Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
eimermusic

eimermusic

Medlem
  • Plats Botkyrka
  • Registrerad 2004-01-14
  • Senast aktiv 2017-11-08
  • Antal inlägg 58

Foruminlägg

De senaste inläggen eimermusic har skrivit i forumet.

Jag har försökt hitta en bra RSS-läsare till iPhone men bara råkat ut för riktigt dåliga program så här långt.
Använder någon en läsare de är nöjda med?

Jag har testat:

SmartRSS - Dum RSS är mer passande. Massor med fula animationer, dåliga funktioner och bökigt gränssnitt.

Feeds - Kunde nästan vara OK. Har svårt att känna av att jag klickar på skärmen och är en helt beroende slav till google reader.

Apples reader.mac.com - Visst... den läser RSS men den gör ju inget av de som man vill. (se nedan)

Funktionsdrömmar:

• Kollar automagiskt efter nyheter precis som Mail gör med mail.
• Visar i ikonen hur många OLÄSTA nyheter jag har (inte som feeds hur många nyheter den lyckats tanka ner sen senas jag bootade om telefonen).
• Har ett hyfsat genomtänkt gränssnitt som känns lite iPhone skulle vara trevligt.
• Kan lägga till strömmar i programmet (inte via google reader, tack).
• Dream: Den kan hitta strömmen om jag anger adressen till startsidan bara.

Som sagt, har något hittat några fler rss program? Är något av dem bra?

Upplevelser med min iPhone med Telia och edge:

Geografiskt problem. Vissa platser bryts samtal väldigt ofta vissa tider (5-8 samtal i rad som bryts efter ett para minuter). Andra platser (hemma) har kanske 2 samtal brutits sen jag fick min telefon.
På dåliga platser kan vissa tider/dagar vara problemfria men är som regel problematiska.

Har märkt att signalindikatorn visar på 1-pinne när samtalet bryts för att strax efter hoppa tillbaka till fullt igen och stanna där så länge jag inte ringer.

Upplevde inte problemen vid 1.1.3 och ZiPhone 2.0 (tror jag det var) men har nu med 1.1.4 och iPlus problem. Geografin sammanfaller dock med uppgraderingen då jobbet bytte lokaler ungefär samtidigt.

Så, tänkte bara spamma med lite halvt värdelös info. Ska faktiskt resetta telefonen och låsa upp den igen för att se om problemet även finns kvar innan jag börjar installera 700 program på den

En tanke till slog mig. Kan det vara så att Mail använder certifikat eller annan handskakning som etablerats via Wifi. När dessa då ska användas via Edge börjar mailservern undra varför jag just bytt uppkoppling men försöker fortsätta samma "session"? Allt detta måste kanske då nekas eller gå till timeout för att sedan en ny session kan startas och allt blir frid och fröjd.

Testade lite precis nu.
Går in i Mail och min inbox.
Den börjar koppla upp sig... det tar tid... 1-2min kanske...
Sen kommer meddelande att den misslyckas (har inget exakt meddelande).
Innan jag hinner klicka bort medelande börjar mailen uppdateras i bakgrunden.
Nu kan jag klicka runt i olika mappar och inom 5-15sek få dem uppdaterade från servern för både gmail och mitt privata mailkonto.

Problemet verkar vara att etablera uppkoppling. SSL certifikat som ska krypteras / godkännas som tar tid? Något i Telias proxy som ska verifieras och godkänas för dessa "ovanliga" portar som tar tid? Jag vet att jag vet för lite om mobiloperatörernas datasystem för att ge mig på en bra gissning

Samma här. För mig gäller de både egen IMAP och Gmail SSL-IMAP. Igår onsdag märkte jag det först.
Ibland får jag inte kontakt alls och ibland gick det fram efter en mindre evighet. IMAP utan SSL (min egen mailserver) funkar lite bättre inbillar jag mig.

