Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Kakazooka

Kakazooka

Medlem
  • Plats Luleå
  • Registrerad 2003-10-14
  • Senast aktiv 2010-09-01
  • Antal inlägg 211

Foruminlägg

De senaste inläggen Kakazooka har skrivit i forumet.

Hur är det med "Hobbyverksamhet". Efter att ha pratat med skattekontoret fick jag upplysningen att "en omsättning på uppemot 30.000 kr kan anses som skattefri hobby och behöver inte momsredovisas"
Frågan är väl vad "KAN" innebär vid en kontroll... fast en s ån liten business som något 10 tal tees ids nog inte någon skattmas rota i...

powerpete, berätta gärna hur det gick. Har själv en iBook med viss tangentbrist...

Äh vaffan! Jag chansade och slängde helt sonika "com.apple.Terminal.plist" i papperskorgen och tömde denna.
Trolleri-trollera, nu funkar allting bra.
Tack ändå för visat engagemang, schmuck!!

Nä, nu känner jag mig sådär... dum... igen...
.(dot) fil ?!?
Vad är det? Var finns dom?

När jag startar terminalen kör den kommandot "top" automatiskt och när jag avslutar (q eller ctrl-c) loggas jag ut och kan inte skriva något i fönstret.

Tja... vad kan jag säga... Hurra för dig och din dator. Hoppas verkligen att det håller i sig (låter som ironi men är faktiskt innerligt). Själv ska jag försöka få till ett byte med PC Superstore och testa om det kan vara ett måndagsex. Det verkar ju som om den här låddan tillverkats i NÅGRA exemplar (under ett gäng olika namn) och av döma av avsaknaden på andra Maccare med samma problem så KAN det vara så att jag sitter på ett bakfyllemåndags-exemplar.

"Min kärlek till datorer är dessvärre inte besvarad"

Försökte ladda ner "IOUSBFamily-206.4.1-log.dmg.bin" från Äpplet men det ville visst inte... kanske måste man vara medlem?

Maila mig den så testar jag -är just nu helt datorsjälvmordsbenägen adrenalinjunkie så jag testar vadsomhelst utan backup

Det jäkliga är att när jag kör låddan mot min iBook (G3 500) så tuggar den som det ska -om än såååå långsamt (USB1)

nilrog: Vilken drivis kör du? Medföljande GeneIOUSBIDE110.pkg? När jag har den funkar det något sämre än den jag hittade efter tre timmars nätletande, GeneIOUSBIDE230.pkg -som gör att det det bara nästan inte alls funkar...

Mondo: Huvvet på spiket! Det lönar sig aldrig att vara SNÅL. Paradoxalt nog köpte jag en G5 2x2 och den var ju inte gratis -så: återigen snålheten bedrar visheten... MEN NU HAR DETTA UTVECKLAT SIG TILL EN PERSONLIG DATORVENDETTA!!! -Det SKA ju funka och då SKA det funka!!!! Jävelberg också!!

Nixpix ingen lösning bara gråare hår.

Prexis som du kan jag få tillbaka något hundratal meg -bland nära 1GB och sedan hänger sig ALLT.
Ibland får jag över en BLANK IKON med filnamnet sedan hänger sig systemet TOTALT -och försöker jag slänga filen klagas det över att "andra applikationer använder den"

Jag har till och med testat 10.3.3 (som jag lånade av en "kompis-kompis-kompis" på internet) för att de skulle visst ha bättre USB-stöd... men ack nej. Ingen skillnad, ytterligare ett grått hår till stacken.
Som parentes kan jag infoga att jag återinstallerade 10.3.2 efter litet strulmisstankar och omotiverade krascher och som parentes till parentesen inflika att problemet kvarstår.

Kartong:

Senast redigerat 2006-05-29 00:52

Kan man ange en fast teckenbredd för en kolumn i "list vyn" i ett finderfönster?
Något irro över att alltid behöva bredda filstorlekskolumnen.

Kent (vapen..) har jag lyckats rippa genom en Neanderthalsraffinerad metod genom att rita över den yttre "ringen" på CD'n med en Wyteboardpenna (el typ vattenlöslig dito)... och sen var det bara att köra.

jepp. Jag ska knacka litet dörr och försöka hitta en USB2:a .

Näe, jag har hela tiden kört lådan i USB2 jacket i fronten på G5'an (alt baksidan som test). Hubben var bara ett test för att sakta ner överföringen. Tänkte att om det gick på den slöare iBooken kanske den inte "hinner med" i högre hastigheten...

Då går jag och dänger produkten i PC Superstores affärsdisk på måndag.

Tja, kabeln är redan utbytt. Jag har lyckats köra den mot en iBook (med USB "1") och då funkade låddan. Gör jag om samma sak mot G5'an (kör genom en USB1-hub) så får jag svartrutan...

Läste någonstans att 10.3.3 skulle innehålla uppdateringar för USB. Får väl hoppas på det om ingen annan har andra erfarenheter och lösningar.

Det som är så mysko är att: eftersom det är så jäkla svårt att hitta drivrutiner på nätet så verkar dom inte behövas (no shit sherlock) likväl funkar det bättre (men inte bra) när jag använder den uppdaterade versionen av den medföljande drivisen.