Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
jocked

jocked

Medlem
  • Registrerad 2003-04-16
  • Senast aktiv 2010-04-05
  • Antal inlägg 131

Foruminlägg

De senaste inläggen jocked har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Mattias Hedman:

...
Lägga en mapp i /System/Library/Frameworks/
...

Du ska inte lägga frameworks eller något annat i /System/Library/Frameworks. Om du vill göra det tillgängligt för alla användare och program så lägg det i /Library/Frameworks.

Från Apples dokumentation:

Citat:

Third-party frameworks should never be installed in the /System/Library/Frameworks directory. Access to this directory is restricted and is reserved for Apple-provided frameworks only.

Joakim

Vad är det för objekt som visades? Var det alltid samma som återkom?

Bara för att du valt att inte visa längre dom så betyder ju inte det att problemet har försvunnit, om det nu var ett problem. Jag skulle nog snarare försöka ta reda på varför de dök upp hela tiden.

Joakim

Jag misslyckades också att installera trots flera försök, tips från en diskussion här på 99 mac och det faktum att jag är en erfaren datoranvändare. Så enligt mig så är Telias Mac-stöd ett skämt.

I helgen testade jag dock att installera ett BankID via Skandiabanken och det gick faktiskt helt smärtfritt och jag kunde sedan deklarera vi nätet utan problem. Tummen upp för BankID och Skandibanken alltså. Nu är jag kund på den banken och jag vet inte om man kan få tag på BankID på något annat sätt men för er som har möjligheten till BankID så använd det.

Joakim

PS
Jag körde via Firefox och vet inte om det fungerar med Safari.
DS

Ursprungligen av David Sinclair:

...Vad menar han med "Given that you label the method..." hur då?...

Som framgår av artikeln joakimk länkade till så går det inte att kodmässigt styra vilken init-metod som är "Designated". Så vad han menar är att du helt enkelt lägger till em kommentar före metoden som talar om att detta .

// This is the designated init-method
-(Square *)initWithSide:(int)side {
...
Ursprungligen av David Sinclair:

Hur gör man detta? Tycker det verkar krångligt som satan... speciellt då om man inte har
något speciellt man vill ändra på, så måste man ändå anropa den init... som tar flest argument?

Egentligen är det inte så krångligt men exemplet han använder kanske inte är det bästa. Tanken är helt enkelt att du ska ha en init-metod i din klass som ser till att alla attribut får ett värde, antingen via parametrar eller som default värden.

Detta gör det enklare för dig som programmera när du sedan ska använda klassen i din övriga kod för du vet att ingen variabel är oinitierad.

Sedan kan du skapa andra init-metoder som tar färre eller andra argument men om dessa metoder alla anropar den designerade (eller vad det heter på svenska, tillägnade?) så är du garanterad att attributen blir satta.

För att fortsätta på emeplet med Square så skulle du kunna ha en init metod som heter initEmtpySquare för att skapa en tom kvadrat:

-(Square *)initEmptySquare {
  return [self initWithSide:0];
]

Det här blir enklare att förstå nyttan med när du jobbar med lite mer komplicerade klasser och framförallt har attribut som är klassr. Men som en aptitretare kan jag säga att det förenklar mycket om man har ett attribut av typ NSMutableArray (eller likande) och vet att denna array alltid är initierad så man inte måste kolla det i koden varje gång man vill lägga till ett nytt element i array:en.

Joakim

Som du märker på antalet svar är detta inte det bästa forumet för Cocoa frågor. Jag rekomenderar Cocoa archive för att hitta svar på liknande frågor.

För just din fråga hittade jag följande som borde lösa dina problem:

Citat:

Send makeFirstResponder: nil to the window when the button is pushed. That will close out any edit field. Or, send commitEditing to the controller responsible for the fields.

Det andra alternativet med commitEditing fungerar bara om du använder bindings.

Joakim

På den Amazon sida du länkade till fanns under rubriken "Perfect Partner" en referens till "Programming in Objective-C". Jag vet inte om det är den perfekta partnern men jag tycker den är ett utmärkt komplement till Hillegass bok.

