Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Morgan Jonasson
  • Registrerad 2001-08-09
  • Antal inlägg 18

Foruminlägg

De senaste inläggen Morgan Jonasson har skrivit i forumet.

Har för mig att Tranan vid Odenplan är rökfritt. Har aldrig varit där, men har hört att det är trevligt.

Kollade in på prisbarometern som 99mac har här. inte uppdaterad sen 6 december.

Dags att göra något åt det?

Man lämnar blodspår efter sig i Urban Terror också. :), och om man blir skjuten så måste man lägga förband om såret för att inte förblöda.

Dessutom så kan man klättra upp för stup-rännor, kravla sig upp för kanter som man inte kan ta sig upp för endast med hopp etc..

Finns också ett annat bra alternativ (som jag föredrar framför Tactical Ops). Det heter Urban Terror och är en mod för Quake 3. kolla in www.urbanterror.net för mer info. Ett mycket trevligt spel!

[ 20-09-2001: Meddelandet ändrat av: badmojo ]

Skulle jag göra något liknande skulle det nog bli flash jag skulle använda för själva animationen. Flashanimationer kan man ju exportera till QuickTime sen och använda i FinalCut.

Nice, väldigt nice...Om det är fakta dvs.

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Carlos:
Jonaz tack men.....snälla kan du förklara mig hur man gör ? med vilka kablar etc ? tack

Köp en Anslutningskabel 3,5 till 2 x phono 1,2 från t.ex Teknikmagasinet.
På deras hemsida kan du söka på artikelnummer längst upp till höger. 204619 är artikelnumret för den kablen.

3,5 mm kontakten ansluter du till datorns ljudutgång. Den leder ut till en svart och en röd kontakt. Dom sätter du in bak på din förstärkare (om det finns en vit ingång på baksidan på din förstärkare så är det samma som svart) i t.ex. aux.

Klart! Nu är det bara att trycka på AUX på framsidan av din stereo så kommer ljudet från datorn komma ut ur dina högtalare du har anslutit till förstärkaren.

[ 18 Oktober 2002, 14:36: Meddelandet ändrat av: Morgan Jonasson ]

Har problem med ett Audio Quattro från m-audio. Det knastrar och har sig. I Logic t.ex. kan jag bara köra 4-5 stereo filer samtidigt innan man får ASIO system overload.

Iofs är detta ett USB kort (kör bärbart) men fler än 4-5 stereospår borde den klara tycker man. Dessutom är det otroligt känsligt för peakningar. När mätarna slår på rött börjar det knastra direkt. Iofs en bra varning att man bör sänka, men med det inbyggda kortet så knastrar det aldrig.

Häftigt! Kan man få en kopia? [email protected]

Skulle vara snyggt av Apple om dom skulle släppa en PowerPod, med ett par digitala och analoga stereo ingångar för inspelning av aiff filer i upp till 32-bitars ljud 96khz.

Den skulle kunna bli en konkurrent till dagens inspelnings medium, t.ex. DAT, för professionella musiker. Lite större HD skulle sitta på plats då.

Skulle vara en bra grej för Live inspelningar också. Lätt att ta med om med tanke på storleken.

Frågan är ju bara vad en sån skulle kosta då...

Bara en fundering med tanke på att dom har iMac, PowerMac, iBook och PowerBook...PowerPod skulle ju passa i sortimentet som storebror till iPoden då...

Citat:

Skapades ursprungligen av: j skaneby:
Kan Ipoden användas som extern hårdisk? realtidskonverterar Ipoden CD spår på väg in?eller tar den in ljud formaten den får rakt av? kan man tänka sig att en mikrofon med FW lösning kan funka i framtiden? I såna fall växer ju genast de olika användnings områdena, och priset känns jättebra. Antar att allt detta är en Firmware fråga.

Det verkar ju som det är iTunes 2 som ska sköta själva överföringen av musik. Så jag antar att man måste konvertera skivan till vettigt mp3 format först. Men man vet ju aldrig om det kommer en automatik i iTunes 2 som gör att den buffrar mp3 formatet samtidigt som den kör över det till "podden"...eller nått...

Jäkligt cool pryl annars, den spöar ju lätt alla MD´s som finns för er som försöker jämföra den med det. Men det är klart, att punga ut 5000:- känns lite tungt för att få med sig skivsamlingen på stan.

Tack för alla svar...

Ska köpa lite böcker och kolla lite sidor ni har tipsat om.

Känns tryckt att man kan komma hit och fråga om hjälp också...utan att känna sig dum

Tack än en gång. Mer tips är alltid välkommet!

Hur ska man gå tillväga om man vill lära sig utveckla för MacOS X. Jag är i stort sett helt nollställd vad gäller programmering så ska man börja lära sig koda C++ eller finns det något sätt att lära sig att koda Cocoa eller Carbon samtidigt?

OBS! Jag vill undvika att gå någon kurs som kostar många tusenlappar där man lär sig koda i en win basserad miljö, dvs jag vill lägga all energi på att lära mig utveckla för MacOS X.

Någon som har några bra tips för böcker som är lättförstådda där man lär sig från grunden.

Tacksam för alla svar!

Citat:

Skapades ursprungligen av: Adrian B:
He he, man skulle kunna se hela den tråd som ett utslag av unixhumor faktiskt, alltså den humor som uppstår när unixinitierade och inte lika unixinitierade försöker kommunicera med varandra....

Sant... Vå får försöka skapa en standard för att kunna kommunicera... Där "(Enter" är tryck enter efter du har skrivit osv :P...

Citat:

Skapades ursprungligen av: Adrian B:
Än så länge är inte OS X den där kompletta miljö, många här på 99mac som använder OS X byter då och då tillbaka till OS 9 eller använder Classic för att köra program eller spel som inte fungerar i OS X. Andra har inte bytt alls pga avsaknaden av nyckelprogram. Photoshop är ett givet exempel. Vilket program saknar du mest till OS X?

För min del känner jag att Dreamweaver och Fireworks behövs för att jag ska byta.

Personligen så saknar jag massa små program, t.ex. diskwarrior. Saknar Retrospect (Clienten finns ju). Adobe programmen, Macromedia programmen, Logic Audio (5:an kommer väll snart...mums), alla propellerheads program. Musikprogrammen ska ha full kompatibilitet med varandra och diverse externa hårdvaru moduler (te.x. synthar) innan jag är nöjd, ska bli skönt när Rewire funkar bra i Logic.

Men allt verkar ju rulla på i sin egna takt. Tror inte att jag kommer vara helt nöjd på utbudet förens om 1-1.5 år....