Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
monome

monome

Medlem
  • Registrerad 2003-11-23
  • Senast aktiv 2010-10-15
  • Antal inlägg 17

Foruminlägg

De senaste inläggen monome har skrivit i forumet.

Hej!

Det är antagligen en för uppenbar fråga, men jag har inte kunnat hitta svar på forumet.

Jag har en uppdaterad iPhone 3GS, inköpt nu i december från Telia, som jag vill använda med en utländsk operatör. Finns det något sätta att låsa upp telefonen, utan att jailbreak:a den (eller skaffa ett separat sim-kort, som rebel-sim)? Jag är inte intresserad av den extra funktionalitet som jailbreak ger - jag vill bara kunna ringa med en annan operatör än Telia.

Tack!

Peter

Ursprungligen av Tangen:

Man kan göra en klickbar quicktime från keynote - men jag har inte provat hur det funkar från iPhone till proj

Intressant!

Om det är någon som har en kabel, så får ni gärna testa!

Ursprungligen av kenjon:

Nej det tror jag inte. Inga "vanliga" program funkar med kabeln, bara de som ger "video=film" ut.... om du förstår vad jag menar med det.

Tack för svaret! Jag är med! Så man kanske kunde göra om en powerpointpresentation till en quicktime-film. (Frågan är om man då kan klicka fram bild-för-bild i en sån quicktime-film?)

Hur är det med förhandsvisning av pdf-dokument - visas de via kompositkabeln? I så fall, skulle iPhonen kunnas koppla till projektor och användas för att visa presentationer!

Tack för era svar!

Jag använder dropbox och det fungerar fint (även om gratis utrymmet är lite begränsat). Men på planet eller landsbyggden där internet saknas är det tyvärr ingen möjlighet.

Som jag har uppfattat det så finns det program som fungerar ungefär som filsystem (t.ex. iFiles). Så drömmen hade ju varit att ha en sån applikation och någon typ av adapter så att man kunde koppla in usb-hårddisken till iPhonen. På det sättet skulle man vara oberoende av internet men ändå kunna ha tillgång till fler filer än de 32 gb iPhonen erbjuder.

Hej!

Känner någon till ett sätt att koppla en hårddisk (eller usb-minne etc) DIREKT till iphonen (t.ex. via kabel)?

Jag vet att det finns olika sätt att koppla sig via nätet eller ett lokalt trådlöst nätverk till hårddisken, men när man är ute och reser så är det inte en möjighet.

Ursprungligen av Hendrix:

Notera också att de IP-nummer som din VPN-server delar ut måste ligga i samma intervall som det nät som man ska bli del av när man kopplat upp VPN.

Tack för tipset,

så om min airport express DHCP delar ut ip mellan 192.168.0.1 till 192.168.0.20 så bör VPN-servern dela ut t.ex. 192.168.0.21 till 192.168.0.40?

Problemet är att när jag gör det, så får jag ändå meddelande att VPN-servern inte svarar…

Jag ansluter från en dator på samma nätverk som servern. Servern har en manuellt inställd ip, medan datorn jag ansluter från får ip utdelat av Airportens DHCP.

När jag försöker ansluta så får jag bara meddelandet att servern inte hittas.

Har du fått VPN att fungera någon gång? Bör jag köra med PTPP istället?

Hej,

hemma har jag en airport express som bl.a. en cube med mac os x server är kopplad till. Jag skulle vilja komma åt cuben via vpn L2TP. Men när jag försöker komma åt den, så får jag bara till svar att min klient inte hittar servern, trots att följt de instruktioner jag hittar både på servern och klienten och pekat vidare alla portar (47, 50, 500, 1701, 1723, 4500, 10000) till cuben.

Min airport delar ut ip-adresser i 192.168.0.X-spannet och jag har satt vpn att ge ut ip-adresser 172.16.0.X-spannet till klienterna som ansluter sig.

Är någon som har några tips om hur jag ska göra?

Hej,

jag var inne på att köpa Option Globetrotter GT MAX 7.2 Ready som stöds av Nova Media tillsammans med Tres 7.2 mbit bredband.

Är det någon som har erfarenhet av det (eller liknande konfiguration)?

Eller mjukvaro varianten http://www.rogueamoeba.com/airfoil/

Resultatet är enligt rykten inte 100, men med lite inställningar ska det fungera... Prova mplayer med fördröjning på bilden.

Hej!

Det finns inte mindre än fem trådlösa nätverk som nås av min iBook hemma, varav ett av dem är mitt: "Hemma". Problem är varje gång jag väcker datorn ut vila, start om etc, så ansluter den sig till ett annat nätverk, "default", som saknar lösenord (och tyvärr inte är kopplat till internet heller).

Under nätverksinställningar så är datorn inställd på att ansluta "Automatiskt" till nätverket. Jag provade att ställa om den så att den förvalda är "Hemma", men då klagar den på att jag har fel lösenord när den ska koppla upp sig (kanske beroende på att nätet jag har kräver WEP 128 bit ascii).

När jag först installerade airport-kortet frågade den om jag ville ansluta automatiskt till "default" i fortsättningen och dum som jag är så klickade jag OK.. Är det det som sabbat allt? Finns det något sätt att ångra det fallet? Jag provade att slänga bort airport.preferences.plist men det hjälpte inte..

Vad kan jag göra?

Rädda gärna min dag, för det är grym irriterande!

Tack på förhand,

Peter :

IM = instant messanger? = iChat? Finns det något samband mellan att iChat arbetar i bakgrunden och fladdrandet i dockan?

Tjing, Peter.

Jag har haft liknande problem. Det kan vara att modemet inte är synkat med datorn (vad det nu betyder?), vilket enligt bostream kan hända ibland. Då lyser alla lampor som de ska och du tycks vara uppkopplad, problemet är att du inte kommer åt några sidor.

Lättaste sättet att omsynka är att starta om modemet genom att hålla nere den lilla knappen på toppen av den. Låt sedan modemet vara avstängt i någon minut och starta det genom att hålla nere knappen igen. När lamporn är klara med sitt lilla minidisco, vilket tar ca 30 sekunder, kan du prova att surfa.

Lycka till!

Peter.

För att se allt om batteriet, testa gärna iBatt.... Ni får också kurvor över tiden hur batteriet utvecklas. Här är sajten.