Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
haraldpeter

haraldpeter

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning http://www.konst-teknik.se http://haraldpeter.jaiku.com http://www.pluxemburg.com
  • Registrerad 2004-02-19
  • Senast aktiv 2010-08-30
  • Antal inlägg 22

Foruminlägg

De senaste inläggen haraldpeter har skrivit i forumet.

1

Jag använder impulse. Ofta gör jag en impulse till bastrumman, en impulse till snare, en till hi-hat-relaterade ljud etc. På så sätt kan man enkelt kombinera ihop t ex två ljud och kanske lite reverb till ett. För det enda problemet jag ser med impulse är just att man inte kan lägga effekter på specifika ljud; drar jag in bastrumman, snaren och hi-hat i samma impulse blir det antingen effekt på allt eller inget. Men separerar man upp dom lite så funkar det ju prima.

Här hinner man knappt reloada sidan efter man har postat innan man har massor av svar.. tack!

Dock sitter jag på Mac och både Taurus & A-synth verkar vara för Pc bara. Ska kolla upp dom andra tipsen också senare idag...
Inga åsikter om Legacyn? Minimoogen kostar trots allt lika mkt och är ju "endast" mjukvara (jag kan inte hjälpa att vara sjukt sugen på legacyn mkt pga den roliga kontrollern som ingår...).

Sisältää: Nej det var mer ett sätt att illustrera hur jag tycker dom syntharna jag har låter, oavsett om man kör sågtand eller inte. Vanguard t ex låter väldigt ruff hur man än ställer in den i mitt tycke (vilket jag i många fall älskar, men inte alltid för just bas-ljud).

Hallå!
Jag behöver bättre bas i mina låtar. Då menar jag en djupare, varmare, mjukare bas, inte så extremt sawtoothig/hård/digital sådan - för det är just såna jag har (typ vanguard & albino). Så - jag har funderat på Korg Legacy, för att lösa det här (och för att få lite mer fejk-analoga ljud i allmänhet). Men egentligen vet jag inte vad jag grundar min idé på om att Legacyn skulle lösa basproblemet, kanske bara är en fix idé? Nån som har andra förslag Så - finns det andra idéer så mottages dom gärna. Ska alltså vara VSTs...

Peter

1