Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
alf-magnus

alf-magnus

Medlem
  • Registrerad 2003-06-23
  • Senast aktiv 2010-06-07
  • Antal inlägg 77

Foruminlägg

De senaste inläggen alf-magnus har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Mondo:

Hittade det här på webben:

Normal arbetsrutin för butikspersonal/butikskontrollant

När någon passerar en larmbåge och det larmar är det vanligt att personal från butiken eller en butikskontrollant kommer och vill att man passerar larmbågen igen. Larmar det återigen är det rutin att ta personen från platsen och be denne visa upp innehållet i tex. medhavd väska eller påse, detta för att kontrollera om den innehåller något som blivit medtaget ur butiken utan att vara betalt eller om kassören glömt att avlarma varan.

Påträffas en vara som varken är betald eller avlarmad kontaktas polisen och personen får kvarstanna tills polisen kan komma och utreda händelsen. Om en person som gått förbi larmbågen när den larmat och vägrar visa upp vad som finns i kassarna, eller följa med personal eller butikskontrollant, tas personen med och polis tillkallas för att ta över ärendet. Polisen övertar då envarsgripandet och gör en egen bedömning av gripandet.

Består gripandet begär polisen en kroppsvisitation av förundersökningsledaren på myndigheten, om de inte anser att det är fara i dröjsmål och gör kroppsvisitationen utan föregående beslut. Personen blir delgiven misstanke och kroppsvisiterad.

Hittas en produkt som tillhör butiken och som den misstänkte inte betalat för fortsätter ärendet och personen har gjort sig skyldig till brott. Hittas ingen produkt släpps personen med en ursäkt från butiken.

Nu var det inget larm som gick utan väktarna krävde att få se innehållet i kassar och ryggsäckar utan någon misstanke, vilket de inte har någon rätt att kräva. Det är sådant jag kallar översitter. Tyvärr är det så att poliser dagligen måste upplysa väktare och ordningsvakter vad de får och inte får göra. Fortfarande gäller på bargärning och flykt och att en felaktigt envars gripande kan klassas som olaga frihetsberövand. Sen kan det diskuteras i fall en utlöst larmbåge kan räknas som på bargärning.

Väktare har ingen jag säger ingen rätt att kräva att du visar vad du har i dina kassar, väskor det klassas som kroppsvisitation. Man kan lugnt gå vidare och försöker de hindra dig så är det ofredande försöker de hindra dig fysiskt är det olaga frihetsberövade. En väktare har inte fler rättigheter an du och jag, envars gripande när någon tages på bargärning och brottet kan ge fängelse.

Kör du limewire. Limwire startar itunes som stanadard när den har ladat ner en mp3 fil

hur har du det med portarn

Markera filen höger alt control klicka välj visa info i info välj Öppna med och välj önskat program från menyn klica sen i Ändra alla

Dags för den här länken igen Apple Product Cycle

Det bör gå i fall du skapar en dvd (VIDEO_TS map) av projektet. Min gammla B/W 350 mhz klarar dvd galant.

skivverktyg, välj enhet och återställ. Dra enheten till den övre rutan och dra mål enheten till den undre ruta klicka återställ klart

Ursprungligen av Mondo:

Det är väl bara bra om Apple också motverkar piratkopiering. Jag har inga invändningar mot att Microsoft och Apple inför kopieringsskydd i sina produkter.

läss här fins info om paladium mm

Ursprungligen av Richard Rönnbäck:

Stinky, har du någon källa för det referat av Mårtensson du ger? Somliga av oss vill säkert läsa källan direkt.

här en länk på samma tema http://kommentar.typepad.com/k/2005/03/ifpi_ringde.html#more

markera den katalog du vill söka i, välj markerat under förstoringsglaset där du skriver in sökkriteriet. Då får du upp all filer i den katalog du söker i, markera allt flytta.