Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Ludgopelle

Ludgopelle

Medlem
  • Registrerad 2003-12-12
  • Senast aktiv 2005-01-26
  • Antal inlägg 17

Foruminlägg

De senaste inläggen Ludgopelle har skrivit i forumet.

1

Hej

Är 12000 kronor ett rimligt pris för en G5 1,6 mhz med 1,25 gb i ram?

Tacksam för synpunkter

Hej

Jag undrar om nån har erfarenhet av prestandaskillnaden mellan PowerMac G4 1,25 ghz, singel och dubbelprocessor. Jag håller på en del med DV-film. Jag undrar helt enkelt om det är en (absolut) nödvändig, extra investering de tusingar extra det kostar att köpa en dubbel. Slutligen: bullrar dubbeln mycket?

Mvh

Ludgopelle

Jag är spekulant på en eMac och jag undrar om dessa problem som ni resonerar om... Gäller det alla eMacar där ute, från de tidigaste till de allra senaste? Det är så mycket åsikter om att "man får vad man betalar för" etc, men en PC för ca 12000:- med DVD-brännare och 160 gb:s hårddisk (tillval, priset med Mecenatrabatt), vore väl att anse som en ganska dyr och påkostad dator? Jag har en iMac 400 DV nu, och skulle ni mena att CRT-skärmen i en eMac är sämre än på denna? Vad, rent tekniskt, beror den påstådda "dåligheten" på? Jag var en timme på PC-city i går och stod och blåstirrade på en emac-skärm tills jag nästan blev utkörd. Jag behövde bara flytta mig ett par meter i sidled, så kunde jag jämföra med en iMac 17". Och visst, TFT-skärmen saknar ju "Teveblänket", men en viss pixlighet tyckte jag kunde märkas. Okej, för att fatta mig kort: jag vill höra mer från er som tycker bra om eMac — om ni finns! Är det så att ni sväljer en massa för att ni sparat 6-7000 kronor genom att inte köpa en iMac eller dylik?

Tack på förhand från Ludgopelle.

Tack ska du ha för den lektionen! Är det smartare att satsa på extern DVD-brännare, eller tänker du sätta in en sån också?

Ingo

Hej!

Jag vill få förklarat för mig skillnaden mellan DDR333- och SDRAM-minne.
Jag funderar på prestandaskillnaden, pris för utbyggnad etc. Är det någon som vet varvtalen på dessa modeller hårddiskar? Jag grunnar för tillfället på om jag skall skaffa en eMac Superdrive, eller om jag skall spara ihop till en iMac 17-tum m. Superdrive. Priset är ju avgjort till eMacens fördel, men jag behöver lite råd och så. Sysslar en del med DV-film.

Mvh

Ingo

Jag har prövat detta förr och nu, på din inrådan, men inget händer. När det hände hade jag fört över ca tre Gb data. Tja, vad kan det vara?

Hej!

Jag har tidigare berättat att jag inte längre kan få kontakt via firewiren, vare sig med DV-kamera eller med extern hårddisk, med min iMac 400 mhz. Nu är det så att jag märker att batteriet är urladdat. Varje gång jag har testat att dra ur nätkabeln några minuter och sedan startat om, för att se om detta skulle avhjälpa kontaktproblemet, har jag fått ställa om datum och tid. Dessutom säger systeminfon att "ingen startskiva är vald" samt "Aktiv startfil: Ingen". Batteriet tog förmodligen slut i somras, när jag ställde undan datorn i en dryg månad. Min fråga gäller om detta kan spela roll för firewiren? Tacksam för svar!

Saken är den att den externa firewire-bussen syns i Apples systeminformation, och i programmet som följde med hårddisken, Silverlining pro. Men ingen disk kommer upp på skrivbordet. Nåja, tack för i dag.

Ludgopelle

Tack, men det har jag gjort ett antal gånger/ Ludgo

Under "enheter och skivor" i systeminformationen syns "Firewire 2.8.5 — Inga enheter hittades på bussen". Nåja BRÄNNT... Vad händer då? Fixar jag det själv? Har en gång byggt ut ramminnet på iMacen.

Mvh/ Ludgo

Hej!
Jag laddade över ca 1,6 gig med filer från min iMac 400 mHz med 9.2.2, till min 40 gigs LaCiedisk. Sedan dess är disken försvunnen. Vad är det som hänt? Dessutom hittas/hittar inte min DV-kamera datorn. Jag har givetvis laddat om all programvara, kört Norton och Disc-doctor etc. Vad fan har hänt? Är det nåt fysiskt fel?

TAcksam för alla tips/ Ludgo (Gurr-gutta-gurr-forever)

1