Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
snothound

snothound

Medlem
  • Plats Malmö
  • Registrerad 2003-09-22
  • Senast aktiv 2013-03-31
  • Antal inlägg 22

Foruminlägg

De senaste inläggen snothound har skrivit i forumet.

995:- ändå problem. Om du har du haft den på reparation finns det ju garanti på reparationen också.
Har precis haft samma problem med en Imac. Den frös också först vid äpplet sedan helblank skärm. Provade också allt men lämnade till slut in den och det visade sig vara logikkortet som gått. Dyrt. Men det är ju svårt att sagä om det är samma problem du har. Jag fick tipset att prova att starta den från en annan dator och därifrån försöka ta informationen, ominstallera osv. Nu har jag ny dator och min gamla får den urplockade HD fungera som backup.

denna info finns som hjälp i Apple om du vill prova detta igen vill säga:
Det kan uppstå situationer då du behöver installera om Mac OS X. Du kan installera om Mac OS X och behålla dina befintliga filer och inställningar.

ANMÄRKNING: Om du vill installera om Mac OS X från en annan dator i nätverket läser du:
Använda en annan dators DVD- eller CD-enhet
Så här installerar du om Mac OS X:

Mata in installations-CD-skivan för Mac OS X och dubbelklicka på symbolen Installera Mac OS X.

Följ anvisningarna på skärmen. I panelen där du väljer målskiva väljer du den nuvarande Mac OS X-skivan (i det flesta fall är det den enda tillgängliga).

Om du vill ange vila delar av Mac OS X som ska installeras klickar du på Anpassa och väljer sedan de delar du vill installera. I annat fall klickar du på Installera (rekommenderas).

Om du har köpt en fristående version av Mac OS X finns installationsanvisningarna i en PDF-fil på installationsskivan för Mac OS X.

Om du måste installera om den version av Mac OS X som var förinstallerad på datorn när du köpte den, eller om du måste återställa all programvara på datorn, inklusive program från Apple och andra tillverkare och fler drivrutiner för skrivare, läser du anvisningarna i handboken som följde med datorn.

Om du behöver installera om Mac OS X och du har använt Time Machine för att säkerhetskopiera dina program, filer och användarinställningar kan du enkelt återställa denna information från säkerhetskopian av Time Machine när du har installerat om Mac OS X. Mer information finns i:

Du kan radera och sedan installera om Mac OS X på startskivan med hjälp av Skivverktyg i Mac OS X-installeraren.

ANMÄRKNING: Innan du raderar och installerar om bör du säkerhetskopiera dina viktiga filer. Om du installerar på en bärbar dator, kontrollera först att nätadaptern är ansluten och inkopplad.
Så här raderar och installerar du om Mac OS X:

Mata in installationsskivan för Mac OS X i datorns optiska enhet (eller en optisk enhet som är ansluten till datorn) och dubbelklicka på symbolen Install Mac OS X.

ANMÄRKNING: Om du använder en annan dators optiska enhet så kontrollerar du att datorn är inställd för fjärrinstallation och gå sedan till steg 3. Vill du ha mer information om fjärrinstallation läser du:

Fjärrinstallera Mac OS X
Klicka på Verktygsprogram i Installeraren och klicka sedan på Starta om.

När språkväljaren visas ställer du in ditt språk och klickar sedan på Fortsätt (ser ut som en lite pil).

Välj Verktyg > Skivverktyg i Installeraren.

Markera startskivan i listan till vänster och klicka på fliken Radera.

I popupmenyn Format väljer du Mac OS Extended (journalförd), skriver in ett namn på skivan och klickar på Radera.

När skivan har raderats väljer du Skivverktyg > Avsluta Skivverktyg och följer sedan anvisningarna för ominstallation av Mac OS X i Mac OS X-installeraren.

Här kan du läsa mer om att installera om Mac OS X:

Installera om Mac OS X
Relaterade ämnen
Installera om program som följde med datorn
Återställa hela systemet

Det gjorde du rätt i Vilken tur!! Sådan tur hade inte jag med min Lacie. Precis samma sympton som din men den gick inte att rätt. Provade precis allt av ovan nämnda tips. Men fick en ny disk på reklamation. Men innehållet... hamnade på sopen.

jag har exakt samma problem med mail, och med entourage. Inget botemedel tyvärr..har provat att byta lösen i nyckeln...men problemet hänger kvar. T o m efter radering och om formatering av hårddisken och upppdatering av alla program. Exakt samma problem, ibland kommer det bara upp ett meddelande om att lösen saknas..och igen och igen. Startar om mail och sen är det borta.. en stund...eller en vecka. Sen kommer det igen. Skitskumt. Har någon en lösning...eller en 20" glob till salu?/Snothound

Jag har exakt samma problem!!
Jag har för en kort tid sedan installerat extreme-kort och express-modul. Efter mycket strulande med Apple-support och(!) MAC-support(!!) om inställningar och uidnig om hur var och när. Så återvände jag till på Macsupport och fick slutligen pratat med en tekniker hos dem. Det som visat sig vara fel förut, visade sig istället inte vara fel...
så fungerar nu extreme-kortet tillsammans med express-modulen och jag kan äntligen koppla upp på webben igen- med den datorn som har extremekortet installerat.

problemet är vad som följer:
jag vill såklart koppla ihop en dator till... en Imac-Glob, för att dela skrivare och "närverka" med huvuddatorn (imac g5). Hur gör jag?

