Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
bewing77

bewing77

Medlem
  • Registrerad 2003-12-19
  • Senast aktiv 2009-02-18
  • Antal inlägg 73

Foruminlägg

De senaste inläggen bewing77 har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Adrian B:

Det har varit så sedan begynnelsen, tyvärr. Apple har väl ett generellt avtal om frakt för hela Europa, men valet av TNT har inneburit många inlägg av din typ genom åren. De ringer inte före, de levererar bara på dagtid och de kan komma närsomhelst på dagen. Fungerar utmärkt för företag som har kontorstid, fungerar mindre bra för privatpersoner.

(Jag brukar ställa in adressen till kontoret jag jobbar på som leveransadress istället, är inte jag där finns det ändå andra som tar emot. Men så fungerar det förstås inte för alla.)

Problemet är att jag jobbar som konsult och har flera olika uppdrag samtidigt, så jag kan inte veta var jag befinner mig just den dag TNT behagar dyka upp. Man tycker ju att det borde ligga i deras eget intresse att inte köra runt extragånger, men det kanske kostar mindre än att ringa folk...

Efter lite strul med TNT, som envisas med att bara dyka upp utan att höra av sig innan (brukar folk vara hemma mitt på dagen?) så har jag idag fått min nya leksak. Den dyrare 15" med inget extra, förutom extra laddare och batteri. Sitter och skriver på den i detta nu, verkar precis så bra som jag hade hoppats. Alltid trevligt att få en sån trevlig leksak utan att betala ett öre

Ursprungligen av acke:

Klart det går, prata med Apple, säg att du vill häva köpet, skicka tillbaka den och beställ en ny när pengarna kommit tillbaka. Solklart fall om du inte öppnar den. Inte hundra hur det är annars.

Jaaa.. det gick. Nästa vecka får jag min alldeles blanka och fina nya MBP. Bäst av allt är att jag inte behöver betala ett öre för den

Satans skit, fick precis mail från jobbet om att min nya MBP 15" (den dyrare 15-tummaren) levererades igår. Dvs, jag fick den gamla _en dag_ innan den nya släpptes. Någon som vet om det finns någon möjlighet att få byta ut den om inte förpackningen är bruten?

Fenomenet fanns även i min gamla powerbook 12", men det har alltid funkat med jordade uttag för mig, så jag har inte tänkt på det så mycket. Har inte ens märkt det på min MBP.

Bra idé, men faktiskt ganska oanvändbart då det tar betydligt längre tid att träffa rätt än att knappa in siffrorna.. tyvärr

Ursprungligen av Syrsa:

En diskussion om GUI som halkat in på filhantering. Det handlar alltid om mer än en glassig yta.

Ju mer jag använder tags (gmail, del.icio.us och senast MailTags), så saknar jag det i filhanteraren. Mer meta i filsystemet!

Vad hände med piles? Det skulle ju vara the-shit för några år sedan...

Har du testat http://www.macupdate.com/info.php/id/23401?

Det är faktiskt riktigt trevligt, man kan tagga det mesta och sen använda QS/spotlight.

En enligt mig mycket bättre finder är såklart Path Finder, testa, finns demo att ladda ner.

Varför skulle man vilja surfa i helskärm? De allra flesta sidor är ju ganska smala, vad är då poängen med att maximera fönstren? Det är en av de grejerna jag retar mig på mest i Windows, helskärmsparadigmet. De flesta program behöver absolut inte hela skärmen, så då är det ju slöseri att använda den.

Däremot gillar jag den mörka stilen.

Haha, detta är ju superkul. De hade ju helt rätt, både i att den skulle komma på måndag och att det inte alls är vad man hade förväntat sig

Ursprungligen av Niklas Brunberg:

Nja, inte direkt, snarare tvärt om. Det viktigaste är funktionaliteten. Det är därför man alltid testar och utvecklar funktioner med hjälp av low-fi-prototyper.

Ska man hårddra så är en "funktion" i mjukvaruutveckling en teknisk implementation av ett usecase, exempelvis "Systemet ska låta användaren minska lagersaldo för en godtycklig produkt med ett godtyckligt heltalsvärde". Detta kan så klart inte implementeras i low-fi (pappersprototyper och liknande). Ej heller kan funktionella tester genomföras i low-fi, eftersom de har till syfte att verifiera att en funktion har implementerats efter specifikation.

Däremot är det tämligen vanligt att använda low-fi prototyping vid design av användargränssnitt, i kombination med andra tekniker.

Du har dock alldeles rätt i att användargränssnittets design har väldigt liten inverkan på utvecklingen av systemets funktionalitet, så länge man har klart för sig vilka funktioner systemet ska ha.

