Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
patmos

patmos

Medlem
  • Registrerad 2003-11-24
  • Senast aktiv 2014-10-05
  • Antal inlägg 20

Foruminlägg

De senaste inläggen patmos har skrivit i forumet.

Nu har jag riggat om en del med viss, men otillfredsställande, framgång. Så här är det nu: Direkt i LAN-uttaget får jag 92 MBit/s. När jag sedan går via TimeCapsule 2, så får jag, efter diverse ändringar i kanaler max 77 MBit/s, när datorn står alldeles bredvid. Då kör jag på kanal 1/44 (300) och WPA2 (WPA/WPA2 slöar ner kolossalt). Eftersom jag bor in en ganska stor lägenhet med gigantiska stenväggar behöver jag ytterligare basstationer. Efter att ha hakat på min Extreme Gigabit som utvidgat nätverk så sjunker hastigheten direkt till 14 Mbit/s. Efter att sedan ha hakat på min TimeCapsule 1 så sjunker det ytterligare till 10 Mbit/s. Nu har jag ägnat 2 dagar åt diverse kombinationer och inställningar. Vad kan jag göra mer.

Vore det bättre att dra en ethernetkabel mer centralt i lägenheten och utgå från den. LAN-uttaget har nämligen hyresvärden placerat precis innanför ytterdörren!

Jag har en Tele2 fiberlina på 100/100 Mbit/s. Till jacket har jag en AirPort Extreme 802.11n. Eftersom jag bor i en stor lägenhet med otroligt tjocka väggar har jag därutöver en TimeCapsule (enbands) och en TimeCapsule (tvåbands). Dessutom har jag en AirPort Express .n för musikstreaming. Jag har den första basstationen (Extreme) inställd på "endast 802.11n 2,4 GHz), kanal auto. Då får jag max 7 Mbit/s mot förväntade 50-70 Mbit/s. Har prövat att ändra radioläge och byta kanal, men får inte upp hastigheten högre. Vad kan vara felet?

Jodå, jag har den senaste drivrutinen.

Jag har en HP 2840 som fungerat klanderfritt tidigare. Efter uppgradering till 10.5 vill den inte alls. Den dyker upp som skrivare, men då jag ber den skriva så händer ingenting. I skrivarfönstret står det: Skriver ut xxxx. GenericClass: waiting for device.

Nästa gång jag ansluter datorn till nätverket kan den då plötsligt skriva ut dokumentet ifråga.

Jag har ominstallerat skrivardrivrutin, kört Cocktail, reparerat behörigheter. Inget hjälper. Tacksam för idéer.

Den äldsta är en iBook 2003, övriga är nyare PowerBook G4

Mitt nätverk är totalkvaddat. Har Telia ADSL med Alcatel SpeedTouch ADSL-modem och router D-link 804. Allt har fungerat perfekt fram till i går då ingenting fungerar. Nu har jag kopplat från routern, startat om ADSL-modemet och provar med nätverkssladd direkt in i div. datorer. Då fungerar två Macar men inte två andra. De två som fungerar får en ny IP-adress och kommer ut snyggt, men de två andra har någon annan icke fungerande IP-adress och får ingen ny med hjälp av "Förnya DHCP-tilldelning". Via routern fungerar ingen dator. Vad göra? Supertacksam för alla råd!

Jag har Cisco VPN 4.9 vilket fungerar utmärkt mot min arbetsplats om jag går via bredband. När jag försöker samma manöver via min 3G-anslutning (som i övrigt fungerar väl) så kommer jag ingenstans med Cisco-klienten. Den ansluter inte överhuvudtaget utan avslutar anslutningen och sedan står det (backup) i listen längst ner. Har någon fått det att fungera?

Har du provat denna lösning? Enligt Infoferendas hemsida är drivrutiner på Mac bara på gång?

Har någon fått det att fungera med svensk XP?

Är det någon som vet om det fungerar med svensk XP eller om det krävs engelsk?

Tyvärr genom att ändra namn direkt i mappen användare, inte genom kontohantering i systeminställningar.

Kan jag logga in som root? Hur gör jag när NetInfo Monitor har det alternativet grått?

Tyvärr. Det finns inga previous users, inte heller finns den gamla användaren kvar som skivavbildning.
Har någon erfarenhet av FileSalvage? Andra förslag?

Skulle lägga in en ny användare och kallade då (dumt nog) den användaren samma namn som min standardanvändare. Bytte då namn på standardanvändaren men bytte sedan tillbaks till original efter att ha ändrat det nya namnet. Knäppt men sant!

Nu har HELA innehållet i standardanvändaren helt försvunnit. En ny användare har skapats direkt av systemet med samma namn men den är HELT TOM.

Provat Skivverktyg, reparerat behörigheter och kört TechTool o DiskWarrior utan framgång.

Kan verkligen alla dokument, bilder, musik m.m. bara försvinna utan att man raderat dem?

Förslag mottas med STÖRSTA tacksamhet!

Hej!

Vill bara skriva något för att komma åt bifogade filer m.m.

God jul!

Ingemar