Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
dalachriser

dalachriser

Medlem
  • Registrerad 2003-09-24
  • Senast aktiv 2009-11-09
  • Antal inlägg 157

Foruminlägg

De senaste inläggen dalachriser har skrivit i forumet.

Mycket bra val. Ut på eBay och leta gamla Minolta AF-objektiv så kommer du att vara nöjd i flera år framöver.

David

Sparar till en Sony A200 med lite extra objektiv.
Under tiden fotar jag med en gammal Minolta Dimage 7i.

Tackar för alla förslag.
Angående Pentax så var jag helt inställd på den för ett halvår sen. Men iom att mitt största intresse ligger i att komponera musik så ligger den största budgeten där.
Fotointresset växer dock mer och mer, men jag har fått för mig att kompetenta objektiv för x antal tusen och ett billigare kamerahus är bättre än tvärtom för att få bra bilder. Däremot så tummar jag inte en millimeter på att AF ska vara så snabb som möjligt både dag som "natt".
Olympus E420 var bra, men det var någonting som saknades som är viktigt för mig när jag läste tester om den (kommer inte ihåg vad det var, bara).
Jag ska kolla lite på begagnade alternativ, främst Pentax K10D, men jag är livrädd att AF kommer kännas slö.
Sitter nu med en Minolta Dimage 7i som fokuserar som en flaskbotten framför ögat, men tar mysiga bilder för vad den är (långzoomare). Allt är väl bättre än den när det gäller AF iof....
Den börjar dock tacka för sig med glappande knappar etc.
Tusen tack igen.

David

Hallå,

Har suttit och läst test efter test för att hitta en systemkamera som passar mig.
Jag har känt på Canon 450D, Nikon D40, Olympus E420, och Sony A200.
Bilderna jag vill försöka att fota är nog mest landskap (där man leker lite med fokuseringen) samt inomhusporträtt där bakgrunden blir så där mysigt utsuddad (om ni förstår).

Canons 450D tyckte jag om, men den var lite för dyr. Sonyns AF var riktigt snabb och sen tyckte jag allmänt om den, bara...

Det jag främst letar efter är en kamera med snabb AF, bra vid dåligt ljus och kunna ge mycket bra bilder för utskrift i max A4-storlek.

Är A200 ett bra val idag? Vilket objektiv ska jag välja för de foton jag vill ta?
Kan jag rent av leta efter en beggad A100 och få så gott som samma kvalité?

Mvh David

Mig också. Sitter med en Macbook 2.2 med 4GB RAM. Så fort jag stoppar i en DVD-film och startar Front Row så dyker rutan upp direkt.

Tackar så mycket för svaret.

Iväg till Komplett.se och beställa nu då.

Hallå,

Nu är det dags för en Macbook 2.2GHz efter att ha njutit av min iBook G4 800MHz över 4 år.

Jag vill ju självklart stoppa i max med minne (dvs 4GB) iom att jag pysslar mycket med musik.Men i princip alla minnen har CL5 (några har CL4). Spelar det någon större roll i dagens datorer?
Var det inte ganska så vanligt att man hade CL2,5-3 "förr" i tiden?

Mvh //David

Sitter också med en iBook G4 800MHz och 640MB RAM samt Logic Pro,men mitt ljudkort är ett Edirol.Har inga problem med latency och då spelar jag regelbundet in el. trummor (alltså med händer och fötter och pinnar,inte med fingrarna).:D Det kanske är Reason som spökar?Prova att skita i Reason och kör Amplitube,så kanske det funkar bättre?

Håller med dig.Nu börjar det bli riktigt bra ljud i mjukvarorna.
Hydratone är ju helt makalös.

Ursprungligen av Angelo:

Det blir inte någon Logic 8. Garagestudio snackas det om. Men Emagic teamet ska ligga bakom. Undrar hur det blir med uppgraderingen... scarygary då man lagt ner 10 papp redan..

Usch,hoppas det inte händer.Bara namnet skrämmer ju...
Jag hoppas på det False Messiah säger.
Däremot kan jag tänka mig att Logic 8 kommer kosta skjortan att uppgradera till.Nånstans 5-7000:- skulle inte förvåna mig alls.Men om jag känner Apple rätt så får man nog valuta för pengarna.

Exakt Pledge!

Nåt som jag också märkt med kompisar som har switchat till Mac är att de behandlar Macen som om den skulle tåla allt.Dvs att de hört att Mac är så mycket mer stabilt så då passar de på att testa allt möjligt tjafs.Visst,det är inga problem att rippa en CD,ha en film igång och spela in på Logic samtidigt( jag har provat,hehe).Men att installera hemgjorda program/pluggar och förvänta sig att de ska vara lika stabila som "proffs"-program bara för att det är Mac borgar ju för en besvikelse.

Vissa har problem med Logic 7.Men det beror till 99% på tredjepartspluggar och inte Logic i sig.
De pluggar som strular är de som var VST från början och som sen portats över till AU (inte alla dock).
Alla pluggar som skrivits som AU från början fungerar klockrent.Sen vet inte jag om det är dålig portning eller dålig programering från första början.I och med Logic 7's AU-authorizer så försöker nog Apple sortera bort de som programerar som kråkor eller som försöker porta till höger och vänster utan att vara beredda på att de kan skita sig rejält.

Jag tror att Apple har fullt upp med att skriva om hela Logic så att det hamnar överst på listan igen.Logic 8 kommer nog att bli riktigt häftig med allt ifrån 100% Final Cut stöd till att audiomotorn kommer vara helt makalöst flexibel i att hantera audio.
Vi måste ju komma ihåg att Logics motor är ju minst 7-8 år gammal,och enda anledningen till att vi inte såg det i 7an är att det tar tid att skriva om allt.
Det här är vad jag tror,inte vad jag vet.

Köp en talbok med amerikanskt tal?
Finns också amerikanska radiopjäser på skiva som är riktigt skoj att skriva musik till.

Kör du på USB-ljudkort?Kan vara det som strular till Tracktion.
Annars så vet jag inte.

Har beställt den nu.
Såg också att Backbeat fanns ute redan så jag beställde den också,hehe.
Nu jävlar ska det skrivas låtar (gnuggar händer).