Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
kalkis

kalkis

Medlem
  • Registrerad 2004-10-03
  • Senast aktiv 2007-01-06
  • Antal inlägg 104

Foruminlägg

De senaste inläggen kalkis har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Volantiz:

"Puh, hur kan Arturia vara så osmarta att dom lanserar ett icke-universal program flera månader efter att Intel-Macarna släppts?"

Prestanda är väl det troligaste skälet.

Men universal-programmen har ju synnerligen fina prestanda, åtminstone de (få) jag har testat. Eller funkar universal "sådär" på en PPC-dator?

Laddade hem en demo av deras Prophet-klon häromdan. Nåt snille där har kommit på att man måste ha ett hårdvarulås för att installera demon. Inget problem, har ett lås som hör till SX2. Dessvärre visar det sig att klonen är ett G5-program och inte universal!
Det innebär att Propheten inte går att starta eftersom G5-program tydligen inte kan kommunicera riktigt med hårdvarulåset, SX2 går inte heller att starta pga. "Syncrosoft licence control - error". Puh, hur kan Arturia vara så osmarta att dom lanserar ett icke-universal program flera månader efter att Intel-Macarna släppts?

Tackar, Logic klarar tydligen biffen.

Nån som vet om man kan importera mp3 till Logic Express 7.1?

Core cells är inte enkelt. Har skrivit ut tutorial och harvar på men förstår inte mycket...

Ja det var väldigt väl genomtänkt. Men bara för några år sen var man ju i full gång med en NT/2000-version, konstigt att luften bara gick ur sådär...

Nån som har sett var Reality och Seer System har tagit vägen? För några år sen skulle dom "snart" komma med en NT-kompatibel version av Reality men sen har det varit tyst...

Inte allt för märkvärdigt ändå. Har 32Gb samplingar i datorn och skulle mycket väl kunna tänka mig att inhandla Colossus, när jag har kulor blir det nog så. Det ger 64Gb med samplingar utan att ha gett mig fanken på att lagra samplingar i kubik. Men klart, är det bara orkesterljud är det ju rätt saftigt iofs.

Har ett vagt minne att Rick van Der Linden i Ekseption lirade med en ARP 2600 när dom spelade på Grönan -72 eller nåt sånt. Det stod i varje fall i tidningarnas rescensioner efter konserten. Minns att jag blev mycket imponerad av de maffiga synthklanger som presterades. Nån mer som var med på den tiden? På den här bilden: http://members.home.nl/focus8/rick71k.jpg lirar han på nåt som är misstänkt likt en ARP2600.

Ursprungligen av GlobalMotion:

lasselu: jo tröttnade också efter några minuters demo.

kalkis: för att inte klanka ner för mycket, du får ju fortfarande med Moog Modularen och ARP2600 som båda låter mycket bra. Hur likt orginalen vet jag inte, har inte kunnat jämföra.

Modularen har jag redan, men ser fram emot "skarpa" minimoog och Arp2600. Mycket bra "softisar". Fö. har Arturia tydligen förbättrat ljudet ordentligt i version 1.5, Arturia tyckte tydligen inte heller att CS80 lät så bra som den skulle kunna göra.

I väntan på Vintage Collection från Arturia håller jag på och lattjar med en demo av Yamaha Cs80 V. Synthen har ett väldigt karakteristiskt sound, det påminner mig om musik från 70-80-talet. Hade inte många dansband såna här Yamaha analogsynthar? Det låter liksom 70tals dansband om Cs80.

De som har nån softsynth från Arturia kan göra ett fint kap fram till 30 Juni. Ett pack med alla deras synthar för 399 ? = 3800 kronor. Man måste ha minst en synth sen förut för att göra den här fina dealen: http://www.arturia.com/en/vpack/vpack.php

Vi snackar Logic Express. Ladda ett ljud en gång till kan vara lite vanskligt, använder just nu ett jättepiano som följer med Kontakt 2. Om man väljer samma en gång till läses tydligen alla samples in igen. Med ESXP24 verkar det som om samplingarna "återanvänds" om man läser in samma ljud på ett nytt spår.

Nån som vet hur man
1. Använder en laddad softsynth på fler spår.

2. Skapar mixergrupper så man kan justera flera spår från en regel.