Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
irrelogical

irrelogical

Medlem
  • Namn Johnny Karhinen
  • Plats Göteborg
  • Sysselsättning Driver eget som bl a IT-konsult och webbutvecklare, och hittar däremellan på dumheter som låter, lyser och rör sig, eller får andra att göra det. Fotograferar när känslan infinner sig.
  • Registrerad 2005-05-26
  • Senast aktiv 2017-01-07
  • Antal inlägg 3258

Foruminlägg

De senaste inläggen irrelogical har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Entropy:

Det enda Apple har visat något av är Photos för iOS. Hur Photos för OSX kommer att te sig vet vi helt enkelt inte än.

Mja, det finns ju en skärmdump som cirkulerar.

Mycket är fortfarande oklart, t ex om man kan göra lokala förändringar i bilden. Dock verkar det finnas en "Add"-knapp uppe till höger, så något lär dom ju ha i görningen.

Förinställningarna finns också i vänsterkolumnen när man är i framkallningsläget, då får man också upp en liten preview när man för muspekaren över dem.

Ursprungligen av Anders T:

Jag tänkte nog scenariot att iOS-prylen är inställd på att ansluta sig automatiskt. Det är väl det vanligaste. Så den upptäcker ett nät och har lösenord sparade för det och vill ansluta sig. Då ska MAC-adressen kontrolleras och då hittar prylen bara på en adress. Någonting i den kedjan verar lite obra...

Fast när den ansluter så kommer den ju att använda sin riktiga MAC-adress.

Fast MAC-filter påverkar inte huruvida man kan se nätverket eller inte, och att söka efter nätverk och ansluta till ett är två olika saker. Accesspunkten kan ju inte veta att det är samma enhet som nyss sökte efter nätverk som nu vill ansluta.

Spontant så tror jag inte att det finns något motsvarande. Wordpress kräver ju att det körs via en server, så det blir knepigt för ett utomstående program att hålla koll på vilken fil som renderas var, hur och med vilken data.

Vad utav upplägget är det du vill ha kvar?

Det skulle kunna funka att bygga upp någon form utav index, som sedan pekar på rätt objekt, typ så här:

{
	'rows': {
		1: {
			'name': 'Stina'
		},
		2: {
			'name': 'Sture' 
		},
		3: {
			'name': 'Sara'
		}
	},
	'index': {
		's': [1, 2, 3],
		'st': [1, 2],
		'sti': [1],
		'stu': [2]
		'sa': [3],
	}
}

Det innebär ju dock att det blir en ännu större datamängd, att antingen skapa eller ladda ner.

Ett kanske mer rimligt sätt är att använda SQLite-databasen som finns med i både iOS och Phonegap, mer info finns här. Då slipper man åtminstone skapa index och liknande manuellt.

Dreamweaver har stöd för Image Maps, vilket är precis det du letar efter. Kan tyvärr inte hjälpa dig mer då jag inte använder det programmet, men det borde finnas info i hjälpen, och såklart på nätet.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Dina länkar fungerar inte.

Ah, slarvigt av mig. Fixat!

I senare versioner utav Lightroom så kan man göra lättare retusch, typ klona bort skräp, göra lokala justeringar etc. Absolut tillräckligt för de allra flesta, och smidigare workflow än att först konvertera från raw-filer och sedan justera var för sig i Photoshop/whatever.

Jag har prövat både Aperture och Lightroom, men har valt att köra vidare med det senare då det är snabbare och för mig mer pedagogiskt. Apple är rätt dåliga på att uppdatera Aperture, version 3 kom ut 2010, och sen dess har det bara kommit mindre fixar. Lightroom kom det året i version 3 och är nu uppe i 5. (med välkomna tillägg i varje version)

Oavsett vilket du väljer så är det väldigt värt att investera i sin process efter att bilden tagits. Raw-format kombinerat med bra program ger dig en bättre kamera.

Senast redigerat 2014-02-17 19:44

Varför inte bara jobba lågupplöst och sedan skala upp det?

Anledningen till att webbläsarna drar "mycket" ström är att många webbsidor är komplexa, och innehåller en hel del grafik och Javascript som körs kontinuerligt. Så även om en webbläsare kan vara mer eller mindre energieffektiv så är det i grund och botten sidorna i sig som är dom stora slukarna.

De flesta projektorer har högtalare och ljud in/ut, för att växla ljudkällan samtidigt som bildkällan. iPad 3 som trådstartaren har använder gamla dock-kontakten, och använder man VGA-adaptern så påverkas inte hörlursuttaget. (dock skickas ljudet via HDMI om man har en sådan adapter)

Då är det en sån här du behöver: http://store.apple.com/se/product/MC552ZM/B/a... (kombinerat med lämplig kabel för ljudet, men det beror på om du kör ljudet via projektorn eller helt separat)

Edit: Det kan vara så att iPaden inte kan köra i så låg upplösning (800*600), och projektorn inte klarar av att skala ner den, men det är bara spekulationer.

Det känns som att den täcker upp (den breda) mittfåran väldigt bra, frågan är hur mycket man behöver utanför den. Med tanke på bildkvalitén som Sonys RX100ii levererar så kan jag tänka mig att RX10 räcker för dom flesta situationerna. Det är väl först och främst kortare närgräns och kortare skärpedjup som jag personligen vill ha, men det är ju jag. Om man ändå kånkar runt på en instegssystemare så känns det absolut som ett rimligt alternativ, kanske rentav bättre. (det är ju trots allt Zeiss-optik...)

Om du är bekväm med att lära dig terminalkommandon (inte så läskigt som det kanske verkar) så är nog en utav dom smidigaste lösningarna att skaffa en VPS (virtuell server), hos t ex Glesys. Då slipper du tänka på hårdvaran, och nätverkskonfigurationen för att göra servern åtkomlig över internet.