Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Docgurka

Docgurka

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning Macfrälst sen -84
  • Registrerad 2003-09-23
  • Senast aktiv 2015-05-28
  • Antal inlägg 88

Foruminlägg

De senaste inläggen Docgurka har skrivit i forumet.

Har problem med installation av Leopard på min Macbook intel. Saknar superdrive och den externa funkar det inte med av någon anledning. Vid omstarten hittar den inte externa SONY Firewire DVD,n. Kan jag installera Leoparden på min nya disk i Polarns Macbook och flytta den senare till min macbook. Båda är intel.
DocG:tveksam:

Yes... hittade lösningen på macosxhints. Man skall inte ge sig. Lösningen heter commando-f1 eller sänk ljuset. Tjoho. Funkar klockrent på 42 tummaren.

Tack för era svar. Har varit borta men hemma nu. Iphone77. Har provat command+shift+f1. Tyvärr funkar inte. Så här är det. Har en Macbook intel 2.0 med ny oformaterad 320gb disk. Nyinhandlat Macbox från Applestore, skall in med Leopard. Macbooken saknar helt bildskärm dvs den är borttagen samt superdriven urtagen då den var trasig. Kör extern SonyDVD. Allt fungerar när jag har gamla 120gb disken i och då startar den på extern skärm. Kommer dock som sagt inte ihåg vilka 3 knappar som skall hållas inne när man skall få den att boota 1:gången på ny extern skärm. Som sagt nu ser jag Leopard lila skeendet och muspilen försvinner bort till vänster. Knepigt värre.

Har ny disk och nya Leopard som skall in men får fortfarande bara in högerhalva. Macbooken saknar skärm men för övrigt funkar bra. Skall kopplas till en 42 tummare som HTPCMAC. Har trådlöst tangentbord samt mus.
Doctorn behöver hjälp!!

Detta var inget kul. Skillnaden mellan föregående och nya är hårfin. Så jag väntar ytterligare då min fortfarande håller för mina krav gott och väl. Typiskt Apple. Quad teknologi hade varit en bättre uppdatering. Snart finns OSX i alla PC istället.

Så här var det efter många frågor i US. Installerade macboxset dock utan att veta att man inte kan eller skall direkt uppgradera till Leopard utan göra en nyinstallation. Hittade inget om det någonstans efter som det var en option vid installation. Apple supporten var inte direkt förstående.Utan förelog en nyinstalltion. Men dessa mail är viktiga för mig. Dessutom måste jag alltid tvångsavsluta den icke fungerade mailprogrammet när jag vill stänga av.
Give me an Advil.

Hittade inget vettigt svar på frågan. Uppgraderade till Leopard från Tiger. Mailen följde ej med dock skulle man kunna importera. NU är det fältet ¨Importera brevlåda¨ utgråat så jag kan ej ens välja detta, ej heller kan jag få nya mail till min låda. Nån som har något tips.
mvh
Docgurka

Tack Jesper. Fungerar klockrent.

Har quicktime 7.5.5 Pro men kan banne mig inte få ljud på gamla avifiler. Divxfiler. Den förstår inte ljudcoden verkar det som. Fungerar galant i VLC. Samtliga filer men behöver urklipp via QT till ImovieHD. What is this.:">

Har quicktime 7.5.5 Pro men kan banne mig inte få ljud på gamla avifiler. Divxfiler. Den förstår inte ljudcoden verkar det som. Fungerar galant i VLC. Samtliga filer men behöver urklipp via QT till ImovieHD. What is this

Tack för tipset Goflorp. Tyvärr innehåller livet alldeles för lite BARA. Saknar skärm helt på denna macbook. Just nu får jag upp höger delen av en bildskärmsdubblering på min externa skärm. Kommer inte åt ett enda kommando från listen.

Inhandlade en Macbook intel 2.0 utan skärm och fungerade klockrent på min externa skärm. Nu har jag tappat lappen med kommandona som killen som sålde datorn skrev på hur man startar enbart på extern. Just nu tror macen att det sitter 2 skärmar kopplade. På samma lapp fanns även hans nummer. Har provat knapparna ctrl, skift och eject men fortfarande uppskalad bild. Nån som vet något.
God Jul Alla
DocGurka:D

Har en macbook intel 2.0 utan skärm. Fick en instruktion hur man startar denna med extern skärm. Men har glömt detta. Någon som vet vilka tangenter jag skall hålla ned.

Allt det du säger stämmer. Dock måste jag nog ta bort nya imovie.Den gillade inte att det låg en nyare version på skivan. Skall testa imovieHD precis. Har duplicerat ett projekt för test.Återkommer

Tack Martin. Brukar i allmänhet vänta med uppgraderingar tills alla problem blivit kända. Denna faller under kategorin hjärnblödning. Men man får ta lärdom.
Tack igen. Skall pröva detta. Eller kan man plocka bort nya imovie och lägga tillbaka 4:an??