Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Bodhisattva

Bodhisattva

Medlem
  • Plats Malmö, Sweden
  • Registrerad 2003-06-26
  • Senast aktiv 2016-04-08
  • Antal inlägg 119

Foruminlägg

De senaste inläggen Bodhisattva har skrivit i forumet.

Ahaa... Det är så det ligger till. Ja, som jag skrev, jag är lite "lost" när det kommer till alla protokoll och standarder. Det är därför jag kör Mac. It simply works.

Jag har:

1 st iMac (Lion 10.7)
2 st MacBook (Lion 10.7)
1 st MacBook Pro (Lion 10.7)
1 st Inspiron (Win 7)
2 st iPhone (iOS 4.3.4)
1 st AirPort Extreme (2010)

Jag vill införskaffa en NAS samt en TV med WiFi-kort som snackar DLNA. Är detta möjligt med AirPort Extreme eller är det Apple TV som gäller? Optimalt vore ju om samtliga maskiner kommer åt NAS:en. Hur är det egentligen med AirPort Extreme och DLNA? Funkar det trots att Apple inte är med i "gänget"? Jag har googlat och sökt men inte fått fram något konkret. Lägsta kravet jag har är att komma åt filmer, bilder och musik på NAS:en via TV:n. Jag vill inte behöva någon av datorerna igång. Annars är ju Eyeconnct ett alternativ. Har någon erfarnhet av Western Digital World Edition?
Tacksam för råd och köptips. Det är en djungel av protokoll, format och standards. Jag är "lost"

//R

Jag har en iMac 2.4 GHz med 10.6.3. Tidigare har jag bara haft ett användarkonto men nu vill tjejen också ha ett eget konto. Hur gör jag för att ha ett gemensamt iTunes-bibliotek för de båda kontona?

jag skulle nog spara pref-filerna också

Tack alla för era råd. Jag löste problemet med HP USB Disk Storage Format.

USB-stickan är formaterad i FAT i Diskverktyg.

Senast redigerat 2010-03-05 11:32

Jag har ett Kingston 16 GB USB-minne som fungerar fint i Mac OS Snow Leopard. Men i Windows 7 är bara 200 MB tillgängligt. Jag har provat att radera med Diskverktyg men blir inte av med problemet. Vad ska jag göra för att få tillgång till allt minne även i Windows?
MVH Richard

Hej alla glada Mac-användare.
Jag har ett problem. Jag har ställt in min iMac på att dela med sig av internetanslutningen via AirPort. Jag sitter på en 100 Mbit/s bredbandsuppkoppling idag. Problemet är att efter varje gång datorn varit i vila eller omstart så fungerar inte internetdelningen. Vad gör jag för fel? Eller är det ett känt fenomen?
Tacksam för alla svar.
//Richard

I helgen fick min dator totalfnatt och vägrade starta. Jag fick installera om hela OS X (Leopard)... Det som gick att rädda var musiken eftersom den fanns på min iPod (tack vare iPod Viewer)... Nu undrar jag om man kan göra samma sak med bilderna i iPoden. Någon som vet?

Internetdelning fungerar igen. Vet inte vad det kan ha berott på. Men jag misstänker att VmWare Fusion kan ha varit boven i dramat. Har nämligen gjort en ominstallation av hela systemet igen. Tur att Fusion var det enda program jag hunnit installera tidigare. Nu fungerar det som det ska.

Det underliga var ju att kommunikationen mellan iMacen och iBooken fungerade som den skulle. De hittade varandra i AirPort-nätverket.

Men man tycker väl attt OS X borde släppa igenom sitt eget integrerade program. Oavsett hur jag ställer brandväggen. De har ju pratat sig varma om hur enkelt och "seamless" iChat ska vara. Just nu kan jag inte testa eftersom jag sitter fast på jobbet (windoooze).

Är tanken att jag ska behöva slå av brandväggen varje gång jag vill använda iChat. Det är jobbigt för jag kan inte konfigurera flickvännens router i Gävle när jag befinner mig i Malmö. Mina kunskaper om fjärranvändning slutar vid Fjärrskrivbord. Dessutom fungerade ju videosamtal med henne när jag befann mig på annan plats än hemma...

Senast redigerat 2007-12-26 14:56

Jag vet inte om detta kan vara till någon hjälp för dig. Själv kan jag inte så mycket om film och konvertering. Men när jag sparar YouTube-filmer brukar jag konvertera dem i ett gratisprogram som heter iSquint. Vill man betala för programmet får man också en massa fler format att leka med. Testa och se om du kan ha nytta av det (http://www.isquint.org/)

Som jag skrev tidigare så har jag Ownit bredband 100 mbit till ett mycket förmånligt pris. Skulle helst inte vilja byta. Men om jag väljer det, är det bara BBB som kan konkurera någorlunda. Skulle iChat fungera med portarna (5060, 16384-16403) öppna hos BBB??

Senast redigerat 2007-12-26 08:21

tack för svar...

något förslag på vad jag kan vidta för åtgärder?

Kan en ISP ha vissa portar blockerade? Anledningen att jag frågar är därför jag inte får iChat video att fungera när jag befinner mig hemma. Däremot fungerar (iaf ljudchatt) när jag testar med min iBook från en annan plats. (Video kan jag ej testa eftersom jag ej har iSight på den bärbara)

Hemma sitter jag med en iMac 2.4 GHz 20" uppkopplad mot Ownit 100 Mbit bredband (plugg-i-väggen) med fast IP-adress. Brandväggen i OS X är inställd på "Ställ in åtkomst för specifika tjänster och program"

Har ni svar eller lösningar?