Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Ida Blix

Ida Blix

Medlem
  • Namn Ida Blix
  • Plats Sollentuna
  • Sysselsättning journalist
  • Registrerad 2004-01-14
  • Senast aktiv 2020-11-26
  • Antal inlägg 3370

Foruminlägg

De senaste inläggen Ida Blix har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Christian Å:

Tider flyger och 99mac har hunnit med mycket undere sina 19 levnadsår.

Japp! Provat på flera olika ”kostymer” genom åren, men mycket är sig likt ändå.

Blev allt nostalgisk när jag väckte datorn och möttes av notisen att 99mac fyller år idag. 19 år på internet, bra kämpat!

Ursprungligen av Sperious:

Men det där är ju inte relevant. Bara för att någon var beredd att betala för gamla 99 så betyder det inte att detsamma gäller för nya 99.

Jag, till exempel, tyckte att den största behållningen med 99 var medarbetarna. Jakob, Ida, Andreas och Amanda. Podden var det som gav mig mest på 99 och det som skulle kunnat få mig att vilja stötta ekonomiskt.

Numera har 99 ingen podd och Teknikveckans podd är i min mening alldeles för flamsig och stökig och oredigerad.

Som det ser ut nu är jag en av dom som inte skulle vara beredd att stötta ekonomiskt, eftersom det jag uppskattade mest med 99 inte finns kvar. Det kan mycket väl förändras i framtiden.

❤️

Åh lite nya färger å grejer! Välkommen tillbaka 99mac! Du har varit saknad.

Ursprungligen av Rommie:

Hej! Glada nyheter - Teknikveckan tar över 99.se !

?

Ursprungligen av filuren:

Såklart har du rätt i det du säger.

Det jag menade med ”enkelt” hade inte med eventuella databasfixar att göra.

Och självklart har jag inte insyn i hur komplex frågan egentligen är. Jag vet bara att data finns i en databas - och att den på ett eller annat sätt kan flyttas till en annan. Med GDPR och annat. Det är måhända ingen liten process, men den är inte omöjlig. Allt handlar om vad det kostar, jag lovar.

Givetvis handlar det om pengar. Eftersom vi försökte gå med vinst under många år och misslyckades är det väl just där skon klämmer för potentiella spekulanter. Det är inte en solklart bra affär det här.

Ursprungligen av filuren:

Just den frågan. Vill även jag ställa.

Saken är ju väldigt enkel. Den som tar över driften måste se minst plus-minus noll ett tag. Därefter en del plus (mängden beror på profitsug). Inget fel med någon form av profit, hellre det än att man går back och man jobbar gratis för att göra det.

Men, vad handlar det isåfall om för stålar? Vi är många användare som sagt oss vara villiga att betala för att slippa reklam. Jag står fast vid denna ståndpunkt. Gör ni andra det? Jag är även beredd att stötta eventuellt kommande 99.se ekonomiskt. Inga stora summor, men om vi är många?

Netflix kostar. Jag har sett mycket där tidigare. Inte hittat något intressant där de senaste 3-4 månaderna. Pengar i sjön. Önskar de gått till något bättre.

Kortfattat: jag betalar gärna en del för mig för att 99.se (förhoppningsvis ”99mac.se”) ska finnas kvar.

Det som inte är enkelt är att 99 just nu är på en Geeks-ägd och -utvecklad plattform och måste migreras till något annat av vem som än vill försöka rädda innehåll/forum. Det är uppenbarligen inte enkelt gjort, hade det varit det är jag rätt säker på att till exempel Björnström redan gjort det.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Då säger du alltså att just nu så pågår ingenting? Det finns inga spekulanter? Det finns ingenting alls att berätta? Forumet går bara på tomgång i väntan på att någonting kanske ska hända? Eller?

Jag förväntar mig inte att de ska avslöja några detaljer mitt under förhandling. Men man kan ju berätta att något är på gång, så att vi åtminstone får känna oss en aning delaktiga. Det är ju trots allt vår närvaro som gör att det överhuvudtaget finns en verksamhet att driva.

Jag har mycket lite information då jag inte längre jobbar på Geeks. Fick gå i samband med nedläggningsbeslutet. Men mycket riktigt flyttar de nu, så gissar att de har fullt upp med annat än att lägga tid och resurser på något de beslutat sig för att lägga ned. De kommer berätta när det finns något att berätta.

Det finns väl en liten strimma hopp om att det fortfarande finns spekulanter, men kanske är det kontorsflytten som pausat nedstängningen ett tag efter att förhandlingarna med tidigare spekulanter inte gått vägen.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Jaha, kära forumägare/ledning - vad händer nu? En spekulant borta (se inlägg 458). Finns det fler? Eller blir det stängning nu?

Det går att lämna en liten enkel statusuppdatering, utan att behöva avslöja några förhandlingsdetaljer.

Så fort det finns något att berätta kommer de att göra det.

Ursprungligen av TechDante:

känns inte lika kul att se på google i/o utan 99 ni får försöka fixa livestream till wwdc eller iallafall till apple september eventet

Det kommer inte bli något av det tyvärr. Ingen av oss redaktörer som jobbar kvar längre.

Ursprungligen av reboot81:

Det här var den bästa nerläggningen någonsin, gillart!

Den görs i alla fall inte förhastat

Ursprungligen av Björnström:

Såklart att det händer saker i bakgrunden men vissa saker kan vara lite komplicerade att lösa och kräver tid och research.

Imorgon fyller 99mac 18 år!

Det är helt sjukt stort faktiskt. Det ska firas ordentligt här hemma även om jag själv inte varit med hela vägen. Länge leve 99!

Ursprungligen av Mackan1984:

Sluta läska mig.
Är sugen på exakt detta men känns som att pengarna ska användas till semester först och främst just nu ?

Det löste sig rätt smart för mig nu eftersom det inte blir särskilt avancerade semesterplaner med pluttliten bebis i familjen i juni. Men galet bra produkter båda två, måste jag säga.

Ursprungligen av Tobb@:

Sidan lever än iaf men känns tomt, Inga nyheter från redaktörerna och startsidan har varit den samma i en månad nu...

Kommer iaf sakna sidan med nyheter och podden.

Jag saknar också podden!

Ursprungligen av Innis:

Visst levererar den ett grymt bra ljud? Förvånande för den lilla formfaktorn.

Ja verkligen!