Globen är nu utrustad med ett externt Pci/usb (köpt hos dig) som är installerat med goda resultat - dvs..-det känner av huvuddatorns nätverk, men globen vägrar att koppla upp på webben via airporten och inte heller nätverket rent konkret. dvs det går inte att skicka filer fram och tillbaka mellan datorerna.

Eftersom jag är helt bakom (nåja, lite tar jag i...)vad det gäller inställningar osv och har fått hjälp av supporterna (ovan nämnda) och inte kommit längre på ett flertal timmars support
Värst är väl bredbandsbolaget/telenor "Va??? har du inte PC så vet vi inte vad du ska göra. Ring Apple....", och Apple som jag berätta för dig, dömde ut airporten som "hårdvarufel i den, byt in den".

Några vettiga tips!?!?! och guidning.
ska airportprogrammet installeras i globen? ska samma nätverksinställningar in i globen som i imacen eller ska jag bara öppna något i nätverksdelning? vad?
oehört tacksam för hjälp och ledning
/Snothound

Jag har för en kort tid sedan installerat extreme-kort och express-modul. Efter mycket strulande med Apple-support och(!) MAC-support om inställningar och fel som visade sig inte vara fel... så fungerar nu extreme-kortet tillsammans med express-modulen och jag kan äntligen koppla upp på webben igen.

problemet är vad som följer:
jag vill såklart koppla ihop en mac-Glob för att dela skrivare och närverka med huvuddatorn (imac g5). hur gör jag?

Globen är nu utrustad med ett externt Pci/usb som är installerat med goda resultat - dvs. Det känner av huvuddatorns nätverk. Men globen vägrar att koppla upp på webben via airporten och inte heller nätverket rent konkret. dvs skicka filer fram och tillbaka mellan datorerna.

jag är helt bakom vad det gäller inställningar osv och har fått hjälp av supporterna ovan nämnda... men de verkar också lite bakom.
Nåja, inte Apple...men däremot bredbamdsbolaget/telenor "Va??? har du inte PC så vet vi inte vad du ska göra. Ring Apple...."

Några vettiga tips!?!?! och guidning.
ska airportprogrammet installeras i globen? ska samma nätverksinställningar in i globen som i imacen eller ska jag bara öppna något i nätverksdelning? vad?

/Förvirrad

Senast redigerat 2007-03-04 10:44

Tack för guidngen Rickard A.
lite knasigt att det skulle bli så när man för en gångs skull försöker sig på helinstalltion av Osx,
men å andra sidan blev ju datorn storstädad och det är inte helt fel.
Jo, jag smiter nog iväg till affärn och köper en uppgradering så småningom, men nöjer mig med en storstädad panther tills dess...
kunskaperna är ju dessutom uppgraderade
/Snothound

och panther finns ju originaldisk det med som följde med Imacen vid köpet...

det är kanske det som är problemet... imacen är ta, mindre än ett år gammal och diskarna en månad gamla och hör dessutom till den senare modellen av Imac...
men system som system...eller kanske inte...
Är de helt modellbundna nu eller finns det uppdateringsdiskar..?

Osx Tiger på min Imac? Nej, det funkar inte! Hur gör jag? har raderat, och partionerat. vad är nästa steg? Valet erase and install finns inte. Det verkar som om det enda valet är "Varning! Den här programvaran kan inte att istalleras på den här datorn" och skivverktyg, raid partionera osv...
som ni förstår är det hela är mycket frustrerande.
Provade dock med att installera jaguaren igen och det funkar. konstigt nog.. /Snothound som är jättetacksam för massor av tips!!

och det gäller inte att få ett äldre : det gäller från Jaguar till Tiger, men ändå storstädning av H:dn...
/Snothound

Tack! ska pröva imorgon... men nu efter all tips hittar jag runt på Osx diskarna! Det verkar funkar men vi får se imorgon. tack än en gång och en trevlig kväll!/Snothound

hur formatterar jag min HD? Om jag ska bussa skivverktyg på den från disk....? eller boota från en cd/dvd...? ska man bränna/kopiera HD till en DVD och starta från den och köra skivverktyg.
Hmm, känner mig plötsligt helgrön vad det gäller min Imac...

kanonsnällt! ska kolla in länkarna... Tur att man har två datorer när man ger sig på sånt här..
Tack än en gång sålänge!
men visst är det konstigt med avsaknad av ovan nämnda oich tidigare användarvänlighet...eller är det bara jag?
/snothound

då är det antagligen det. Formatering... alltså..
känner mig lite grön...trots att man är med Mac sedan 10 år tillbaka. Man blir liksom van vid att allt som skall göras står i en liten grön ruta för "ja. detta vill du...det är positivt" och en röd ruta med " nej! vill du verkligen???" ÅS är det med mac och mig. Hur hittar jag till skivverktyg? finns det på disk och hur gör jag? Tack på förhand och tack till Rickard A som har tålamod /Snothound

hela systemet... städat upp och vill ha nytt system...