Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Resident Emil

Resident Emil

Medlem
  • Registrerad 2005-10-12
  • Senast aktiv 2009-10-01
  • Antal inlägg 32

Foruminlägg

De senaste inläggen Resident Emil har skrivit i forumet.

Hallå igen igen.
Nu har jag gjort en del förbättringar av Beatcompanion. Det första är att jag lagt in en lite klaviatur vid varje instrumment där man kan välja vilka noter vart och ett av dessa skall generera. Detta är lite lättare än att behöva skriva i notvärde manuellt.
Sen har jag lagt till en liten ratt vid varje instrument som jag kallar consistency. Jag skall försöka förklara vad den gör:
Beatcompanion genererar för tillfället en midifil på fyra takter (kommer en ratt för detta också så småning om). Den första takten av dessa som genereras, sparas i minnet. I efterföljande takter plockar jag fram ett slumptal vid varje sextondel och för varje instrument. Detta slumptal jämförs med instrumentets consistency värde. Om slumptalet är lägre än consistency värdet så genereras samma resultat för denna sextondel/instrument som i första takten. Om inte, så går vi vidare och slumpar efter grafvärdena i instrumentet istället.
Med hjälp av detta kan man generera patterns där delar av instrumenteringen tillåts vara väldigt slumpad medans andra delar kontrolleras stenhårt. Vid 100% consistency kommer efterföljande takter att spelas identiskt med den första oavsett hur slumpad den första takten ursprungligen var.

BeatCompanion 1.1

Jag inser att det förmodligen är rätt få förutom jag själv som ser nyttan och charmen med detta rätt obskyra projekt. Ni får helt enkelt säga till när ni tröttnar på mitt malande om detta....

Mycket nöje!
Resident Emil

MP3Weasel gör NÄSTAN det du frågar efter (och en massa annat). Grejen med MP3Weasel är att du får trycka på knappen "Update database" för att, ja just det, databasen med låtarna skall uppdateras.
Tyvärr är MP3Weasel numera helt övergivet av utvecklaren Bulletproof Software, vilket är mycket synd. MP3Weasel har en del smarta funtioner för just spellistor som jag inte hittat i andra spelare.
Ta en titt på demoversionen . Passar det dina behov så får du väl leta upp en crack. Själv köpte jag en licens innan det "försvann" från utvecklarnas produktlista.

Hallå igen.
Jag satte mig några minuter för att undersöka resultatet av att följa mitt eget råd att testa BeatCompanion för annat än trummor.
Resultatet blev följande lilla bagatell, BeatCompanion.mp3.
Allt är lite snabbt och enkelt probability-sequencat i BeatCompanion.

/RE

Ursprungligen av Arete:

Måste testas... får leka lite på jobbet imorrn om jag får några minuter över

Kör hårt!

Tackar. Fick du till några sköna beats?

Tack! Jag har också jobbat en del med flash, men det var några år sedan. Är det du som sitter och pillar med programmet? Jag ser att det genererats några .mid filer här. Återkom gärna med tankar om programmet i sig.

Hallå!

Jag har gjort en liten applikation i flash som genererar midi-filer. Den är i första hand tänkt för trumprogrammering, men med lite trixande kan den spotta ur sig lite vad som. Kanske är det någon mer än jag som kan ha användning av den, så här kommer en länk samt tillhörande kickstart-anvisningar.

Programmet består av sex moduler, BASSDRUM, SNAREDRUM, HIHAT, TOMS, RIDE & CRASH. Dom ser ut så här:

Varje modul består av två grafer indelade i sextondelar, en för probability (grön) och en för velocity (röd). Man ritar staplar i graferna genom att klicka och dra. Dom gröna staplarna styr alltså sannolikheten för att en not skall genereras vid denna sextondel.
I fältet notes fyller man i vilka midi-notnummer modueln skall generera. Man kan skriva i flera stycken, separerade av komma, och då slumpar programmet mellan dessa. OBS använd bara siffror och komma. Inga mellanslag och övrigt kraffs. Har ingen felkontroll här så annars skiter det sig.
Per default använder programet sig av notnummer anpassade för Ableton Lives impulse sampler och Modulen TOM använder två notnummer.
S knappen används för att spara ett pattern och L knappen används då såklart för att ladda in ett sparat pattern. Var vänliga och spara nu inte en massa patterns i onödan. Scrolllistan blir snabbt jävligt lång...
Pilknapparna används för att flytta ett pattern i sidled.

När man tror sig vara nöjd klickar man på knappen ready och inväntar en ruta för att spara ner .mid filen. Har du webläsaren inställd att spela upp .mid filer, så får du dock inget erbjudande om nerladdning :kaaaka!:

Jag har pillat ihop det här när jag egentligen borde skriva på mitt projektarbete för skolan, så ni får leva med bristen på felkontroller och säkerhetsnät. Rapportera gärna buggar i tråden, och om ni framställer något koolt kan ni väl ladda upp det här.

Programmet ligger på min lilla serverdator här hemma, och uppkopplingen är Telias 8/1mbit, så förvänta er inga blixtrande hastigheter.

Här är länken:
Beatcompanion v1.0

Mycket nöje!
Resident Emil