Jag testade att öppna Safari och surfa lite nu och då och det funkade alltid med föredömlig hastighet för att vara 2,5G.

Kan nämna att jag kör Telia men operatören borde inte spärra gmails IMAP-portar. Det skulle ju påverka alla "smarta" telefoner som den populära N95 mfl.

Har iphone några bra nätverks-analys-program jag kan köra?

Ursprungligen av petterf:

De tar det via IMEI-numret bara. Enkelt.
Testa själva.
http://www.numberingplans.com/?page=analysis&sub=imeinr

--
Note: This IMEI number seems to be correct, but we do not have any information on this specific handset. Please add the missing information below.
--
kollade min ganska nya OOB 1.1.3

Ursprungligen av Fangorn:

Uppdatera till 1.1.3 firmware så kör iPhonen IMAP default till google.

Detta funkade inte för mig heller trots att jag läst att det skulle göra det. Jag körde inställningarna manuellt och det funkar bra även om det blev några fler fält att fylla i.

Gmail är ju även lite speciellt i hur den "översätter" Gmail-specifika saker till IMAP. Om jag minns rätt nu så blir Tags till mappar, mail med stjärnor hamnar i mappar och lite sånt skumt.

Ursprungligen av Eva:

Men vad är egentligen skillnaden mellan att använda IMAP och POP på iPhonen.
Rent praktiskt, vad ska man välja, och varför?

POP är äldre och enklare rent tekniskt. Mailprogrammet kollar på servern och kan tanka ner mail, välja att lämna kvar dem eller radera dem från servern samtidigt. Det är väl i stort sett vad den gör. Det är enklare kanske att titta på vad IMAP gör som är bättre.

IMAP är en synchronisering och mer direkt kontakt till ditt mailkonto. Skapar du en mapp som heter "99.se-mail" så syns den på Macen, iPHone, webmail och vad annat du loggar in ifrån. Samma sak för mail du skickar, läser, kastar i papperskorgen, "drafts" du inte ens skickat ännu... allt finns i alla klienter synkroniserat. Det är den stora fördelen. Nackdelen för iPhone kan ju då vara att IMAP kanske drar lite mer data över Edge om du betalar per MB eftersom den syncar allt som händer i kontot. Men jag tror inte det är så mycket extra data om ens något.

Du kan såklart ha offline-versioner av dina mail även med IMAP.

Jag är klart i IMAPs ringhörna och mina åsikter är lite grovhuggna och alla detaljer stämmer kanske inte för alla olika implementationer av IMAP och POP. Jag har aldrig begripit hur man kan stå ut med POP. Om jag koillar mail på dator1 vill jag ju inte att mailet ska vara borta när jag kollar senare på dator2. Lika lite vill jag att samma mail ska se oläst ut båda gångerna.

Jag testade lite i helgen under en biltur genom Sörmland. Telefonen är en OOB1.1.3 16GB upplåst med ZiPhone2.4 (Mac GUI). Inget överflöd av program installerade. (bara det rekommenderade minimala intaget från installer + Navizon, SwirlyMMS och BossPrefs)

Började i Nykvarn. Navizon: hittar inte mig, Maps: hittar mig på 300-400m när.
Kollade på E20 halvvägs till Södertälje. Maps hittar mig igen med liknande precision.
På E20 vid Scania i Södertälje. Maps är med fortfarande.
Avfarten Moraberg, E4 norr om Södertälje. Maps hittar mig fortfarande.
Gärtuna väg225. Maps hittar mig inte längre. Navzon hittar mig med bra precision.
Någon kilometer längre österut. Navzon är flera kilometer fel åt nordväst. Maps klagar fortfarande.
Väg 226 söder om Tumba. Maps hittar mig igen med samma precision som tidigare.

Ja, så fortsätter det.

