationen enligt ipnumren.....

Martin

Hej.

Har en powermac G5 med dubbla 2.3 processorer. Funderar på att slänga in en hårddisk till, hade en powermac 1,8 tidigare och där var allt förberett i under facket. Nu när jag tittar så ser jag inte riktigt att det är det. Är det bara att köpa en SATA och trycka in i facket så är det klart? Eller behöver jag något mer?

Martin

Hej.

Går det att dela iCal kalendrar mellan användare på samma dator? Jag och sambon har alltså var sin användare men vill komma åt varandras kalendrar. Verkar onödigt att publicera dom på .mac tex när dom ligger på samma burk.

Någon som vet?

Martin

Har också lyckats förtränga det mesta med os9.......
Har testat precis detta med att bara flytta databasen, men det hjälpte inte.

När det gäller teckenkonverteringsfilerna så är det så att det finns inte 2 av varje vilket jag har för mig hände när det blev fel där. Har däremot inte kollat om tex en är på svenska och en annan på engelska, bara om det är dubbelt vilket det inte var. Det som säger emot teckenkonverteringsfel är ju att detta felet helt plötsligt uppstått, konverteringsfel borde ju blivit vid installation i så fall inte efter massa användande. Men det kanske det kan bli.

Men hur ska det i så fall se ut i den mappen, det finns alltså inte dubbelt som det är nu vilket innebär tar jag bort en så finns den varken på svenska eller engelska.

martin

Ja, det är i inforutan på entourage. Går väl inte på något annat sätt i 9 an vad jag kommer ihåg?

Nu är det ju inte fel på själva entourage då den startar bara jag tar bort alla användarfiler. Då startar den.

Ska testa det andra, advanced rebuild.