Saffran

Saffran

Medlem
  • Plats Malmö
  • Registrerad 2001-08-01
  • Senast aktiv 2021-03-10
  • Antal inlägg 1226

Foruminlägg

De senaste inläggen Saffran har skrivit i forumet.

Ursprungligen av annakristina:

Hej, går det att skriva ut fotografier på denna skrivaren?

Går alldeles utmärkt med min färglaser Brother HL-L8260CDW

Ursprungligen av Redaktionen:

Något oväntat så släpps uppdateringar till alla våra enheter redan imorgon och utvecklare får den slutgiltiga uppdateringen redan ikväll.

Läs hela artikeln här

Släppt!

”tack vare”? Du menar ”på grund av” eller?

macOS Big Sur Beta ute nu.

Ursprungligen av pesc:

Jag tog en i morse. Lätt som en plätt med griptången. Lade den i en hink med lock. Hade lagt löv i botten för då tycker ormen att det är smartare att gömma sig där än att försöka klättra ur hinken. Sedan körde 2 km bort och släppte ut.

Visste du att Stockholms skärgård är giftormtätast i världen?
- https://stick.se/blogg/sa-hanterar-du-en-hugg...

Finns även i Skåne:
Smygehuk har haft en stor population av den fridlysta huggromen i flera hundra år. Så länge de har hållit sig på den östra sidan av naturområdet nere vid vattnet har de inte ställt till med några bekymmer.
De senaste åren har dock populationen vuxit och kommunen fick in många observationer att huggormarna spridit sig till det populära badområdet.
– Det blev möten mellan människor och huggorm som det inte ska vara och det har varit huggormar inne i lokaler. Nog för att de är spännande, men så nära ska de inte vara, säger Mirja Ullvig, kommunekolog på Trelleborgs kommun.

Ursprungligen av pesc:

Vad har du för filsystem på den externa disken? Det måste vara ett Apple-filsystem om Time Machine ska kunna göra backup.

Fungerar väl inte med APFS?

Ursprungligen av RobertK:

Det gråa längs kanterna är definitivt samma som menas i artikeln.
Dom gröna kan möjligen vara samma problem också.

Enligt artikeln skulle datorn då (dec-19) vara max 4 år gammal och min är 5 tyvärr.

Har du provar att försiktigt torka av displayen med en något fuktad duk? Kan vara damm som har bekat fast.

Ursprungligen av Redaktionen:

Blir du inte riktigt kompis med kontrollen till Apple TV 4 och Apple TV 4K? Då är det läge att sälja huset, säga upp dig från jobbet och flytta till Schweiz.

Läs hela artikeln här

Köpt ”Salt”! Fungerar perfekt och direkt med en Samsung tv.

Ursprungligen av P1200VB:

Jag har inte slängt bort några pengar då jag köpte datorn för ett ganska bra pris. Och hur vet du att jag inte kommer utnyttja den till fullo? Med att hålla den ren syftar jag på att endast ha en partition och ett operativsystem på den. Därmed inte sagt att jag inte kommer att ha filer på den. Mitt bild och filmarkiv tar en del plats och det lär inte bli mindre. Men jag får se hur jag gör, är det allt för krångligt att installera Windows på en extern enhet kanske jag får göra det på den interna enheten ändå. Eller så struntar jag i Windows och installerar en äldre version av macOS med stöd för 32-bitars spel på den externa enheten.

Hur har det gått? Har du provat med ett SDXC-kort som ju inte är anslutet till USB utan till PCI.

Slots 1 - Secure Digital (SDXC)
Bays None
Hard Drive Interface 8.0 GT/s PCIe x4

Ursprungligen av P1200VB:

Okej, verkar inte som det är någon bra idé med andra ord. Men en extern SSD som man kör via USB 3 kanske skulle kunna fungera tillfredställande? Har en Intel 510 250 GB liggandes. Jag vill gärna undvika att besudla min interna SSD med Windows om det är möjligt.

Skaffa ett kabinett USB 3.1 gen 2 så går det dubbelt så snabbt!

Ursprungligen av Theodor:

Tänker byta internetleverantör och då behöver jag köpa en ny router och det var nog tio år sedan jag gjorde det senaste. Idag har jag en Technicolor TG389 med stöd för 802.11n och ip-telefoni. Jag har En Imac, tre iphones, en iPad, två laptops, en stationär telefon, en Apple-TV och en TV-box från Comhem inkopplade. Alla enheterna är aldrig uppkopplade samtidigt, men vi tittar på varsin TV/dator ganska ofta och i extremfallet laddar något på datorn samtidigt. Apple-TV behöver kabel för att inte lagga, men annars fungerar det OK. Ja inte ip-telefonin, den är helt värdelös – men det är kanske inte routerns fel. Hur som helst ska vi inte har IP-telefoni mer, det räcker med mobilerna. Internet anslutningen är 100/10 och jag får väl ut 60/10 som mest. Ofta betydligt mindre än så. Lägenheten vi bor i är ca 80 kvadratmeter.

Vad behöver jag för router tycker ni? Motivera gärna. Jag måste ha några portar för ethernet-kablar eftersom jag har en nätverksskrivare att koppla in. Eller finns det möjligen en Ethernet-till-Wifi adapter istället?

Jag hade tittat på:
UniFi Dream Machine - Dual Band 802.11ac / 4x4 Wave 2 AP

Visserligen dyrare än vad du förväntar dig men en ny spännande produkt!

Ursprungligen av SethCohen:

Intressant. Har även sneglat på den här också men inser nu att jag är på tok för dåligt insatt i dagens teknik för att bedöma vad som är bra nog.

AmpliFi launched its first Wi-Fi 6 router last month but was only sold as single units. Now AmpliFi is offering an Alien bundle that includes the primary router with touchscreen and a meshpoint. The new option saves users $60 getting set up with two Aliens.

Ursprungligen av Anna Maria:

Då ska jag testa detta... Jag hoppats det funkar... På den första Macen jag använde var alla program installerade och den var inte ansluten till nätet. Det var 1987 nångång på AMI...
/Anna Maria

Hjälp, jag är nybörjare på Mac?

Ursprungligen av Anna Maria:

Nej jag skämtar inte . Jag har bara använt en Mac tidigare för att surfa på och skriva i ordbehandlingsprogram. Filerna som jag ville ha när jag surfade på bibblan laddade jag ner på diskett. Det var bara webbsidor från safari.
/Anna Maria

Du är inte ”nybörjare på Mac”. Du blev medlem 2016-06-27. Du är bara okunnig och/eller en lustigkurre.

Ursprungligen av suddgummi:

Apple själva har mycket information om hur man använder systemet:
https://support.apple.com/sv-se/guide/mac-hel...
https://support.apple.com/sv-se/explore/new-t...

Dessutom finns det information om hjälpmedel på deras sidor:
https://support.apple.com/sv-se/accessibility...

På engelska finns ytterligare information:
https://www.apple.com/accessibility/mac/

Har du dessutom köpt datorn ny har du möjlighet att använda supporten i 90 dagar kostnadsfritt:
https://support.apple.com/sv-se/complimentary

Det kanske kan vara den snabbaste lösningen för att ställa in din Mac för att få alla hjälpmedel inställda så att du kan använda datorn effektivt.

Inser ni inte att hon driver med er?