Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
malaka

malaka

Medlem
  • Registrerad 2003-11-13
  • Senast aktiv 2007-02-14
  • Antal inlägg 42

Foruminlägg

De senaste inläggen malaka har skrivit i forumet.

Ok, ska försöka förklara mitt lite märkliga och ologiska problem..När jag kopplar upp mig mot internet med Airport beter sig mina webbläsare (både Safari och Firefox) märkligt. Ibland kan jag inte komma in på webbsidor alls för att nästa sekund komma in utan problem. Ibland laddas sidorna med tex. bilderna fattas. Ibland kan en sida fungera bra men inte fönster och länkar från densamma. Här på 99mac kan jag tex ibland inte se bilderna på reklambanners som ersätts med blå frågeteckan för att nästa sekund komma tillbaka. Min egen mail (gmail) kommer jag nästan undantagslöst in på, det verkar i allmänhet att sidor jag besöker oftare fungerar bättre hur märkligt det än låter.. Detta problem uppkommer alltså bara när jag surfar trådlöst, men inte bara på mitt hemmanät utan också på andras nätverk. Några idéer alls? Det är hyggligt störande men jag vill väldigt gärna ha det trådlöst hemma så alla förslag uppskattas!
Tack!
/Erik

Här på 99mac.se kan jag tex. inte se några bilder från reklambanners, det är idel blåa frågetecken.

Ok, ska försöka förklara mitt lite märkliga och ologiska problem..När jag kopplar upp mig mot internet med Airport beter sig mina webbläsare (både Safari och Firefox) märkligt. Ibland kan jag inte komma in på webbsidor alls för att nästa sekund komma in utan problem. Ibland laddas sidorna med tex. bilderna fattas. Ibland kan en sida fungera bra men inte fönster och länkar från densamma. Min egen mail (gmail) kommer jag nästan undantagslöst in på, det verkar i allmänhet att sidor jag besöker oftare fungerar bättre hur märkligt det än låter.. Detta problem uppkommer alltså bara när jag surfar trådlöst, men inte bara på mitt hemmanät utan också på andras nätverk. Några idéér alls? Det är hyggligt störande men jag vill väldigt gärna ha det trådlöst hemma så alla förslag uppskattas!
Tack!
/Erik

Så där jag äntligen ordning och reda! Tack för hjälpen pojkar!
Mvh Erik

Hej!
En lite dum nybörjarfråga. Trots att jag haft min dator alldeles för länge för att vara nybörjare. Hur som helst. Hur gör jag för att mina programfoldrar till nedladdade program typ VLC, skype etc inte ska ligga på skrivbordet? Om jag tar bort de eller flyttar på dem så kommer de tillbaka då jag startat om programmet. Var ska jag lägga dem? Jag syftar alltså på alla de vita foldrarna som ligger ute i vänsterkolumn på bilden.
Mvh Erik

Jag har på på Windowsdelning

och pc:n i nätvärket har ingen brandvägg som är aktiv!
man måste inte göra nåt säskilt på PC:n föratt macen ska få tillgång?

Hade sedan tidigare två st pc kopplade till varandra via en router. Internet och fildelning fungerade utan problem.

Har nu en st ibook och vill så klart inkorporera denna i nätverket. Internet fungerar som det ska men fildelning fungerar inte alls. Jag kan "se" båda datorer som ikoner men när jag klickar på dem säger den "orginalfilen "helena" kunde inte hittas".

Det går inte heller att hitta ibooken på någon av pc:na.

Har tidigare provat att koppla in en laptop till nätverket och det har fungerat problemfritt.

Någon som kan ge mig tips?

Gärna fler förslag!!

z äpple f alltså? Då får jag bara upp Find and Replace, och det får jag utan z också..

Hej!
Jag sitter och skriver på ett dokument i Word X och plötsligt försvann "Fotnots"-alternativet från Infoga-menyn.Bara tomt liksom.. Jag har prövat att starta om word och datorn men utan resultat.Jag har lyckats lägga till fotnot som verktyg på "verktygsraden" men då hamnar de fel och numreras fel så det var ingen bra lösning..Senaste OS X på iBook G4 kör jag.Kom gärna med tips, det börjar bli lite akut med min uppsats!
//Erik

Ok, det var det jäkligaste..Jag kör inte toast utan bara bränna via Finder så jag kan inte se hur mycket ledigt utrymme den ger..men, men.Tack för hjälpen!

Jo, fast jag vill ju inte bränna 800Mb, utan strax under 700Mb. Skapas det någon tillägsfil som försöker komma med på skivan eller vad? fler tips tack!

Hej!
Jag försöker bränna en fil på 696,5 Mb (en film) på en 800Mb CD-R och min iBook säger till mig att det finns för lite utrymme på skivan. Varför? Och hur åtgärdar jag det? Tacksam för tips!
//erik

Jag tror att Photax är ganska ensamma på Benbo i Sverige. Kolla på engelska sidor som har ett betydligt större sortiment.
Här finns det tex. ett par begagnade och de skickar gärna till Sverige:
http://www.ffordes.co.uk
eller engelska ebay
http://www.ebay.co.uk
Lycka till!
//Erik