Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
stevenD

stevenD

Medlem
  • Registrerad 2002-09-15
  • Senast aktiv 2018-12-11
  • Antal inlägg 284

Foruminlägg

De senaste inläggen stevenD har skrivit i forumet.

Jag har en 2,1A-laddare för 12v som jag använde i båten till min iPad 1. När jag körde med skärmen på full styrka och GPS igång samtidigt som laddningen var inkopplad så gick ändå batteriet ner. Inte lika fort men ändå neråt. Med tanke på att iPad 3 tar betydligt längre tid att ladda upp men drar ur batteriet lika fort som tidigare generationer vid användning, så känns det som om ekvationen bara kan peka på en sak tyvärr. Men jag hoppas jag har fel.

Min kunskap i ellära är inte på lekmannanivå, men vad jag förstår så är det ingen skillnad mellan olika 12v-uttag? I båten sitter det 2st parallellkopplade 70Ah 12v-batterier vilket låter som det borde räcka för att ge skjuts till paddan, speciellt samtidigt som generatorn körs vid drift.

Har uppgraderat till en iPad 3 och ska liksom med min förra iPad 1 använda den som sjökort i båten. Behöver kunna ladda den via 12v men misstänker att det kommer bli en utmaning.

Om man går in på apple store sverige så finns det ett gäng 12v-laddare, men ingen är listad som kompatibel med iPad 3.

Någon som vet om det finns laddare eller om det överhuvudtaget går att ladda en iPad 3 med 12v?

Ursprungligen av radaradam:

Kort svar: Ja!

Skulle gärna höra det långa svaret då jag är tveksam.

Kan man dra nytta av hårdvaruaccelerering när man spelar upp mkv? Utan det lär batteriet dras ur betydligt snabbare.

Beställde precis en Brother MFC-J5910DW. Den kan skanna till FTP (dock inte AFP) och har 802.11n samt AirPrint. Rimliga 1 642 kr inkl frakt blev det. Återstår att se hur bra den är i praktiken, mens specarna ser bra ut.

Uppdatering:
- Verkar som om det ska gå att skanna över smb också. Verkar finnas inställningar för det iaf såg jag.
- 802.11n i denna skrivare stöder bara 2,4 GHz.

Senast redigerat 2012-01-29 21:11

Jag letar efter en konsumentscanner där man efter att ha konfigurerat skrivaren kan scanna dokument direkt till en utdelad share. SMB eller AFP spelar ingen roll.

Canons ScanFront-serie verkar kunna detta, men priserna ligger lite väl högt då de startar på runt 14 000 kr enligt prisjakt. Canon ScanFront 300 - Documentscanners - Canon Svenska

Några förslag på billigare varianter?

Det verkar finnas ett program för Windows som gör det jag är ute efter. ForceBindIP - Bind any Windows application to a specific interface

Och Transmission har en sådan funktion inbyggd.
https://forum.transmissionbt.com/viewtopic.php?f=4&t=11452

Senast redigerat 2011-12-14 15:16

Jo det funkar ju, men då går all trafik på det interfacet. Jag vill bara att vissa program ska tvingas använda "iPhone USB".

Varför går det inte? Känns som att man borde kunna trolla lite i terminalen för att åstadkomma detta.

Anledningen till att trafiken inte når internet är en annan diskussion och inte det jag frågade efter.

Till vardags sitter jag ibland på ett företagsnätverk som inte tillåter all sorts trafik mot internet. Det mesta funkar, men t.ex. inte MSN.

Finns det något sätt att säga åt vissa program att använda något annat nätverksinterface? Min idé var att koppla in min iPhone med USB och använda personal hotspot. Jag vill då att alla program default ska använda ethernet (vilket de gör nu) men sen vill jag t.ex. att Adium ska använda "iPhone USB".

Tänkte dela med mig av erfarenheter av att köra iTunes Match, och på köpet kanske få lite tips på de problemen jag ännu inte har löst. Dels är det praktiska saker om hur iTunes Match fungerar, men framförallt hur man löser det i praktiken när man behöver ha ett svenskt och ett amerikanskt iTunes-konto.

