Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
bobbanbobbelito
  • Sysselsättning Om du behöver hjälp med att fixa din PC så ber du inte mej
  • Registrerad 2004-01-09
  • Senast aktiv 2005-10-12
  • Antal inlägg 339

Foruminlägg

De senaste inläggen bobbanbobbelito har skrivit i forumet.

Förtydligande: Menade ett Apple Center med datorer hemma som kunderna kan klämma på, och då inte bara t.ex. en iMac utan en maskin från hela lineupen. Jag har inte kollat upp Office men förstod de som så på tidigare talare att dom bara tog hem maskiner på begäran?

lite lagg i IF/Ogrimmar med Radeon 9600 kortet. Men annars flyter spelet bra. FPS lär vara lägre i End Game instancerna. Men är högst spelbart.

Jag sitter på en PB 1,33 GHz, 1,25 GB ram, GF 5200 64 MB och då klagar jag inte på denna.

World of Warcraft
Warcraft 2,3
StarCraft
Diablo 2
Baldurs Gate 1,2
The Sims 1,2
Full Throttle
Neverwinter Nights
Star Wars: Knights of the Old Republic
Jedi Knight 2
Quake 3
Unreal Tournament

jag veeet att jag missat massor

WoW fungerar utmärkt så länge du har minst 1 GB Ram.

Det är några stycken i The Cult of Mac som spelar på iMac G5.

En målgrupp finns det allt. Kalmar är ändå en ralativt stor studentstad bl.a. med Högskolan för lärarutbildningar, spelutvecklare, biologi, fysik samt konstnärliga utbildningar. Det är långt till närmsta AppleCenter (Linköping borde det bli?) så här skulle det definitivt behövas ett.

Ett tips från en f.d. Kalmar student

japp, nu funkar datorn! det ena minnet verkar vara kaputt. Körde bägge minnena i samma slot och datorn startade bara med de ena.

Nu undrar jag om jag måste skicka in hela datorn till Apple för att byta ut minnet eller räcker det att jag skickar in minnet, dom ser att de e nåt fel på de och ersätter de?

hmm. glöm de jag sa... hittade hårdvaruskivan nu. Kör hårdvarutestet nu, återkommer med resultat

Resultat: Exakt samma som innan. Den vill inte boota skivan utan bara muttrar om release keys och "mac-boot" eller "shut-down".

har kollat igenom alla lådor och fodral, men hittar ingen hårdvarutestskiva. Kan jag ta den som jag fick med Powerbooken istället eller är den enbart för Powerbook?

ok, har öppnat datorn enligt Apples guider. Ramminnet satt fast redan från början men för säkerhetsskull tog jag loss dom och satte dit dom igen. Men fortfarande fungerar den inte. Samma problem som innan.

Min nya 17" iMac G5 2.0 GHz med 1 gig ram har redan rasat ihop. Datorn är från AppleStore och jag har aldrig öppnat datorn sen den kom utan köpte alla tillbehör till redan från början.

Lät World of Warcraft stå igång medans jag var ute en sväng och när jag kom tillbaka så hade spelet krashat. Tänkte inte mer på det då utan drog upp en quicktime film och efter ett tag började datorn bli seg. Program vägrade starta och till slut var jag tvungen att stänga av datorn genom att hålla nere powerknappen. När jag bootar upp datorn möts jag av detta felmeddelande direkt när Apple logon dyker upp och Tiger ska börja bootas:

"Invalid memory access at %SRRQ: 00000000 00000000 %SRR1: 10000000 00083030"

Mycket mer information får jag inte utan får välja att skriva in 2 kommandon. Antingen "Mac-boot" som sägs boota upp datorn (vilket bara leder till en tom vit bild och inget händer) eller "Shut-down" vilket stänger av datorn helt.

Har testat att få liv i datorn genom att:
*Stoppa i Tiger skivan och boota upp genom att hålla nere C. Samma sak händer fast den ber mig att "release all keys" också. (Har testat Tiger skivan i PowerBooken, och den fungerar där)

*Kopplat en firewiresladd till powerbooken, bootat upp datorn i firewireläge genom att hålla nere T. Datorn startas i firewireläge och jag kollar igenom hårddisken. Allting verkar se korrekt ut, men Tiger bootar inte för de.

*Hållt ner alt/option för att välja startdisk. Datorn hittar Startdisken och jag ber den boota därifrån. Samma visa om igen.

Datorn fick jag hemlevererad i fredags (12/8).Den var fullt uppdaterat med allt som fanns till Tiger i programuppdateraren. World of Warcraft är i princip de enda som jag installerat på den.

Kan det vara ram-minnet? Snälla! Nån som kan hjälpa mig?

För er som har problem med att spela BF2 trots att era burkar på pappret ska klara av det, uppdatera era grafikdrivrutiner till absolut senaste så kommer de flyta. Testade BF2 på en P4 3,2 GHz med ett 256 mb grafikkort och det laggade verkligen något fruktansvärt. Men när jag uppdaterat drivrutinerna så flyter spelet på.

Jag tror definitivt att spelandet på Mac kommer få ett rejält lyft iom Intel processorer. Spel kommer att portas snabbare och bättre (kanske rentav att de flesta spelen kommer vara PC/Mac direkt i lådan) och jag tror faktiskt att attityden till Mac som gaming maskin kommer förändras.

Men hur förändringen kommer ske är det som oroar. Apple måste släppa en "spel-vänlig" dator snabbt. Såsom iMacen och PowerMacen, men dom kan inte heller dröjja med sina Intel baserade laptops. Steve snackade om en lång övergång vilket antagligen utesluter att dom lanserar nya x86 maskiner över samtliga lineups över en natt. Jag hoppas på att iMacen och Powerbooken är först ut. Jag vet många som skulle vilja byta ut sina slitna windows burkar mot OS X, bara dom kan spela Counter-Strike på den.....

flyter helt okej på en PowerBook G4 1,33 GHz 1,25 GB Ram GeForce FX 5200 64 MB.

dock på lägre grafikinställningar

Spelar de på en PowerBook G4 1,33 GHz, 1,25 GB Ram GeForce FX 5200 64 mb och de funkar helt okej i längre upplösningar. Men om du har ett xbox så kanske det är att föredra på den

vilket warcraft är det detta gäller? WarCraft 3? med expansion?

testa att uppdatera till senaste versionen genom att gå in på battle.net i huvudmenyn och kolla om det hjälper.