Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
korthoga

korthoga

Medlem
  • Plats Ystad
  • Registrerad 2004-01-27
  • Senast aktiv 2021-01-11
  • Antal inlägg 573

Foruminlägg

De senaste inläggen korthoga har skrivit i forumet.

Sitter nu med min 12 pro och jag gillar inte den svarta kanten det blir runt om skärmen. Gillar inte hur den ligger i handen och jag gillar inte designen. Föredrog min 11 pro på alla sätt och vis framför denna förutom att den helt plötsligt blev gammal. ?

Ursprungligen av Gäddnos:

Svep upp på din AW och tryck på klockikonen, då blir den tyst men fortsätter att vibrera.

Nu blev klockan tyst och vibrerar. Men telefonen är fortfarande tyst.

Jag köpte en Apple Watch s6 igår. Har väl börjat sådär. ?

Batteriet tömdes idag på fem timmar. Knappt rört klockan överhuvudtaget. Hur vet man vad som drar ström?

För även bryt vid notiser. Jag vill enbart ha haptiken på klockan och ljud och allt annat som vanligt på telefonen men får inte rätt på det.
Som det är nu så låter inte telefonen när jag får ett sms men klockan gör.
Hade varit fint att kunna sätta telefonen på ljudlös utan vibration och så får man en liten vibration på handleden istället. Men nej, så är det inte. Sätter jag telefonen på ljudlöst så ringer det inte eller vibrerar det inte i telefonen. Men klockan den låter. Är det jag som missat något eller är den inte smartare än så?

Kort och enkelt så vill jag ha allt ljud via telefonen och bara haptik i klockan.
Någon som vet hur man gör? ?

Ursprungligen av Redaktionen:

Nu går iPhone 12 och iPhone 12 Pro att förboka. Vi har gått igenom alla operatörernas erbjudande och visar här hur du köper en ny iPhone billigast med abonnemang.

Läs hela artikeln här

Haft Telenor från Europolitans tid. Aldrig brytt mig om att kolla pris eftersom det är väl ”samma” på ett ungefär. ?
Att nu se att det dyraste hos Tre är billigare än det billigaste på Telenor får mig då att undra.
Telenor har ingen bindningstid som de kallar det för. Men man har ändå en avbetalning på sin telefon i 24 månader. Så vad är egentligen skillnaden som gör att den ena kan ta ut flera hundralappar mer i månaden för i min värld samma tjänst? ?

Ursprungligen av MarcusLarsson:

Jag tror att man blir utan magnetismen med ett annat skal och blir tvungen att ladda som en klassisk qi-laddare.
På Apples hemsida står det att laddaren är kompatibel med iPhone 8 och framåt.

Så med andra ord så är det en ickefunktion för de som inte använder skal?

Har jag förstått det rätt att laddaren fungerar bara om man har ett speciellt skal på sin telefon?

Ursprungligen av Lars Einarsson:

Typ alla. Jag kan inte nämna någon som inte har det. ?

Ericsson 688. ?

Ursprungligen av Leksvin:

Jag har en macbookfrån2016ochjagskämtar inte, såhärser det alltså ut när jagskrivernuomjag inte backar och korrigerar. Det är den sämsta skitdatorn domgjortochdenvar inte billig.
DUär tönten om du blir upprördöver att enkomikersågar Apple för att dom numera bygger undermåliga datorer.Nej,jagtänker inte fixa den här texten eftersom du uppenbarligen tycker det här är acceptabelt för en premiumdator.

Här är för övrigtApples egen guide för hur man ska göra rentdatornstangentbord när det härhänder. https://support.apple.com/en-us/HT205662
Seriöst...
Steve Jobs hadesparkatså jävla mångamänniskor om han hade levt.

Ta handom dig.

Jag tycker din text ser bra ut. Precis vad jag också räknade med på en dator för 25k. Min har massvis med dubbelslag på tangenterna. ?

Är ljudet i närheten av en Play 1 så är de prisvärda. Tycker IKEA ska släppa en Sonosförstärkare för 2500kr. Deras egen har ett makalöst överpris!

Jag har i många år kört med en AirPort Extreme router och en Time Capsule. Efter ett åsknedslag så dog det mesta. Jag har fått liv i Time Capsulen men den kopplar ned och håller på hela tiden och hårddisken i den är kass.

Tidigare uppsättning har varit en Airport Extreme som fungerat som router med wifi avstängt. Från den har jag två stycken Ubiquiti Unifi enheter trådat kopplade som sen sänder ut wifi. Har fungerat riktigt bra! De var ett helvete att ställa in första gången, men efter det så har de bara rullat på!

Nu till min fråga: Vilken router ska man köpa? Jag tänker mig, max 1500 kronor. Den behöver inte ha någon wifi då mina två trådlösa Unifi tar hand om det. Behöver inte någon PoE.

Köpte förra veckan en iPhone Xs. Jag är en av dem som lyckats att ha en iPhone i över tio år och aldrig haft något skal på dem och aldrig spräckt en skärm...tills nu. Min Xs ramlade ur fickan när jag satt ned och åkte ned i plattorna varpå den sprack i kanterna både nere och uppe på skärmen. Härligt! Tidigare telefoner har tappats lite här och lite där utan några problem. Tydligen är denna väldigt känslig.

Jag vågar nu inget annat än att köpa ett skal. Någon som vet något skal som är väldigt tunt och snyggt? Ska helst inte synas. De jag hittar ser klumpiga och fula ut.

Tacksam för all hjälp i ämnet!

Ursprungligen av IngoX:

Gör bara en dubbelkoll i Systeminställningar > Tangentbord > fliken Tangentbord. Så att du inte råkat ställa in "Upprepa tangent" på det snabbaste och "Fördröjning" på det kortaste om ditt skrivsätt inte passar för den inställningen.

Upprepa. tangent: 7 av 8.
Fördröjning: 3 av 6.

Använder Safari och gester på styrplattan och kommit fram till att varje gång jag swipear bakåt/framåt i webbläsaren så tar det flera sekunder innan jag kan börja använda webbläsaren igen. Låt oss säga att jag surfar på Aftonbladet och läser en artikel. Jag läser klart och swipear tillbaka och ska scrolla ned till nästa artikel. Det går inte, ingenting rör sig. Det tar flera sekunder innan jag kan fortsätta att scrolla ned på sidan. Använder jag knappen i safari så går det att scrolla ned direkt utan några problem.

Någon som också har det så? MBP 2018.

Har en ny MacBook Pro 13" 2018 med touchbar. Ska man skriva något med den så får man spel. Ibland så ger den en väldig massa dubbelslag. Kan komma dubbelslag på olika tangenter från gång till gång och ofta så får jag punkter efter ord trots att jag inte tryckt på någon punkt eller slagit två gånger på mellanslag.

Någon som vet vad det kan vara? Bör man lämna in den?

Senast redigerat 2019-02-20 14:32