Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Prometheus

Prometheus

Medlem
  • Plats Örebro
  • Sysselsättning Egen företagare som håller på med webbdesign, bild, foto, utbildning. Intresserad av det mesta inom kultur. Besök gärna någon av mina hemsidor, designbilder.se, www.retrocamera.net, www.kurswebben.se.
  • Registrerad 2003-07-03
  • Senast aktiv 2013-03-20
  • Antal inlägg 98

Foruminlägg

De senaste inläggen Prometheus har skrivit i forumet.

Servern: 10.6.8
Klienten: 10.6.8
" ... ska öppber filer från server bl... "

Jo, mapparna visas med fel encoding antar jag, äöå blir frågetecken. När han går in i en av dem mapparna skickas han ut till föregående mappa igen (dvs den ovanför i mapphirerkin). Skitskumt. Det fungerar alltså utanför Indesign. Det fungerar från de andra iMacarna på kontoret och även från min maskin med Windows 7.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Version av OS X Server på servern?
Version av OS X på klientdatorn?

"....ska öppna filer från blir..." - det känns som det saknas ett par ord i den meningen.

"...blir utkastad från mapparna..." - vadå utkastad? Berätta gärna lite mer.

Vi har fildelning i nätverket på kontoret från en OS X Server. När min kollega använder Indesign CS5 på sin iMac och ska öppna filer från blir ÅÄÖ fel i mapp och filnamn på servern, och han blir utkastad från mapparna. Stänger han Indesign fungerar det. Jag antar att det blir fel encoding någonstans men jag kan inte komma på var... Någon som har en idé var kan jag leta efter felet?

Jag sitter med en Mac Mini och OS X Server (10.6.8) på vårt kontor, och mina kollegor vill komma åt att arbeta med filer hemifrån utan att krångla med SSH (tokar)

Försökte få igång VPN men har lite problem att få upp det, har gjort portforward på router och satt igång VPN på servern, fixat shared secret och en sån där fil man använder på klienten. Det står bara och tuggar är man ska koppla upp sig dock... och jag har inte hittat någon bra Windows klient för PC-folket? Nån som har idéer på lösningar så är det välkommet.

Så en fråga innan jag fortsätter krångla, vad finns det för (säkra) alternativ?

Ah, nu blev de småfel på en skiva igen, den vägra flytta en fil och skivverktygets kontroll säger att det är fel på skivan, så kanske lika bra att byta disk i alla fall.

Jag har köpt VacLoc krokar på Clas Ohlson, såg de körde med det i en gammal IDG-artikel: Byt hrddisk i din iMac - IDG.se

Önskar bara jag hade råd med en värstingdisk när jag ändå håller på.

Tack
Nu fungerar iMacen dock blixtsnabbt igen och skivkontrollen säger allt grönt... vet inte riktigt vad jag ska tro. Ska testa lite till.

Tack, jag ska nog prova det. Ska se om jag hittar någon badrums-sugpropp på Clas Ohlson

Jag har en iMac 20" från 2008 eller däromkring. Den började sega ihop sig och ville inte alltid starta. Jag startade från installationsdvd, kollade med skivverktyg och fick reparera skivan, har skapat nya partitioner, formaterat, installerat om OS X men det är fortfarande problem med input/output error, evighets-badboll, att det inte går skriva filer etc. Ibland när jag startar hittas inte hårddisken alls. Men stundtals fungerar det, vilket är det som gör mig lite förvirrad...
Backup till extern hårddisk är gjord.

Men jag antar att det bara är att ge upp och byta hårddisk - eller kan problemet vara något annat?

Kan man sätta i vilken SATA som helst? Några rekommendationer?

Budgeten är dock extremt tajt just nu (typiskt att ALLT går sönder då). Jag tror jag har två SATA-hårddiskar i en några år gammal PC - bra idé att prova en av dem?

Du behöver antagligen någon slags varukorg, bygg en eller använd något färdigt. Finns stor variation från stora shopar till wordpress plugins.
Magento, OsCommerce, Zencart, Prestashop är några shopar som bygger på open source. Eftersom jag helst använder PHP är det de jag kommer tänka på.

Så du behöver du koppla till någon leverantör av betalmodul som t.ex. Dibs, Payer, Certitrade, Kreditor.

Ev kanske det fungerar att koppla något till PayPal-konto, har inte testat det själv. Och PayPal har väl kontokortsfunktion.

Var igår ute lite med mitt gamla buckliga Pentacon-objektiv min fru hittade på Myrornas.

Jag är nog bara trött, kan visst inte länka rätt hehe

Jag har en kund som vill lägga ut en Quicktime film på hemsidan, men jag får det inte riktigt att fungera. Jag har fått filmen från en producent, det är .mov-format som jag har laddat upp till vår mapp på servern. Jag hittade en kodbit på nätet som jag använde... När jag går till sidan ser jag bara ett blått Q.
Trots att jag jobbar med webb är det sällan jag håller på med filmer. Någon som har tips?
Helst ska filmen börja visas innan den laddats klart,

Hej!

Tror inte jag skrivit någon presentation, fastän jag varit medlem länge. Mattias Wirf heter jag, är webbutvecklare och formgivare. Driver företag (www.xoda.se) i vildmarken i stort sett. Vi (2 personer stort företag) har jobbat mycket med utbildning på distans, började i Nacka, sedan blev det Örebro och nu Garphyttan.

Jag började jobba för MKFC Stockholms Folkhögskola som använde mycket Apple-saker och fick då en gammal iMac (Indigo från 2001). Då registrerade jag mig här. Numera leasar jag en ny iMac som är min arbetsdator - jag jobbar på Mac som huvuddator sedan ca ett år. Jag kör dock även PC med både Windows och Linux, vill ha lite koll på det mesta Har även haft iPod Video.

Är intresserad (förutom det uppenbara, datorer och färg/form) av fotografering och gamla kameror/objektiv. Driver flera webbplatser om detta... en som heter Retrocamera, en YashicaForum och en Retrofoto. Några av er har sett min bilder på Flickr vet jag... Eftersom jag bor i Garphyttan / Kilsbergen så är det mycket naturbilder. Gärna med en måleriska touch, då jag har min bakgrund i konstskolor.

33 år, gift, har en underbar dotter, springer runt i naturen och tar bilder. Finns på många sociala medier, twitter för att nämna en http://twitter.com/mattiaswirf

/ Mattias

HA! Allt annat jag provade har slagit slint men det där fungerade - testade med konstnärs-terpentin. Tack igen

Jag har slitit mitt hår över den där jvla musen. Brukade vända upp och ner på den och rulla men nu fungerar inte det längre. Ska testa med lösningsmedel, tack för tipset jahve. Nu ligger den ju bara i alla fall och jag använder en hp-mus, så kan lika gärna prova allt som går.