Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Jörgen U

Jörgen U

Medlem
  • Plats Värmdö
  • Registrerad 2002-11-27
  • Senast aktiv 2014-04-08
  • Antal inlägg 186

Foruminlägg

De senaste inläggen Jörgen U har skrivit i forumet.

Ingen verkar ha hört talas om ViaCAD, eller deras "proffsprogram" i Sharkserien. Har själv ViaCAD Pro V7, nuvarande version är V9, kostnad ca 220$ just nu (kampanj). Har dock aldrig använt programmet. Många är jättenöjda, andra är mindre nöjda beroende på vad man försökt göra för något.

http://www.punchcad.com

Tack,

Det verkar fungera även om jag inte gjorde i rätt ordning med plug-in filerna.

Jag har blivit slarvig märker jag, det ber jag om ursäkt för.

Jag kör 10.6.8
Safari 5.1.7
Adobe Reader 10.1.5 är installerat.

Hoppas det är nåt som kan fixas för att inte kunna läsa .pdf filer är jobbigt.

Nu har jag kollat i Safari och jag har tydligen kryssat i "aktivera javascript". Jag får kontakta dem på omvägar och se om de kan fixa det hela för det verkar vara något annat problem?

Jag använder 10.6.8
Jag använder Safari 5.1.7, och där har jag inte tänkt på att titta. Det gäller javascript, så mkt vet jag. Det är en webplats där man har skyddat kontakt e-postadresserna och det står att man måste ha javascript aktiverat för att kunna se e-postadresserna.

Skall kolla i Safari om jag blir något klokare.

Jag har försökt att aktivera java script på min MacBook Pro, men jag hittar det inte. Hur gör man? Jag trodde det var installerat redan.

Jag har på sista tiden fått svårt att se vissa .pdf filer på internet, fönstret är bara svart. Det gäller även .pdf filer på Apples hemsida. Någon som har en lösning?

Graphclick verkar ju vara svaret på mitt problem, klarar ju även logaritmiska skalor. 8 USD är ju inte heller mkt att bråka om. Tack för tipset!

Jag vet att det gick att göra åt andra hållet, ialla fall så att filen kunde ses i AutoCAD med alla datapunkter intakta. Jag vet om jag lyckades eller ej, jag försökte ialla fall vet jag.

Nu har jag en PDF med en kurva uttryckt på logaritmiska skalor. Jag skulle vilja ha in filen i Illustrator på något sätt om möjligt, så att jag när jag pekar någonstans på kurvan kan se koordinaterna i relation till X-och Y-axlarnas början (i detta fall inte origo, (-kurvan börjar på 5)). Någon som vet om det låter sig göras?

Hoppas detta var rätt forum, tyckte inget verkade klockrent?

Hur som helst, mitt behov är att sätta upp en webserver (apache tänkte jag?) från vilken jag skall kunna länka till en eller flera av mina bilder som skall kunna betraktas av forumanvändare på ett forum jag använder. Ingen flärd, bara funktionalitet önskas. Bilddatabasen, behöver man en sådan, eller räcker det med att snickra sin egen i FileMaker Pro 8 för sitt eget enkla bruk? Hela grejen är att varje bild jag vill kunna visa måste ha sin egen web-adress. Vad behövs, och var kan det finnas instruktioner?

Detta skall sitta på en dator utanför mitt nätverk är det tänkt.

Var jag tydlig nog?

Har också en G5 från samma år och den fungerar klockrent. Jag har dock fått öppna den med varierande mellanrum för att ta bort damm för annars börjar fläktarna tjuvrusa och den hänger sig.

Använder den inte så mkt nu då jag köpte en Macbook Pro i somras.

Hade en gammal powerbook från 90-talet som jag skänkte till ett skolprojekt i Tanzania före jul. Den fungerade perfekt förutom CD-spelaren som aldrig varit bra, utbytt 5ggr.

Man kan nog räkna med hyfsat lång livslängd i allmänhet.

Då jag vet att jag inte är ensam om problemet efter att ha "Googlat" som rekommenderats ovan, fortsätter jag mitt sökande efter en lösning.

En sak som jag märkt efter att ha testat att spela en överförd CD ett antal ggr vilken hade många låtar klippta, på både samma och en annan källa är att problemet inte alltid är repeterbart, dvs, sämsta möjliga förutsättningar för att hitta ett problem. På hemmastereon med mini-phonokabel till hörlursutgången hade jag färre problem med klippta låtar än på bilstereon med samma typ av uppkoppling. Men inte ens på bilstereon hade jag alltid problem med samma låt om jag spelade om CDn flera ggr. Det är illa.

Nu har jag rippat om CDn till HDn med Max (relativt stringenta rippningsinställningar) och spelat upp direkt från HDn först för att kolla om det där var OK, och det var det. Spelade sedan på hemmastereon och det var också helt OK denna gång. Återstår då bara bilstereon och då är det bara att hålla tummarna.

Kickar igång tråden igen, då problemet kvarstår. Har nu Googlat rejält och det verkar inte finnas någon gemensam lösning på problemet. Det verkar även som om det föreligger delade meningar om problemet ligger hos iTunes eller i iPoden.

Skall själv försöka rippa om en CD med annat program (Max) för att se om det kan vara en lösning som fungerar, såsom det föreslagits på internetforums.

Ber om ursäkt, av någon anledning kan jag inte söka på denna forumavdelning.

Hur som helst, är det någon som kör CS2 under 10.6? Inte ens Adobe kunde svara på frågan. Skulle vara skönt med en indikation ialla fall innan man börjar stöket med att försöka flytta licensen till en ny dator (nu med Intelprocessor).

Tack för tipset. Har en engelsk version installerad så det tog mig ett tag innan jag förstod att det är "wrap text" under textkontroll som man skall kryssa i.

Själva formateringen av texten i cellen ger jag nog sjutton i för tillfället då dokumentet endast är för internt bruk, annars så skulle jag vilja att rad 2 börjar rakt under rad 1s andra tecken, om man får önska sig lite?