Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Matts Andersson
  • Registrerad 2003-10-10
  • Senast aktiv 2015-03-27
  • Antal inlägg 14

Foruminlägg

De senaste inläggen Matts Andersson har skrivit i forumet.

1

Sophos var lösningen! Avinstallerade Sophos igårkväll när jag kom att tänka på det; har ju länge legat i bakgrunden och arbetat utan att göra mycket väsen av sig. Nu fungerar allt normalt. Tack alla för hjälpen!

Ursprungligen av barbapappa_86:

Hur ser det ut i aktivitetshanteraren? Testat med bara en av stickorna?

Tror du att det kan vara fel på någon av minnesmodulerna? Det har jag isåfall inte testat.

Ursprungligen av McDarwin:

Se om något program tar upp all CPU. Cache gör att det går snabbare, inte långsammare.

"interCheck" har använt mellan 6,5 % till upp över 80 % - men är nu nere på 0... inga program igång förutom Aktivitetskontroll.

Jag uttryckte mig otydligt, tyvärr. Problemet är att minnet försvinner till Filcachen direkt; på tio minuter är den full och det tillgängliga minnet borta. Då blir det bara badboll av alltihopa och datorn går inte att använda. Inga program har använts!

Jag har en iMac 27 tum som är tre, fyra år gammal. Mavericks, 8 GB internminne. Så fort jag startar datorn börjar minnet försvinna utan att några program är igång. I Aktivitetskontroll ser jag att minnet hamnar i kategorin "Filcash"; till slut tar minnet slut och allt hamnar där. Kategorin "Programminne är nästan statiskt. Någon som känner till detta? Jag har startat i felsäkert läge utan att problemet har försvunnit.

Senast redigerat 2015-01-17 19:37

Synd att det inte finns en lösning. Det är synd att den funktionen inte finns kvar. Jag und
rar varför? En bugg?

Jag har senaste versionen av iTunes. Nu vill jag ta fram ett speciellt album och spela det i egenvald ordning, exempelvis sorterat efter antal spelningar av låtarna. Det enda sättet jag har funnit är att göra en ny spellista varje gång; finns det inget enklare sätt? Jag kunde enkelt göra så med äldre versioner av iTunes.

Jag sällar mig till gratulanterna! -och inser att jag, eftersom jag är medlem, gratulerar mig själv..!

Jag ville installera Linux på en USB-sticka - men det slutade med att min startdisk inte går att starta från längre... vet inte riktigt vad som hände. Ingen Linux, ingen Mac.

Så här: jag har Leopard installerad på min hårddisk i iMaccen, Intel. Datorn vägrar starta från den interna disken; den kommer upp när jag skall välja Startdisk i Systeminställningar, men den startar inte. När jag startar med Alt nedtryckt kommer den inte upp. Jag kör nu från en USB-disk som har en klonad variant av hårddisken, Carbon Copy Cloner; den går att välja vid Alt nedtryckt vid starten. Jag har kollat disken med skivverktyg - inga fel hittade. Vad göra? Nyinstallation? Vad kan den jädrans Linuxinstallationen ha ställt till? USB-stickan som jag ville installera Linux på har blivit DOS-formaterad...

Det är fint - jag får väl försöka... det är ju bättre att misslyckas än att ändå inte kunna använda daton. Har du kanske en servicemanual tillgänglig? Jag försökte på www.applerepairmanuals.com, men de hade tagit bort sina. Jag har PDF:er för iMac DV och PlatPanel, men inte för min iBook. Eller om du har någon länk.

Vår gamla iBook G3 startar, men skärmen är svart. Jag misstänker att det är kabeln till skärmen som gått av. Är det någon som vet om det går att fixa? Jag tittade på www.ifixit.com och upptäckte att det är rätt knivigt att plocka isär datorn; där finns ingen direkt information om hur man åtgärdar just problemet med skärmkabeln. Kanske någon på forumet har gjort det, eller vet om det överhuvudtaget går - för en rätt ohändig Macägare...

Tack för hjälp! Jag har laddat ned manualen, men ännu inte hunnit gå igenom den fullständigt... inser dock att det ser rätt knivit ut... men; om det bara är fläkten innebär det ju att ljudet är högt - men datorn fortsätter att fungera. Fläkten låter, men kyler, om ni förstår vad jag menar. Då kan datorn köra på, ljudligt, men fungera ändå. Och gillar man hårdrock, så... och det gör grabben. Han står nog ut med ljudet, trots allt.

Tack för alla svar. Verkar alltså vara fläkten som är problemet. Men hur kommer jag åt den? Kommer ihåg att jag hittade en servicemanual till den gamla ur-iMacen, som visade hur den skulle tas isär för att hitta de olika komponenterna. Någon som vet var jag kan hitta en liknande för den här modellen?

Min sons iMac G4 Platt skärm låter allt mer. Kanske fläkten som är smutsig? Någon som vet något om detta? Behöver kanske en instruktion om hur man öppnar burken, hittar fläkten och rengör den.

1