Sen tycker jag faktiskt du är överdrivet pessimistisk. Det ganska stora möbelföretag jag jobbar på har byggt betydligt mer invecklade system än en filhanterare på mindre än ett år. Och då handlar det inte om system som ska hantera _ett_ lokalt filsystem, utan integrera mellan en mängd olika servrar och databaser med användare i en global infrastruktur och med mycket stora laster under peak.

Att tidsskatta mjukvaruprojekt enligt vattenfallsmodellen, som du gör, är inte en sann representation av verkligheten. De flesta moderna utvecklingsföretag jobbar med kontinuerlig integration av sina code units, och de flesta fel hittas därför, och rättas, vid integrationstestning. Prototyping av GUI kan göras paralellt med funktionalitetsutveckling. En trimmad organisation borde kunna skapa en ny finder på max ett halvår, lite beroende på hur väl designad operativsystemets infrastruktur är

Till windows fördel i prisdebatten ska man väl, som flera varit inne på, ta hänsyn till kostnaden under en viss tid. Sedan XP släpptes har det kommit ett antal OSX-versioner som alla har kostat pengar. MS har släppt service packs som inte har kostat något. Så ska man jämföra pris över tid så ska man väl närmast jämföra Vistas pris med det sammanlagda priset för alla OSX-versioner sedan XP släpptes.

Nåväl, angående Vista. Visst, det ser jättebra ut när man börjar kika på det. Allt verkar ganska ok och "rörigheten" är nog mest en effekt av att man är ovan med Microsofts UI-paradigm. Men, när nyhetens behag har lagt sig så förstår man ganska snabbt att det är samma gamla windows, men med lite bling-bling. Det är fortfarande lika ointuitivt att jobba med och man stänger av så många "hjälpfunktioner" som möjligt. Det är där jag tycker skillnaden till stor del ligger. I OSX är hjälpmedlen riktigt användbara och smarta, saker som verkligen förenklar. I windows är de som vanligt mest irriterande och troligen kommer inom en snar framtid en mängd hacks publiceras på nätet för att plocka bort så mycket som möjligt.

Kan inte exakt sätta fingret på det, men i alla windows-versioner jag har jobbat med känns det ständigt som att man kämpar mot OSet för att få det att göra som man vill.

Tycker det känns lite synd om de fokuserar på typ en iPod med telefonfunktioner. Jag vill ha en ersättning till min Nokia 6680, dvs en "smartphone", men med riktigt ruskigt bra integration med OSX.

Om de nu måste bygga en kombinerad iPod och telefon får man iaf för guds skull hoppas att de konstruerar den så att man inte är tvungen att använda deras specifika lurar med handsfreen, som på alla andra "musikmobiler". På min Nokia måste man koppla på en dongel för att kunna använda vanliga lurar och då kan man såklart inte använda handsfree samtidigt. Bästa vore enligt mig om mikrofonen och hörlurarna var separata.

Och massa prat om hur iChat ska integreras etc. Jag tror faktiskt aldrig jag har haft särskilt stort behov av videosamtal etc på min nuvarande telefon. Mest en kul grej. Har agile messenger, och visst, det kan vara bra att kunna komma åt icq, msn etc i telefonen. Men hur viktigt är det egentligen? Detta, om något, är väl funktionalitet man kan klara sig utan.

Man tycker ju att apple borde kunna producera en ultra-portable. Min jobbdator är (tyvärr) en dell, men formatet på den är väldigt bra. Det är en Latitude D420, 12", väger 1,35 Kg. Just att den är lätt gör så himla mycket. DVD-läsaren är en separat låda som man kopplar in med en sladd, men ärligt, hur mycket gör det? Kan inte påstå att jag använder den jätteofta.

Lite OT, men på temat bärbara: Varför har inte apple en dockningsstation? Det är oerhört smidigt att ha sitt skrivbord iordning med skärm, mus, tangentbord etc och bara trycka i sin laptop i dockan för att allt ska funka. Ganska liten issue, men det är lite jobbigt att koppla in alla sladdar för sig som man måste göra på en mac.

jar står för Java Archive och är egentligen bara ett paket av java-klasser och lite annat. Normalt sett ska du kunna köra den rakt av om du har java installerat på datorn, men den kan ju vara specialbyggd för en mobil-java vm och då måste du ha den installerad. Troligen använder den sig av klasser som är specifika för mobiltelefoner för att prata med skärm, keypad etc.

Du kan testa genom att i terminalen ställa dig i samma katalog som filen (foo.jar) och skriva:

java -jar foo.jar

Men om detta inte funkar är det antagligen allra enklast att testa dem i mobilen.

Har haft den ett tag, så det är ingen garanti kvar. Men var symptomen liknande, dvs den vill in mounta? För i så fall borde man ju kunna mörda chassit och stoppa disken i en dator direkt för att komma åt datan...