Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Astroboy

Astroboy

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2003-12-10
  • Senast aktiv 2007-06-11
  • Antal inlägg 53

Foruminlägg

De senaste inläggen Astroboy har skrivit i forumet.

Grymt nu har jag något att bita i.

Att köra Shake genom terinalen funkar bra när man gör enklare sysslor eller sånt som tar långtid att göra i GUIen. Typ döpa om och konvertera tusentals blidfiler. Eller så startar man upp sin comp via terminalen då alla funktioner som finns i den grafiska versionen av Shake går att använda i terminalen typ: shake förgrund.iff -over bakgrund-iff

så startar Shake upp med en bas comp klar.

Fint som snus

Har faktiskt inte testat automatic duck en men det verkar bra.

Shake och quicktime är en liten speciell historia. Utvecklings teamet för Shake (före detta Nothing Real) verkar ha hamnat lite mellan två stolar vad det gäller utvecklingen av programmet. Å ena sidan är Shake nu mera ett Apple program och borde rimligtvis närma sig Apples övriga program med tiden (inte minst Quicktime) Men å andra sidan är Shakes största målgrup fortfarande företag som Weta digital och ILM som fullständigt struntar i Quicktime kopatiblitet och heller ser att utveckalrna lägger sin energi på programets verktyg. Ska bli mycket intresant att följa programmets utveckling den närmaste tiden.

A ha ska kolla det!

Jobbar mycket med Shake ett progtam som går alderles utmärkt att köta via terminalen.
Brukar dock göra många och långa renderingar mestadels på kvällar och nätter och känner inte alltid för att sitta på jobbet och titta på så att allt går rätt till. Men allt som oftast är deadlinsen så tajta att jag inte kan riskera att komma in på jobbet morgonen efter och se att renderingen fuckat ur efter 20 frames.

Min fråga efter det här ut lägget är helt enkelt: Vilket är dt bästa sättet att fjärstyra min kontors dator via terminalen från min dator hemma så jag kan följa renderigen hemifrån. alltså helt enkelt fjärrstyra datorn via terminalen?

Vilken del är byglarna? är lite lost på hårvaru fronten:confused:
Har satt disken i samma bus som den 120 gig disken som kom med datorn när jag köpte den.

Citat:

Skrevs ursprungligen av Martin Munthe
Jag skulle säga att den enda grejen i Look Suit:en man inte kan återskapa med AE är hur White/Black Pro Mist jobbar. Dom har skrivit en väldigt smart algoritm för det filtret.

Hittar inte den variabeln är den inbygd eller är det för att jag har SD varianten?

Köpte nyligen en Hitachi hårddiks på 180 gig på Macoteket. Men när jag instalerar den säger datorn att den bara är ty 34 gig, mycket irriterande:mad:
Har en G4 mirrordoor och har testat hårddirken i alla möjliga busar med samma resultat på alla.
Nån som har någon idé vad det kan bero på eller har Hitachi helt enklet monterat in fel disk i chassitet (står 180gig på lappen)

Help!

Citat:

Skrevs ursprungligen av Christopher Papastefanou
Jag maxuppgraderade min PB 12" till 640 MB och märkte inte heller nån större skillnad. Kanske märks det mer på riktigt tunga program och/eller massa program samtidigt.

Har två gig i min Powermac G4 och det märks väldigt mycket i de program jag kör.

Shake & Combustion med mera.

Har X-box varianten och den rockar väldigt mycket:D
Har dock hört att dom skippade co-op läget för Pc-versionen, vilket suger då det var det roligaste i hela spelet. Kan ju alltid hoppas att det ingår i macversionen (mycket troligt):)

Skulle sitta fint med lite yajtare integration mellan FCP och program som After Effetcts. Fast framförallt mellan FCP och Shake, det programmet gillar verkligen inte Quicktime men det kommer från programmets highend rötter.

Måste kolla upp den

Funkar Mac baserat ICQ klienter i IChat:confused:

Citat:

Skrevs ursprungligen av Martin Munthe
Tilläggas bör att det finns ingenting som städar video så bra som MB på marknaden. Så för den som har det behovet är det värt att vänta. Hemanvändare har inte det behovet garanterat. Städningen är mest markant vid uppblåsning till 24p/25p filmnegativ för biografdistribution.

Håller med det blir grymt bar de artifacting och rörelse i bilden av Magic Bullet. Tycker däremot att Looksuiten är alderles för seg för att användas. Speciellt då man kan skapa alla de olika lookarna själv utan några större problem. Brukar dessutom gå snabbare att rendera.:)

Men på det hela taget tycker jag att MB är väl värt pengarna om man jobbar mycket med video.

Kolla Shakes Qmaster funkar även med Maya