Anledningen till min redogörelse är just att precis när Maps inte längre får bra data från mobilnätet så hugger Navzon in och lokaliserar mig grymt bra (men senare riktigt illa). Kan det finnas olika märken på mobilsändare eller operatörsnät som passar Maps och Navizon olika bra eller någon liknande anledning? Jag fick lite den vibben me det är såklart en väldigt vild gissning.

Söder om Stockholm verkar i alla fall Navizon verkligen gilla E4. Den verkar sätta nålen på närmsta bit europaväg, även när det är flera kilometer bort.

Kan nämna att Maps brukar fungera rätt bra för mig inne i Stockholm de fåtal gånger jag vandrat uttråkad genom stan.

Ursprungligen av jellyfisherman:

Eller så gör man som jag... köper ett par vita cx300 och gör sönder dem direkt...

Ville inte klippa kabeln till originallurarna så jag lödde bort kablarna. Tog isär cx-lurarna och lödde även bort dessa kablar.

Sen skall kabeln igenom gummihylsan på cx-lurarna och det var det enda som jag tyckte var lite jobbigt, men det gick efter ett tag.

Jag har inte använt en lödkolv sen Dackefejden, men det gick bra och bifogat ser ni resultatet.

Väldigt snyggt! Jag har kört cx300 i flera år till iPodden så jag kommer nog försöka mig på lödpennan jag med. Tack för inspirationen.

Samma resultat för min 1.1.3OOB med ZiPhone2.4 uplåsning. Har inte tappat några pågående samtal men har haft några fall av att nummer inte kan nås eller att uppringningen avbryts direkt.

Det känns som att ett problem skulle kunna vara att numret är en telefonväxel som klickar och kopplar vidare direkt och att iPhone tolkar det som att samtalet bryts.

Har iof haft problem att ringa upp en kompis mobil vid 2 tillfällen...

Som jag fattat det så använder ZiPhone samma aktivering och jailbreak-lösning som iJailbreak men han har dessutom bakat in gunlock-lösningen i ZiPhone. Det borde inte vara någon skillnad mellan metoderna.

Kompis körde iJailbreak och gunlock (från installer) på sin nya 16GB lur.
Jag körde ZiPhone 2.4 GUI på min lur.
Kompis körde igår Phone 2.4 GUI på sin mammas lur.

Alla telefonerna funkar utan problem...

Håller helt med.

För mig vill iTunes radera hela iPhones library varje gång jag klickar i eller ur en kryssruta för att synca låtar eller ringsignaler eller vad som helst. Inte bara när jag vill koppla den till min bärbara.

(Detta med iTunes "reglerna" är nog nr 2 på min lista över iPhones svagheter... strax efter det försänkta hörlursuttaget.)

burkfett: Tack för tipset om SmartTalk. Det ser ut som vad jag behöver.

Förtydligande:
Jag hoppas att jag inte skrev att iPhone var en undermålig produkt? Poängen var inte alls tänkt så. Priset på luren är klart konkurrenskraftigt om än rätt dyrt för den uppåsta telefon från Frankrike eller Tyskland. Det handlar inte heller alls om 3G eller MMS eller någon annan specifik funktion som saknas.

Det jag ville belysa var att de faktiskt läger resurser på att låsa telefonen som annars hade kunnat läggas på att utveckla sådant som i alla fall jag ser som mer användar-nyttiga (vad de nu må vara). Särskilt som det många gånger visat sig har ingen eller motsatt effekt i slutändan. Det tycker jag är synd och ett misstag.

Det är dessutom raka motsatsen till hur Apple på datorsidan tillåter och aktivt förespråkar öppenhet. Gissningsvis sitter det en och annan GPL-licensierad system-komponent i den låsta iPhone vilket jag ser på med ett litet leende. De gillar öppen källkod men agerar samtidigt för stenhård låsning av telefonen.

Jag tror på affärsmodeller som bygger mer på morot än piska. Om det är väldigt lätt för mig som kund att bryta ett abonnemang eller byta en leverantör men att jag stannar ändå. Det visar på kvalitet.