Mina förutsättningarna:
- ett svenskt Apple ID, som är ett iCloud-konto och som är det kontot som jag köpt alla appar med, men ingen musik eller annan media
- ett amerikanskt Apple ID som bara är ett iTunes-konto som jag inte har gjort några köp med
- drygt 9 000 låtar
- Mac OS X, iTunes och iOS helt uppdaterade på alla enheter
att
Hur man skaffar ett amerikanskt konto tänkte jag inte ta i den här tråden eftersom det är en separat diskussion. (finns andra trådar om det)

Tjänsten kostar $25 (+tax?) om året. Utrymme för att lagra låtar i molnet som inte kan matchas mot låtar i iTunes Store är obegränsat. Jag trodde man skulle vara tvungen att betala för extra utrymme, men så verkar inte vara fallet. Det är $25 om året, that's it.

Initial uppsättning
Jag loggade in med mitt amerikanska konto i iTunes på datorn och signade upp. iTunes började gå igenom låtarna, matcha mot iTunes Store och sen ladda upp resten. Jag har 10 Mbit uppströms och laddade som bäst upp med 1,4 MByte/sek. Som det rapporterats om på andra ställen så matchas inte alltid låtar som borde ha matchats, men det upplever inte jag som något jätteproblem även om det hade varit trevligt om det var fler som man slapp ladda upp. Jag räknar dock med att Apple fortsätter fila på matchnings-algoritmen och buggar och därmed fixar så att man kan matcha några fler låtar framöver.

Det var en del låtar som fick status "error". Jag hittade inga entydiga svar på varför, men de flesta löstes genom jag kodade om låtarna i iTunes. T.ex. från mp3 till aac. Vissa andra låtar var faktiskt korrupta och de slängde jag. Totalt handlade det kanske om 20 låtar som fick "error".

Jag hade en del DJ-set som var över 200 MB och därför inte laddades upp. Jag kodade om dem i lägre bitrate och så laddades de också upp.

Resultatet blev:
4693 songs matched (43,25GB)
4666 songs uploaded (53,88GB)

Det tog mig drygt ett dygn att fixa allt. Uppladdning samtidigt som man städar upp en del dubletter, fixar ID3-taggar o.s.v.

Alla ID3-taggar är kvar exakt som de är i iTunes innan.

Ett tips är att lägga lite tid på att städa upp din samling innan du signar upp på iTunes Match.

Och innan du aktiverar Match på dina iOS-enheter så är det bra att verkligen ha städat upp ID3-taggarna. Uppdateringar av ID3-taggarna flyttas nämligen inte över till låtarna på dina iOS-enheter automatiskt, utan du måste ta bort låtarna från iOS-enheten och ladda ner dem igen från molnet. Taggarna uppdateras alltså bara i molnet och kommer med nästa gång man laddar ner låten från molnet (har jag läst på ett annat forum).

Användning
Jag har hittills gjort alla mina app-köp med mitt svenska konto och vill fortsätta med det. Vilket konto det är som används när man köper beror på vad som är inställt under Settings > Store i din enhet. Det är också samma inställning som knyter ihop din enhet med iTunes Match. Detta är något som ställer till det lite när man vill köpa appar med ett konto och köra iTunes Match med ett annat.

Man måste alltså köra med sitt amerikanska konto där för att Match ska fungera (plus att man ska aktivera match i Settings > Music). Om man loggar ut där eller väljer att logga in med sitt svenska konto så försvinner alla spellistor från Musik-appen, och möjligheten att ladda ner låtar från "molnet". Låtarna som redan finns på enheten finns kvar och går att hitta under artists, songs eller albums.

När man åter loggar in och sen aktiverar Match så börjar spellistorna och info om låtarna i molnet att laddas ner till enheten. Jag har behövt starta om enheten för att få igång Match igen (bugg?). Låtarna som redan var på enheten laddas inte ner igen eftersom de redan är där.

