Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
steffensen

steffensen

Medlem
  • Plats Karlshamn
  • Registrerad 2006-09-06
  • Senast aktiv 2010-03-28
  • Antal inlägg 282

Foruminlägg

De senaste inläggen steffensen har skrivit i forumet.

Varning för långt inlägg/tänka ut högt'ande, men samtidigt ett måste.
Jag skulle vilja ha lite tips på olika Host's, arbetssätt som kanske jag missat osv. Vad som helst egntl, som gör att jag kan hitta en bättre väg framåt.. för just nu är jag rätt trött på detta Host-sökande.

Värt o säga innan jag drar igång, är att musiken jag gör, förmodligen kan klassas som elektronisk, (förhoppningsvis) inovativ och taktfull musik.

I praktiskt taget flera års tid har jag provat på nästan alla olika Host's här o där, o jag vet ju att det egntl bara handlar om att bestämma sig o lära sig Host'en så bra man kan för att komma loss med själva proddandet. Men så blir aldrig fallet.. Jag tröttnar så snabbt på de jag provat, för jag känner alltid att det fattas saker.

Har nog mycket med o göra att mitt arbetssätt har förändrats rätt drastiskt genom åren, men det känns som jag hittat/hittar mer rätt nu.

Så för att komma till de saker jag anser vara/kommit fram till är viktiga för mig;
- Inline editing, att kunna ha en övergripande blick över helst alla noterna/wav's samtidigt.
- Bra audio support, dvs att med lätthet kunna spela in audio och kunna editera den med samma lätthet.
- Jag är uppväxt med pianoroll, spela in sekvenser live genom midi osv. Så midi-delen bör vara aningen mer än basic, behöver såklart inte vara nån värsting, men att tex kunna med en enkel knapptryckning få alla noter att inte "overlap'a" varandra är ett måste.. Skräckexpempel på dålig midi-support är tex Ableton Live. *rysa*
- Även om jag använder mig mycket av ovan midi-del, så prioriterar jag förmågan att kunna trycka in saker helt enkelt med musen, på ett inovativt och övergripande sätt. (Reasons Matrix är ett bra exempel.. och diverse Reaktor sequencer ensambles.)
- Offline processing, ja precis som cubase egntl, men jag antar att det inte finns i någon anna Host? Detta är dock inget livsviktigt, går likabra att köra old-school.
- Till sist, vilket helt klart är en smakfråga som allt annat, så måste GUI vara arbetavänligt. Åter igen skräckexempel på ett fruktansvärt GUI - Ableton Live. (mina åsikter bara, inget o skapa en evighetsdiskussion om.)

När jag ser till baka, så arbetade jag väldigt snabbt o effektivt i Reason förr i tiden, vilket jag saknar nu. Dock orkar jag verkligen inte hålla på med ReWire, iomed att jag mestadels kör externa synthar nu.
Sedan övergick det till Logic, vilket jag fortfarande använder o gillar bäst. Dock saknar Logic 5 midi out från plugins, så jag kan inte köra Reaktor sequencers (eller andra midi seq's heller för den delen).
Cubase SX är något jag använt mig av en del också, och som jag gillar, men midi vill inte synca korrekt, trots 1½ års felsökning o tester av alla dess slag, så jag har mer eller mindre gett upp det nu.
Buzz var något jag använde mig av för många år sen, och minnet av själva upplägget är positivt, dock vet jag inte.....
EnergyXT är något jag fullkomligt älskar, men det känns inte som att sequencern är färdig ännu, så jag avvaktar med den.
Ableton Live, nej tack.
ACID, mja.. helt ok egntl, men så himla loop-baserat/anpassat (såklart), o jag använder mig inte av loopar.
FLS, helt underbart, men förmodligen enbart till att göra diverse loopar med osv. (ja ok, jag använder loopar ibland, om jag gjort dem själv, och enbart till vissa ändamål.)

Help me 99, youre my only hope. :kaaaka!:

en till? finns det någon mer än rebirth verran? (som enbart består av samples, vilket denna inte helt o hållet gör.)
äntligen en till synes vettig emulation, ser fram emot o testa denna.

undras vart roland håller hus, de brukar ju vara så kåta på o stämma folk som ens nämner namnet roland. *duckar*

Han lär snacka om ReBirth skulle jag tro..

Härligt o höra att de funkar.

Buffern får du prova dig fram med ä jag rädd för, inte ens säkrt det kan hjälpa, men det har löst likartade problem för mig förr.

Du hade provat en ominstallation också va?
Körde du samma MM XP-trimm på förra datorn?

Köru 5.5.1 ?
Ställt in storleken på audio buffern korrekt?
Ominstallerat?

Logic 5.5.1 bör funka fint fortf. Det ÄR anpassat till XP förresten.
Jag kör det fortf. helt utan några problem, så gå inte på hypen om att man måste ha senaste, nyaste, dyraste.

Om du vill göra Techno o annan beat-orienterad musik, så vet jag inget som passar bättre än FLS (allt är relativt såklart).
Det är dessutom en minst lika seriös host som de andra, så låt dig inte luras av "hypen" som hela musiksamhället präglas av för tillfället.