Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
nahoj666

nahoj666

Medlem
  • Registrerad 2004-02-22
  • Senast aktiv 2006-04-25
  • Antal inlägg 15

Foruminlägg

De senaste inläggen nahoj666 har skrivit i forumet.

1

Ok, nu börjar det arta sig. Har gjort en patch i AudioMulch som kan utföra precis det som jag efterfrågat. Jag har även fått kontakt mellan AudioMulch och min midi-pryl. Återstår i princip bara ren programmering nu och jag undrar om någon vet hur en midi-signal som man skickar till AudioMulch ska/kan se ut? Kan man t.ex. skicka en standard noteOn med note och velocity som parametrar?
mvh Johan

Det enda som avskräcker med PD är inlärningströskeln, men jag har dragit hem det så jag skall titta på det. Ang. Reaktor så har jag tillgång till det men har aldrig använt det. Frågan är vilket som är enklast/smidigast. Om någon vet något mer om Audiomulch så hör gärna av er!

Ps. Tack för svaret false messiah!

Ok, nu har jag definierat ett lite mer specifikt koncept. Någon kanske har några ytterligare tips eller råd ang. programmen ni redan föreslagit. Konceptet bestär av två kategorier, rytm och samplat prat.
Hur skall man bäst kunna köra en trumloop som bestär av X antal konstiga ljud vilka man skall kunna byta ut live via diverse midisignaler? Det är ett av elementen. Det andra elementet som bestär av lite längre tal skall man live kunna hacka isär eller åtminstone loopa vissa delar av talet och hoppa fram och tillbaka i talet och kanske t.o.m. kunna scratcha lite med det.
All input sker via en hemmabygd midipryl så det bästa vore om man kunde styra allt endast med midisignaler. Skulle Audiomulch fungera till detta? Har inte så mycket tid på mig så jag vet inte om jag hinner sätta mig in i t.ex. MAX/MSP.
Tacksam för svar (och tack för alla tidigare svar!)

Fick tips om Ableton Live.... någon som testat det?

Ang. PD så håller jag på att titta på det

Hallå!
Håller på med ett projekt i skolan där meningen är att med hjälp av en mikroprocessor (BX-24) ta in signaler från olika sensorer vilka skall påverka wav-filer i realtid. T.ex. skall man kunna dra i en spak så skall ett politiskt tal förvrängas, pitchas, dras ut etc... Någon som har något tips på mjukvara som skulle kunna passa?

1