Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
kalkis

kalkis

Medlem
  • Registrerad 2004-10-03
  • Senast aktiv 2007-01-06
  • Antal inlägg 104

Foruminlägg

De senaste inläggen kalkis har skrivit i forumet.

Äntligen ett livstecken från Applied: Ultra Analog som UB i November, String Studio i December och Tassman "senare under 2007".

Nu har den kommit som UB, och vilket sound! Perfekt helt enkelt, överväldigande möjligheter att ratta till vad som helst i ljudväg.

Väntar med otålighet på uppgraderingar av deras softsynthar till UB. I juni skulle dom komma efter 4-6 veckor, men sen dess har det varit dött, inget på deras hemsida. Inga meddelanden på deras forum. Har dom klappat igen tro? Nån som vet?

Ursprungligen av jgb:

Den billigaste äppeldator jag hittar på Apple Store är en Mac Mini för 5995 kr.
Man får en ny PC billigare än så.

Den billigaste bärbara landar på 10795 kr på Apple Store.
Man får en ny bärbar PC billigare än så.

Har man inte råd att köpa Apple så har man inte råd. Oavsett gränssnitt, känsla och prestanda.

Kan man inte undvara 6000 för en dator ska man nog strunta i att köpa öht.

45 dagar, ja inte undra på att den fortfarande funkar då. Två veckor måste varit nån annan demo... synd

En mycket fin emulering. Låter alldeles förträffligt enligt mina öron iaf.

laddade hem den för en 4-5 veckor sedan. Den skulle fungera i två veckor, men funkar än. Har man fått ett 2500-kronorsprogram alldeles gratis tro? Fler som bara kan fortsätta att köra på?

Jo, Kontakt kan ju matas med ljud från Kompakt, men är mer tungjobbad. Kompakt och Band Stand är ju färdigladdade med ljud som går snabbt att välja. Fattar inte varför Band Stand inte är med nu när Kompakt är väck. Kanske får köpa den senare. Verkar lättjobbad och vettigt upplagd.

Har beställt Komplete 4 men det slår mig nu att "smör och bröd"-synhen Kompakt tydligen inte finns med längre, ja den finns inte längre i sortimentet. Den nya sample-playern Band Stand är ju fin men tydligen inte med i Komplete 4. Synd, skulle gärna avstå tex. Spectral Delay eller Vokator och få Band Stand i stället. Håller ni inte med?

Låter bra det. Tack för infon.

Har just gjort slag i saken och uppgraderat till Komplete 4. Men den här Guitar rig som följer med, är den tänkt att kunna användas som vst-plugin för att kunna lägga effekter på gitarrsound i Cubase och Logic? Står på hemsidan att den ska gå att använda i en "studiosituation" vilket jag tolkar som att den funkar som plugin, men är det nån som testat i så fall?

Natives hemsida känns lite kryptisk med uppgraderingen till UB, men har jag förstått det rätt måste man uppgradera till nya versioner för att få UB-versioner av Battery och Absynth bland annat. Eller har jag fatat fel tro?

En firma som heter Pianoteq har kommit med ett piano som bygger på physical modelling + lite samplingar för anslag och lite biljud från piano. Låter alldeles fantastiskt bra och har även en hel del inställningar för att modifiera ljudet. Finns här: http://www.pianoteq.com/

Vilken himla tid det tar för programmerarna att få fram Intel-Macversioner av sina softsynthar. Det är ju bara Arturia som har lyckats få fram några hitills. Korg, Applied Acoustics, GMedia och Native svettas ännu efter ett halvår med å programmera om sina softisar!

Fler som e less på och vänta?

Funkar med R5 med Rosetta också, men blir lite segt, andra kvartalet är vad jag har läst på NI:s hemsida, eftersom vissa grejer ska komma "end of second quarter" måste det väl vara dags snart