Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Resident Emil

Resident Emil

Medlem
  • Registrerad 2005-10-12
  • Senast aktiv 2009-10-01
  • Antal inlägg 32

Foruminlägg

De senaste inläggen Resident Emil har skrivit i forumet.

Fick du någonsin standalone versionen att fungera Arete?

Ursprungligen av Martin Pettersson:

Ja, Don kör manuellt.

Respekt!

Då var det dags för en BeatCompanion Standalone BETA.
Den levereras i form av en rar fil på 1.2 MB. En uppackning av denna resulterar i tre mappar (fscommand, midi & saves) samt en exekverbar fil (BC11.exe) och en konfigurationsfil (bc.cfg). BC11.exe är själva BeatCompanion, genererade midifiler hamnar i mappen "midi" och sparade patterns hamnar i "saves". Mappen "fscommand" innehåller php-skriptet i exekverbar form.
Innan man kan sätta igång och generera probabilityunderstöd musik behöver bc.cfg fixas till lite. Öppna bc.cfg i notepad (anteckningar) så ser du att den innehåller en sökväg. Denna sökväg måste ändras så den stämmer överens med var flash sparar sina "shared objects" på din dator. Om du sitter på en engelsk winXP så behöver du förmodligen bara byta ut "Emil" mot namnet på den användare du är inloggad som i XP. I annat fall kan du starta BC11.exe och trycka på ready-knappen en gång. Stäng sen beatcompanion och sök efter filen "BCfuncParams.sol" i din dator. Mappen där denna fil återfinns är den mappen du skall skriva in i bc.cfg. Och se till så det inte kommer med extra mellanslag, radmatningar eller annat trams i bc.cfg.

När detta är gjort är det bara att tuta och köra...
BeatCompanion 1.1 Standalone BETA

Mycket nöje!
/Resident Emil

PS. Posta gärna lite resultat efterhand som ni blir varma i kläderna.

Ursprungligen av false messiah:

Bara Windows antar jag? Får se om jag får färdigt något liknande i PD eller ej - jag och PD kommer inte riktigt överens alla gånger.

Standalone varianten blir bara windows. Men webvarianten som jag länkar till i denna tråd bör fungera lika bra oavsett plattform. Vad är PD för något?

Nu genereras fungerande midifiler av BeatCompanion standalone. Nästa steg är att fixa så man kan spara och ladda patterns i standalone versionen, och en liten "about" ruta såklart :). Efter det får man väl skriva en manual...

Don: Jag ber om ursäkt ifall mitt tidigare svar lät besserwissrigt eller uppläxande. Det är svårt att veta vilken nivå man skall svara på ibland när man inte vet vad folk kan och har i bagaget.
Du har en poäng i att man kanske skulle kunna köra swf-filen lokalt i en webläsare och sen utnyttja funktioner i t.ex javascript lokalt för att lösa dessa problem.
Jag har dock nått vissa framgångar med SharedObject som jag nämner ovan. Allt funkar som det skall när jag kör BeatCompanion standalone, förutom att midifilerna som genereras är korrupta. Och jag fattar inte varför... Men det löser sig.

Arete: Jag har rätt kassa directorkunskaper :eek:

Ursprungligen av Don:

Kan inte flasha streama en sträng till en webbrowser eller nåt?

Jo, men då krävs det att man kör det via en webserver och inte fristående. Tanken var att slippa webserverlösningen så att det blev en helt fristående applikation.

Ursprungligen av kroffe:

Har suttit och pulat lite med BC1.1 men inte fått den att spotta ut någon MIDI - beror det på IE eller din server? Hittar inte var jag ska stänga av spela upp .mid eller vad du nu menade, IE varken spelar MIDI-filen eller erbjuder mig ladda ned den?!?

Jag råkade generera en felaktig swf-fil när jag satt och pilalde i innan. Därav problemen med att den inte genererade nån midi fil. Försök nu igen.
Sorry

Jag tror jag kan lösa parameterfrågan genom Flash's SharedObject (funkar ungefär som cookies), men det kommer inte att bli en "textbook" lösning direkt.

Hej Don, och tack för engagemanget. Problemet i dagsläget är att Flash kan köra externa program men kan INTE skicka parametrar. Flash kan inte heller skriva till filer.
Så, att göra om flashen till en fristående projector är inga problem. Att göra om php-skriptet till ett fristående exe-program är inte heller några problem. Att kommunicera de nödvändiga parametrarna mellan flashprojectorn och php-programmet, det går däremot inte.

Ursprungligen av Arete:

Inte så svängigt egentligen då, men kul att leka iaf

http://helga.servegame.com/~arete/musik/beatcompaniontest%20Rendered.mp3

All midi genererad med beatcompanion
Rätt sjysst basslinga blev det iaf.

Det är verkligen skitkul att höra vad nån annan får ut ur programmet. Det krävs lite pill innan man får koll på hur man uppnår "förutsägbara" (eller iaf någorlunda kontrollerbara) resultat med probabilitymetoden. Generellt sätt bör man nog använda lägre värden än man föreställer sig, förutom om man vill tvinga fram events på vissa ställen.

Kör hårt!

/Resident Emil

Ursprungligen av false messiah:

Det går att köra PHP/webbserver lokalt. Lägg till en möjlighet att prata med servern "localhost" istället för dit du pekar den nu så borde det funka att köra standalone.

Det är så det körs för tillfället (ur min synvinkel). Och visst, rent tekniskt är det en lösning, men det är nog ganska få som har lust och kunskap att sätta upp en webserver, installera och konfigurera php och sen få det att funka. I dagsläget är min kod också lite för.... "ostrukturerad" :eek: ... för att visa upp för omvärlden.

Men jag funderar på lite olika lösningar.

Arete: Verkligen kul att det uppskattas. Ser fram emot att få ta del av resultatet.

kosmonaut: Jag har inte testat glitch, men jag läste om det i tidningen Studio, eller nått. Jag fick uppfattningen om att glitch var mer som Live's BeatRepeat, alltså styckar upp och kastar om en ljudström. Får väl ta mig en titt.

Ursprungligen av zthee:

Coolt!
Nästan så att jag måste sätta mig ner när jag kommer hem och titta på det här. Vore perfa för att lägga hihatpatterns.

Vänta tills du tröttnat på trummor och börjar generera melodier med BeatCompanion!!

Arete: Jag kollar lite på flash's FSCommand kommando som kanske skulle kunna möjliggöra en fristående variant... Återkommer...

Jag önskar att jag kunde.... Problemet är att det är ett php-skript som utför själva genereringen av midifilerna. Flashet är bara GUI. Hade jag kunnat hade jag byggt en mfx-pluggin av hela rubbet. Tyvärr var jag ute och pussade flickor när andra satt och lärde sig tuffare (och mer användbar) programmering än flash och php (Det var iofs mysigt, men, ja du fattar....)

EDIT: Man kan iofs ful-"kompilera" php filer till exe filer, men jag vet inte riktigt hur kommunikationen mellan flash och exe-filen skall ske då. Tror inte flash har nån form av execute komando.