Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
irrelogical

irrelogical

Medlem
  • Namn Johnny Karhinen
  • Plats Göteborg
  • Sysselsättning Driver eget som bl a IT-konsult och webbutvecklare, och hittar däremellan på dumheter som låter, lyser och rör sig, eller får andra att göra det. Fotograferar när känslan infinner sig.
  • Registrerad 2005-05-26
  • Senast aktiv 2017-01-07
  • Antal inlägg 3258

Foruminlägg

De senaste inläggen irrelogical har skrivit i forumet.

Ljudet skickas genom HDMI-kabeln, vet inte om det finns något sätt att inaktivera det.

Mandrill, Mailgun, Sendgrid.

Ursprungligen av calinou:

Vad heter denna inbyggda?

Bilder, det är bara att öppna upp en bild och välja Ändra. Där går det att justera det mesta vad gäller ljus & färgnivå, dock inte något suddande utav bakgrund. (vilket är knepigt att göra snyggt i efterhand, men t ex appen AfterFocus verkar kunna göra det)

En fiffig grej med Bilder-appen är att från och med iOS 8 så kan andra appar lägga till funktioner i den, t ex Afterlight, Fragment och Litely. Så förmodligen kommer det att komma någon blur-app som gör det också, tids nog.

Som johan_tanying är inne på, det är praktiska aspekter som är värda att tänka på också. En begagnad kamera för nån tusenlapp som går att koppla direkt mot dator och med uttag för nätadapter kombinerat med en investering i ett smidigare stativ och kanske ett ljustält lär ge mer arbetsglädje och bang for the buck i bildkvalitet.

Kom ihåg att man kompenserar ljuset med objektivet, och objektivet med kameran, och kameran med efterbehandling. Det är väldigt lätt att fastna i mitten, när det finns väldigt stora vinster att göra i början och slutet av flödet. Men dom är inte lika lätta att jämföra i siffror på internetforum.

Här är en föregångare.

Sen är det väl inte heller säkert att det är kändisarnas egna telefoner som har blivit hackade?

Du har förmodligen också en ledig USB-port på den sidan utav tangentbordet du inte har kopplat in musen på, om du kör med det tangentbordet som följde med.

Ursprungligen av hansfilipelo:

Varför patcha manuellt när man kan anmäla sig till en epostlista och...

För att man vill köra senaste versionen, eller att man vill kunna köra flera wp-sajter på samma server (med olika versioner, för att dom har olika kompabilitetskrav med plugins etc) och uppgradering är ett klick bort i admin-panelen? Klart att det är smidigare att installera från pakethanteraren ur en systemadministrationsvinkel, men det finns ju fler perspektiv än så.

Whoa, att hålla Wordpress uppdaterat via operativsystemets pakethanterare är nog inte en så bra idé. Senaste versionen är 3.9.1, och t ex Ubuntu 14.04 skickar med 3.8.2. Det händer väldigt mycket på kort tid, och pakethanterare brukar inte lira bra ihop med flera installationer, speciella uppgraderingsrutiner pga plugins, etc.

Ni lägger hela förstasidan på att sälja in dom features som ni kanske har stört er på från andra sajter, eller som ni har lagt mycket tankekraft på, men ni knyter inte an till vad mitt behov som användare är. Varför behöver jag massa metadata om TV-programmen jag redan är fast i? Rätt många skärmhöjder i 1280*768 går åt till att motivera varför man ska vara med, när ni direkt från start kan ge nytta istället. När jag har läst igenom all text (som inte är så relevant för mig, jag bryr mig inte om att betygssystemet är från 1 till 10) så vet jag vad sidan kan göra, men jag har inte fått något. Jaha, det var 5 minuter jag aldrig får igen. Hur tror ni det hade varit om jag hade interagerat med sajten i 5 minuter istället? Eller bara 30 sekunder?

Kan ni ge mig något istället för att försöka övertyga mig?

Fast samtidigt så hade dom kunnat göra det till något väldigt lättanvänt som inte behöver ta extra utrymme, om man t ex bara hade kunnat justera exponeringen direkt efter att man tagit bilden. Vi skulle kunna kalla det "Aftertouch". Det hade räddat många bilder i knepigt ljus för min del iaf.

(dock kanske det blir av mindre värde när kamera-API'erna tillåter manuella kontroller i iOS 8)

Jag skummade igenom dokumentationen för PhotoKit (ramverket som Photos-appen på iaf iOS använder, och alla framtida plugins), och det verkar inte bättre än att redigeringar som görs med plugins bara kan resultera i JPG-filer. Så där finns inte raw-stödet iaf, så jag förmodar att det inte finns någon annanstans heller.

Sleep Cycle har också stöd för Philips Hue, likaså senaste uppdateringen utav f.lux. If This Then That gör så att du kan koppla lamporna till det mesta som finns på nätet.

Om pluginsystemet blir bra, och framförallt integrerat med App store, så kan det här bli riktigt stort. Kanske inte perfekt för proffsanvändare, men för hemanvändare och hobbyister. VSCO, Litely, Afterlight, etc. Om det dessutom går att köpa samma plugins/appar till såväl iOS som OS X, med synk utav ickedestruktiva ändringar däremellan, ojojoj...

Viktigt att tänka på är också att det finns en stor grupp som inte är fotografer, men fotograferar professionellt. Hela lifestyle-branschen (Läs: allt som finns på Pinterest, stora delar av Instagram) faller in därunder.

Det är inte säkert att det ens går, om man inte använder något externt verktyg såsom VSCO Keys, som dock kostar $79.