"Programming in Objective-C" är fokuserad på Objective-C språket och Foundation delen (NSString, NSArray och liknande, icke gui, klasser) av Cocoa ramverket. Detta gör att de två böckernar inte överlappar varandra så mycket.

Ursprungligen av Tangen:

Teknik, Innovation, Problemlösning kan vara motiverad även om det drar ström - att sluta försöka knäcka en kod med brute Force metod skulle vara att ge upp att försöka. På grund av att det inte finns en dator som kan knäcka det så har man bjudit in en massa "datorer" att delta i försöket. Syftet är inte att knäcka koden, utan att bevisa att det går...

OM jag visste hur man gjorde skulle du få 3 PM G5 or och 3 PB i detta, men har inte tid att lära mig, så tillvida det inte är svinenkelt...

/Tangen

Ok, det var fel att använda ordet löjlig men nog är det lite av ett "överklassproblem".

Ursprungligen av hugin:

Jag gissar att du är perfekt i alla övriga punkter när det gäller miljön, såsom bilanvändning, källsortering val av produkter osv.

Måste man vara perfekt för att få ha en åsikt?

Det kanske är dags att lägga ned det här och börja tänka på miljön. En massa datorer som står och drar ström dygnet runt bara för att knäcka någo löjlig kod.

Hej

Tyvärr finns det inget stöd i Cocoa för att accessa externa databaser så att göra detta med Cocoa/objective-c är inte helt enkelt.

Jag använde mig förut av SMySql (från sourceforge) och det är ett mycket bra ramverk. Dock vet jag inte hur kompatibelt det är med senaste versionen av MySql och hur framtiden ser ut för projektet så det kanske är lite riskabelt att använda detta.

Eftersom du ska jobba offline med materialet så behövs det ju inte så avancerad lösning vad gäller cachning, objektmappning etc. Jag ser då två möjliga lösningar (finns säkert hundra till):

1 -Om du är en hejare på c, så kan du ju jobba direkt mot MySQL:s c-API. Jag är ingen hejare så jag har inte testat detta.

2- Låt Cocoa programmet jobba mot en fil och bygg programmet som läser filen och uppdaterar databasen i ett språk som har bättre databasstöd som t.ex Java eller Php.

/Joakim

Ursprungligen av Arnold Corns:

... Vad är ECC och icke-ECC? ...

Som jag har förstått det så har ECC minnen en bättre felhantering (ECC = Error Correction Code) som man framförallt har nytta av på servrar. Däremot så är det ingen prestandaförbättring med ECC.

Joakim

den här diskussionen kanske kan vara av intresse.

Joakim

SELECT a.player_id, IFNULL(b.played, '?')
FROM team_players a LEFT JOIN game_players b ON (a.player_id = b.player_id)
WHERE a.season_id...

dvs utgå från team_players inte game_players.

Joakim

Att installera om systemet låter väl dramatisk tycker jag. Om det är ett behörighetsproblem så borde det hjälpa att köra Disk Utility och göra "Repair permission" på din disk.

En annan variant är att skapa en ny användare och skapa en index.php för den användaren. Fungerar det då så är det ju inget fel med Apachae och php.

Joakim

Ursprungligen av Jameson:

Om jag omformulerar min frågeställning så det inte bara blir tekniksnack med siffror hit och siffror dit:

Varför väljer de att låsa fast sig med Intel när AMD kanske är bättre på vissa områden, t.ex en redan färdig 64bit, som så vida jag har förstått är bättre än Intels i stationära datorer, medans Intel slår AMD på den bärbara fronten? Vad hindrar dem från att ha AMD i PowerMac (ska det namnet bytas nu kanske?) och Intel i PowerBook?

Hur vanligt är det egentligen att pc-leverantörer har både AMD och Intel i sina burkar? Jag misstänker att de flesta bara har en processortyp.

Jag tror det blir enklare att fokusera på en leverantör dessutom blir det nog också både enklare och tydligare för oss kunder när vi ska välja vilken Mac vi ska köpa.

Sen om Intel eller AMD är bättre är inte så viktigt för som du säger i ditt först inlägg om PowerPc processorn, vem vet hur det är om några år.