Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Bodhisattva

Bodhisattva

Medlem
  • Plats Malmö, Sweden
  • Registrerad 2003-06-26
  • Senast aktiv 2016-04-08
  • Antal inlägg 119

Foruminlägg

De senaste inläggen Bodhisattva har skrivit i forumet.

Hej!

OK, så här ligger det till. Jag har en sprillans ny iMac 20" 2.4 GHz med 1.5 GB RAM och en iBook G4 1.2 GHz med 1 GB RAM. Min internetanslutning är en 100 Mbit/s landlina med 1 fast IP-adress från Ownit kopplad direkt till iMacen.

Jag är medveten om att jag kanske borde köpa en AirPort-basstation, men jag har inte de pengarna just nu, så jag vill köra med internetdelning (eller om någon kan komma upp med en annan lösning).

Allt fungerade perfekt till för några dagar sedan. Nätverket mellan iBooken och iMacen fungerade. Jag kunde koppla upp mig mot internet med iBookens AirPort-kort via internetdelning på iMacen. Men så började det hända grejer. Varje gång jag hade startade om iMacen gick inte internetdelning igång. Jag fick starta den manuellt varje gång. Men inte ens med den påslagen kunde jag koppla upp iBooken mot internet... Jag som trodde att jag skulle spara pengar

Så, finns det någon där ute som vet vad detta kan bero på och om det finns en lösning så är jag idel öra.

Tack på förhand.

har du installerat Tools?

Jag har ett problem. Min far har lite dålig syn och vill därför ändra utseendet på menyer, vertygsrader etc. i OS X. Jag har letat och letat men det kanske är jag som har dålig syn ....
Sen har vi upptäckt att Mighty Mouse tillhörande hans sprillans iMac 2,4 Ghz Alu beter sig konstigt. Den hoppar bara till och lägger sig i någon kant på skärmen.... (Och nej, det är inte själva musen utan markören)

Vad finns att göra åt dessa "problem". Kör OS X 10.4x

Är Up-To-Date en fullversion av Leopard som är bootbar?

Hjälp mig!
Jag har haft en OkiPage 8im en massa år nu men har inte använt den sedan OS X 10.2. I veckan köpte min far en sprillans ny iMac 20" 2,4 Ghz efter att ha kört Windoooze många år. Jag var snäll nog att ge honom min skrivare eftersom hans gamla HP inte skulle fungera på macen. Men till mitt förtret visar det sig att Oki:n inte heller fungerar. OS X hittar den men jag får det inte till att fungera. Har någon en lösning?
Om jag väljer att köpa en ny skrivare till honom vilken ska jag då välja? Jag är desperat efter råd...

Tack på förhand, Richard

Du kan ju alltid inaktivera nätverkskortet i XP

Jag passar på att ställa en fråga om nätverkets namn (SSID) som jag också har fått för mig har lite med säkerheten att göra. Gör det någon skillnad om man väljer att dölja det? Hur stor är risken att någon upptäcker nätverket om man inte sänder ut sitt SSID??

Prova att ladda ned till exempel FileZilla ftp-klient till XP. Installera det. Och anslut till OS X genom att skriva in macens IP-adress. Användarnamnet är ditt OS X-namn och lösenordet är det du använder för att logga in med i OS X. Då får du full tillgång till ditt användarkonto

Nu när det kommit en ersättare till iBook G4 tycker jag att det är dags att byta. Detta gör jag dock inte bara för att det kommit en ny utan också för att jag haft min iBook G4 i snart 2 år. Vad tycker ni att jag kan begära för den?

Specs:
iBook G4 1,2 Ghz
1280 MB RAM
60 GB HDD
Tangentbord - ENG
CD-RW/DVD-combo
OS X Panther Originalskivor
OS X Tiger Originalskiva
Mycket bra skick - inga döda pixlar, inga "mörka" handavtryck

Vad är det för högtalare som sitter i. Det står bara "Built-in stereo speakers". Samarbetar Apple fortfarande med Harman Kardon? Bättre ljudkvalité skulle sitta fint. Och JA, jag vet... man ska inte förvänta sig att få bästa ljud från en bärbar dator, men man kan få bra mycket bättre ljud än det i G4-iBook.

Min förhoppning angående de nya tangenterna är att de är lite mindre sladdriga och så verkar vara fallet. I alla fall om man ska tro Apple. Att färgen är matt-svart är ingen god idé enligt mig. Den typen av material är väldigt reptåligt just i svart. (Ja, eventuella repor blir det ju på den vita också, men syns ej lika väl). Då väljer jag hellre den vita 2.0:an...

Jag är helt klart intresserad av att bli testare. Mina arbetstider ger mig många lediga dagar per månad. Det skulle vara ett rent nöja att fylla dessa tomma dagar med något annat än slösurfande.

Nä... kanske inte så överraskande men rolig läsning...

"Conclusions

The more time goes by, the more it seems that we're not going to be seeing many surprises in Windows Vista. Many of the applications listed here are warmed over versions of applications you've seen before in Windows XP or even Mac OS X, and precious little is changing from beta to beta. Part of me wants to believe that that's OK. After all, the operating system needs to stabilize so it can be completed by the end of the year. But so little is changing, even when compared to XP, that another part of me is quite nervous that Windows Vista is going to be a huge disappointment. I'm going to let that part take the reins for a bit in part five of this review, where I'll examine the many places in which Windows Vista is a complete letdown. Stay tuned."

här är länken till hela artikeln
http://www.winsupersite.com/reviews/winvista_5308_04.asp

OK! Någon med W550i som testat med Tiger 10.4.6 och iSync 2.2? Och i så fall vilket är resultatet?