Det är detta tillvägagångssätt som jag har behövt använda eftersom jag inte vill köpa appar med mitt amerikanska konto. Det är lite bökigt och jag går och fnular på hur man skulle kunna lösa det bättre.

Något som dock fungerar väldigt bra och måste poängteras är att även fast man kör med sitt amerikanska konto och har appar som är köpta med sitt svenska konto så fungerar det att uppdatera dessa utan att ändra inställningarna i Settings > Store. Så det är alltså bara när man vill installera nya appar som det blir lite meckigt.

Med iOS 5 kom möjligheten att aktivera "Automatic Downloads" för musik, appar och böcker som man köper på iTunes Store. Inget av detta har jag använt innan och kör med det avslaget fortfarande. Något som däremot kan bli lite trixigt är om man använder prenumerationsbaserade appar (Newsstand), eftersom de också går på inställningarna i Settings > Store. Jag använder inga sådana så för mig är det inte ett problem. Men alla dessa funktioner som man hittar under Settings > Store kommer ju inte att fungera med ditt svenska konto om du kör Match med ditt amerikanska. Det är uppoffringen.

Kvar att lösa
Förutom det som jag nämnde i förra stycket så är det just det här med att köpa nya appar med det svenska kontot och få in dem på enheten.

iTunes på Mac OS X fungerar liknande när det gäller det här med inloggat konto. Om man loggar ut så försvinner spellistor och alla låtar tillgängliga för nedladdning. Och för att låtar som läggs till ska komma upp i molnet automatiskt samt att ID3-taggar ska uppdateras så måste man vara inloggad med sitt amerikanska konto. Man vill alltså även på datorn vara inloggad med det amerikanska. Annars hade det kanske varit ett hyfsat enkelt sätt att köpa appar med det svenska och synka över dem till telefonen.

En variant som jag funderat på är att skapa en ny användare på datorn och börja synka appar med iTunes på den användaren och där då köra det svenska kontot.

Buggar
Det finns definitivt buggar. Jag tror inte de är så allvarliga eftersom de trots allt har släppt det publikt. Har inte hunnit använda det tillräckligt för att upptäcka alla konstigheter, men en sak som inte funkar så bra är smarta spellistor. Finns mycket om problem med detta om man googlar. Får hoppas att Apple fixar till det i nästa release.

Senast redigerat 2011-12-09 23:35

Ok, inte det som är problemet då, men ljudet generellt är bevisligen inte så bra. Finns det några kända problem med just iPhone 4 och ljudkvalité?

Jag upplever att ljudet vid samtal är väldigt burkigt och skorrar. Detta gäller den vanliga högtalare, inte den som används vid högtalartelefon-läget. Det kan också vara i kombination med mikrofonen för när man ringer mellan två iPhone 4 så känns det som om det är då det är som värst.

Om man knackar på backsida på övre delen (bakom högtalaren) så hör man hur det är något som ligger och skorrar/skramlar. Jag har testat på kompisars iPhone 4 också och det är samma sak.

Jag upplever det dåliga ljudet lite som om att högtalaren sätter dessa lösa delar inuti telefonen i rörelse och att det i sin tur dränker samtalets ljud med dessa oljud. I praktiken är det kanske inte det som är problemet, men det är så jag enklast kan beskriva hur jag upplever ljudet.

Jag klarar mig ganska bra, men min far som har samma problem med sin iPhone 4 klagar väldigt mycket på ljudkvalitén.

Jag hade den första generationens iPhone (2G) som också hade problem med ljudet, sen bytte jag upp mig till en 3G när det kom till Sverige och då var ljudet betydligt bättre. Men nu med iPhone 4 så upplever jag att det har tagits ett steg bakåt igen.

Är det fler som upplever liknande? Finns det några kända problem med just iPhone 4 och ljudkvalité?

Är det någon operatör i Sverige som har GSM/3G-nät från Nokia Siemens?

Ursprungligen av Goflorp:

Det går. Men man får blanda in gmail.

När min egen dator är tillbaka från service så skall jag kolla hur det görs.

Har du kollat hur det görs?