Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Bodhisattva

Bodhisattva

Medlem
  • Plats Malmö, Sweden
  • Registrerad 2003-06-26
  • Senast aktiv 2016-04-08
  • Antal inlägg 119

Foruminlägg

De senaste inläggen Bodhisattva har skrivit i forumet.

Av någon anledning startar inte skärmsläckaren från min Mac Mini (Mountain Lion) på min Panasonic TX-P50ST50Y plasma-tv. Macen är kopplad till TV:n via en Denon AVR-1713-reciever. Det skulle vara skönt om det gick att lösa eftersom det är en plasma-tv. Några lösningar på detta? Eller förklaringar... Just nu måste jag aktivera den genom ett aktivt hörn.

Senast redigerat 2013-10-05 15:35

Så enkelt det låter. Tänk att jag inte ens funderat på det tidigare. Har inte ens övervägt iBooks tidigare. Tack

Blir de sökbara på ord? Vad behövs? Kan man göra det av MS Word-dokument?

Hej alla!
Jag har fått i uppgift på jobbet att digitalisera vår arbetsinstruktion och få denna tillgänglig på tre st iPads. Frågan är bara hur jag ska gå tillväga. Jag hoppas kunna få hjälp av alla skarpa hjärnor här. Förutsättningarna är som följer.

1. Dokumentet finns idag i MS Word-format (drygt 300 sidor)
2. När dokumentet är sammanställt skall det vara sökbart på iPad. Hela tanken bakom projektet är att de anställda ska slippa bläddra i pärmar och minska pappershanteringen.
3. Vi vill hålla det offline, så att lägga det i iCloud, DropBox eller Gdrive är inte aktuellt. Det finns inget WiFi och säkerheten kring dokumentet gör att vi inte vill lägga det på någon form av nätverk.
4. Endast platschefen ska kunna redigera dokumentet och därefter synka originalet (på Windows-dator) med inkopplad iPad.

Finns det någon lösning på detta? Jag är tacksam för alla förslag.

Senast redigerat 2012-09-30 19:06

Det funkade inte med att återställa alla inställningar men nyss, och då menar jag verkligen NU löste sig allt själv. Behövde inte göra så mycket alls faktiskt. Helt plötsligt hade den bara kopplat upp. Men tack ska ni ha.

Hur återställer man bara Nätverskinställningarna?

Min flickvän uppdaterade precis sin 4S och sin iPad 2. Nu kommer vi inte ut på WiFi här hemma. Så fort man kopplar upp mot det så kommer vi till en hemsida hos Apple som inte funkar. Hur tar vi oss vidare?

För att återgå till ämnet...
Jag vet inte vad jag gjorde för fel när jag bootade från USB-stickan. Min Filevault-nyckel funkade inte och mitt admin-lösenord funkade inte. Språket jag hade min Lioninstallation har alltid varit engelska och språket jag valde för installationen var också engelska. Jag är ingen rookie när det gäller installationer av OS X men nu körde det verkligen ihop sig. Jag får vända mig till andra forum för att få svar på "problemet". Tack för visat intresse

Det gick inte att radera hela partitionen i Skivverktyg när jag bootade från USB-stickan. Jag löste det med att stänga av Filevault. Tog några timmar. Men jag undrar ändå vad det är för lösenord som krävs om man har Filevault aktiverat.

Jag har backup på allt jag vill spara. Men när jag kommer till Skivverktyg i ML's installationsprogram kan jag inte radera hela hårddisken. Om jag hoppar över det steget och går vidare med installationen så måste jag ange ett lösenord för att installera. Det står att disken är låst och att jag måste ange ett lösenord. Vad det är för lösenord vet jag inte. Har provat med mitt inloggnings och nyckeln man får när man aktiverar Filevault. Fattar inte vad jag gör fel eller om det vara är så

Jag menar att det tar evigheter att stänga av filevault. Jag gör det från Systeminställningar eller finns det något annat sätt som går snabbare?

Men det tar ju evigheter. Vilket lösenord begärs egentligen? Tack för snabbt svar

När jag ska göra en clean install av Mountain Lion på en Lion-skiva som har filevault begär installationsprogrammet ett lösenord. Vilket lösenord vill den ha. Har provat mitt konto-löenord och min filevault-nyckel. Inget funkar. Vad ska man ange?

Jag har sökt och sökt efter "tyget" till login-fönstret för Lion. Jag vet att det fanns på OSXDaily men jag hittar inte sökvägen igen. Någon som kan den så att jag kan få den där "cleana" bakgrunden jag vill ha?

Jag har precis samma problem. Men när jag startade Adressboken härom dagen var alla kontakter dubletter. Jag tog bort dessa. När jag vaknade dagen efter och tittade på telefonen var ALLA nummer bort. Så även på iCloud.com samt i datorn. Kan man på något sätt få tillbaka den senaste Time Machine-backupen eller om jag återställer telefonen till ett tidigare stadie i iTunes?