Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
johan.valterson
  • Plats Vaggeryd
  • Sysselsättning Har spenderat semestern med att fixa till min MacOSX Server!!!
  • Registrerad 2003-07-21
  • Senast aktiv 2005-10-19
  • Antal inlägg 69

Foruminlägg

De senaste inläggen johan.valterson har skrivit i forumet.

Finns det ingen alls som har en aning..... Någon som vet vad ett motsvarande PC-program har för systemkrav. Har en gammal kopia av VPC med Win98 liggandes nån stans. Kanske dags att slänga in det i datorn igen....

Någon som vet om det finns något körkortsprogram till macen, typ Bonniers Körkortsskola till PC. Alltså ett program där man kan träna på den teoretiska delen.

Jag kanske kan hjälpa till lite..... Har dock aldrig använt Dreamweaver, men i Golive kan man markera länken ifråga och öppna ett fönster som heter "Rollover & Action". Där väljer man "Action", sedan "Mouse Click". Efter det så får man lägga till en ny "Action" och välja vad den ska utföra när man trycker på musen. I Detta fall ska du kolla efter "Links" Tryck på det och du får upp en del alternativ vad som ska hända med fönstret du öppnar. I Golive behöver man bara klicka ur det man inte vill ska finnas med som adressrad, scrollers etc.. Hoppas att det hjälpte lite i alla fall //Johan

Finns en bra lösning för det också.... CompletePHP Bara att ladda ner

Det som ligger i /library/weserver/documents/ är det som hamnar i roten på hemsidan så att säga. om du lägger en fil där som heter index.html så är adressen till den www.dinsida.com om du har en domän annars är det datorns interna IP-nummer du anger i webläsaren. Om du lägger phpmyadmin i en egen katalog som heter phpmyadmin så blir följdaktligen adressen t.ex. http://www.dinsida.com/phpadmin/index.php eller
192.168.0.2/phpadmin/index.php . Kolla bara vilket IP-nummer din dator har.

Ett annat alternativ är att ta bort det du installerat nu, och ladda ner Complete MySQL via http://www.versiontracker.com/macosx/ och installera det istället. Då får du en trevlig liten knapp i systeminställningar där du kan ange eget lösenord och lite annat.

Hejsan!

Är det någon av er som har någon erfarenhet av HP´s Deskjet 5550. Jag har bytt ut den svarta bläckpatronen mot en ny orginal, men ändå så klagar skrivarverktyget på att bläckpatronen är tom. Jag kan skriva ut från vilket program som helst (i både färg och svart), men när jag vill använda skrivarverktyget för att rengöra eller kalibrera skrivaren så funkar det inte.

Kopiera den filen till din webserver och ändra sökvägen så att det överränsstämmer med din server.... (som vanligt är man för långsam )

Mms

Någon som vet om det finns någon bra sajt man kan skicka MMS med egna bilder ifrån. Har ingen mobil med kamera, men några egna bilder jag vill använda som bakgrund på min Nokia 3510i. Allternativt om det skulle finnas nått program man kan ladda hem för samma sak??

Är ju iofs sant..... Har jag inte tänkt på Har fått lära mig så en gång i tiden och det sitter bara i

Om du vill använda terminalen för att radera i filen så är det ganska lätt. Starta Terminalen och skriv " sudo pico /Users/dittkortaanvändernamn/.ssh/known_hosts " Ange ditt lösenord när terminalen frågar efter det. Då kommer du in i en textedit i terminalen. Leta reda på rätt rad med pil-tangenterna och sudda ut den. Spara din fil med ctrl+o tryck enter, avsluta pico med ctrl+x tryck enter. Nu ska du kunna ansluta till den andra datorn via ssh.

Hejsan alla macisar i JKPG, tycker att det är dags att vi fixar en egen Macpub någon gång i framtiden. Dock inte inom en allt för snar framtid, skriver detta med min 3 dagar gamla dotter på armen. Men kanske i anslutning till Apple-dagen i slutet av April!

Vad är skillnaden på ovanstående och vad används av apples skrivardelning som man ställer in i Systeminställningar/fildelning?

Hejsan alla maclovers!!!

Undrar om det är någon som vet vilken port man behöver öppna i en router för att datorer utanför mitt LAN ska kunna skriva ut på min skrivare, detta är väl mest en kul grej från min sida och inget speciellt allvarligt problem. Lite ballt att kunna skriva ut på egen skrivare när man sitter på jobbet eller hos polarna

Vad kör du för version av apache, hade samma problem när jag körde den som fanns med i OSX Server 10.2.8, har övergått till en fristående apache 2.0.47 istället funkar mycket bättre. Vet dock ej vad som orsakade "felet"

Sök på completeapache på versiontracker så hittar du en snabbinstalerare för apache 2.0.47