Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
korthoga

korthoga

Medlem
  • Plats Ystad
  • Registrerad 2004-01-27
  • Senast aktiv 2021-01-11
  • Antal inlägg 573

Foruminlägg

De senaste inläggen korthoga har skrivit i forumet.

Ursprungligen av keptang:

Prova ändra till var 15e minut och se om det hjälper.

Nu fungerar det. Tack så mycket. ???

Bytte för ett tag sen till en iPhone 7. Synkade min gamla iPhone i datorn och drog sen in den i den nya iPhone 7.
Sen dess hämtar inte telefonen mina mail automatiskt längre. Har Gmail.
Har ställt in att telefonen ska hämta mail en gång i halvtimmen.
Under e-post och sen konton trycker jag på: Hämta nya data. Där är push inställt för iCloud. På Gmail står det "Hämta" och längst ner på sidan står det att den ska hämta varje halvtimme. Ändå gör telefonen inte det.

Rör jag inte mailen så uppdaterar den inte på en hel dag. Öppnar jag mailen trillar allt in.

Har raderat e-postkontot på telefonen en gång och sen lagt in det igen utan någon framgång.

Någon som vet vad det kan vara som felar?

Tacksam för hjälp!

Ursprungligen av marcushedenstrom:

Ja, om du har kvittot kvar (så du kan bevisa att det är din iPad) så kan de hjälpa dig på en Apple store eller återförsäljare.

...och om inget kvitto finns så är det kört?

Min autistiska lillebror har lyckats att att låsa sin iPad.
För att dra det hela kort så har han uppdaterat iPaden och kommer inte ihåg lösenordet till sin iCloud. Han har nu försökt så många gånger att kontot blivit låst och måste låsas upp. Dumt nog lät jag honom själv registrera sin iCloud en gång så jag har ingen aning om vad för uppgifter han fyllt i. Det enda jag vet är hans e-postadress. I återställningen har man två val. Val ett är att skicka ett mail med en återställningslänk. Det dumma är att mailet går till hans iCloudadress som han glömt lösenordet till. Alternativ två är att fylla i födelsedatum samt besvara tre frågor. Jag kommer inte förbi födelsedatumet eftersom han inte fyllt i det datum han faktiskt fyller år.

Finns det något sätt att få igång den igen? Kan man gå in till en Apple-Store och be dem låsa upp den?

Tacksam för svar.

Jag har genom åren alltid kört med Western Digital. Mest för att jag tyckte det var tufft med att lamporna lös hur mycket av hårddisken som användes eller att där var en display på den där man kunde välja valfri text. Men, när jag nu sitter här med min sjätte! kraschade hårddisk från WD. Tog lång tid men nu har jag väl lär mig - jag ska aldrig mer ha WD eller en hårddisk med inbyggd programvara som inte går att ta bort. Jag kommer åt hårddisken men att ladda ner det som finns på den tar låååång tid. Har alla mina Gopro-videor på hårddisken och att lägga över någon GB tar en dag eller två.

Ge mig gärna förslag på externa hårddiskar som inte har inbyggt program med massa funktioner som ingen någonsin använt, inga lampor, ingen display, inget skit, inget trams, bara en bra extern hårddisk!

Har installerat datorn på nytt men saken är den att när jag går in i Time Machine så ser jag alla tidigare backups men jag kan inte välja någon av dem. Så den sista jag gjorde för två timmar sen innan jag formaterade datorn kan jag se med klockslag...men bläddra bland dem kan jag inte. Jag kan inte heller använda flyttassistenten. När jag väljer var backupen ligger så säger den bara att där inte finns något trots att jag ser att 1.3 tb används på disken.

Någon som har tips?

Edit: Helt plötsligt så kommer jag åt filerna. Konstigt men bra! Då slipper jag gå den långa vägen via Backblaze!

Senast redigerat 2014-10-19 14:30

Jag tänkte att jag skulle installera Yosemite på min 27" mid 2011 iMac. Jag har både Backblaze och en Time Capsule som jag använder som backup. Jag tänkte att jag skulle göra en ren ny installation där jag tar bort allt och lägger in det jag vill. För att snabba upp det hela lite så kopplade jag in min externa hårddisk för att föra över det jag vill ha sparat. Av någon anledning har den bara lyckats med att föra över 130 MB av 400 GB på cirka 10 minuter. 21 dagar ska jag behöva vänta på överföringen... Dom där jäkla WD med sitt inbyggda skit. :S

Min fråga är då: I Time Machine, kan jag välja mappar och grejer som jag vill ha tillbaka på datorn efter en nyinstallation? Låt oss säga att datorn är helt tom på innehåll. Kan jag gå in i Time Machine och säga att jag vill ha mappen Bilder, GoPro etc och sen tankas det över? Eller måste man återställa med allt som ligger i ens Time Machine?

Ursprungligen av MatsOlov:

Nu är allt som vanligt, bra bild stabil stream och ingen kommentator. Glad nu

Kommer nog något mer eftersom dom tog iPhonen direkt.

Njae... Får detta meddelande när jag går in på Apple.com: Access Denied

You don't have permission to access "http://www.apple.com/" on this server.

Ursprungligen av IngoX:

Fungerar det att ansluta MBA till andra WiFi-nät?

Ja.

Ursprungligen av pmarriott:

Vilken är? "Senaste" är aldrig ett adekvat svar i sådana här sammanhang. Ponera att det finns ett problem iom eller upp till en viss version. När någon om 8 månader har samma problem och söker så får vederbörande veta att någon med den version som var "senaste" den 14 februari 2014 hade problem. Skriv alltid korrekt version. Vilket torde vara 7.0.4 eller nåt idag.

7.0.5.

Ursprungligen av barbapappa_86:

Bra är om du anger vilken telefon du har, samt version på OS.

iPhone 5s med senaste uppdateringen till iOS 7.

Köpt en Macbook Air som jag tänkte använda i jobbet och koppla upp via min telefon. Jag slår på internetdelning på telefonen men varje gång jag försöker ansluta till nätverket med datorn så kommer det bara upp att att anslutningen misslyckades för att den uppnådde en maxtidsgräns. Det är inte så att datorn står och tuggar och försöker ansluta utan det tar två sekunder efter att jag försökt ansluta till felmeddelandet dyker upp. Alla andra datorer klarar utan några som helst problem av att ansluta till min telefon.

Någon som vet vad felet kan vara? Är en MBA mid 2013 med uppdaterad Mavericks.

Ursprungligen av Ida Lindkvist:

Ja så gör jag med, står det annorlunda nånstans i artikeln?

Nej, jag förtydligade det och finner det inte alls besvärligt att behöva trycka på knappen utan snarare smart.

För att kommentera artikelns beskrivning av Touch ID. Jag trycker på hemknappen, släpper den och håller kvar fingret. Telefonen läser av fingeravtrycket och jag kommer in i telefonen. Man behöver alltså inte släppa fingret från knappen utan håller bara kvar det efter att man tryckt. Tar en sekund, sen är jag inne!

Ursprungligen av reboot81:

Det är väl klart att de finns kvar som flikar från en annan enhet – du har ju inte tagit bort dem från den gamla enheten.

Info om iCloud-flikar:

Tack! Då är det bara till att vänta sju dagar. Trodde det skulle försvinna automatiskt när man raderade telefonen.