Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
torsig1967

torsig1967

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2004-02-16
  • Senast aktiv 2020-11-27
  • Antal inlägg 906

Foruminlägg

De senaste inläggen torsig1967 har skrivit i forumet.

Hej!

Jag slänger ut en fråga här för att försöka bringa klarhet i situationen för ljud- och musikprogram på de senaste versionerna av macOS. Jag kör själv Sierra till musikprogrammen och vi hoppar över den obligatoriska frågan om varför tack.

Använder musikprogrammen det som kallas för Audio Units v3 på senaste macOS eller är det fortfarande så att man kör med s.k. "components", d.v.s. separata insticksfiler som läggs i en mapp i Biblioteket?

Jag läser om hur Audio Units v3 har ett helt nytt installationsförfarande men det verkar som det enbart används i iOS än så länge? Eller? Enligt Apples egen dokumentation skall Audio Untis v2 (d.v.s. components) bort från systemet snart.
https://developer.apple.com/library/archive/d...

Ursprungligen av reboot81:

Som daglig brukare av BT-lurar upplever jag ibland att iOS (inte macOS) ibland startar Music-appen när jag trycker på play, trots att jag aldrig använder den appen utan Spotify/Storytel. Kan det vara något liknande? Att datorn tror sig på "play"kommando, hittar inte vilket app utan kör sin standard app för uppspelning - iTunes?

Känns rätt dumt att detta inte är en inställningssak i iOS eller macOS. Det är rätt naturligt att användaren själv skall bestämma vad ett playkommando leder till. Man kan jämföra med vad som hände förr när en CD matades in, det gick att ställa in i MacOS vad det skulle leda till.

Märkligt nog har jag nu på senaste tiden dock inte råkat ut för fenomenet trots att jag stängt av i uppkopplat läge. Kanske något som uppdaterades...

Däremot har jag råkat ut för att om jag höjer volymen snabbt och mycket via lurens touchkommando så stannar uppseplningen i Spotify. Kanske en öronräddande åtgärd?

Ursprungligen av frazze:

För du har väl uppdaterat firmware och skrivit/frågat i Sony:s användarforum?

Jag tror firmware uppdaterades när jag installerade iOS-appen för någon månad sedan men Sonys användarforum är ett bra tips som jag får testa.

Tack, jag hade dock inte iTunes helper som startobjekt. Vete sjutton vad det är. Händer bara ibland.

Jag har ett par nya Sonylurar (WH1000) som jag ibland kör mot min MacBook:s bluetooth. Av någon anledning autostartar lurarna iTunes ibland, oftast när jag stänger av dem (!). Jag använder aldrig iTunes så det är rätt irriterande.

Någon som har någon idé vad som orsakar detta och hur det stängs av?

Ursprungligen av sextontio:

Jag har aldrig gett mycket för Apples onlinetjänster. Det har alltid varit slött. Det känns som att de bara gör det mest nödvändiga eftersom bättre svarstider innebär högre utgifter.

Samtidigt är det ju väldigt bra gjorda och snygga (såsom webbversionerna av alla iCloudgrejer) så det känns lite konstigt om det skall falla på dålig kapacitet.

När det gäller det där systeminbyggda help-systemet är det ännu konstigare. Det kräver ju nästan ingen kapacitet alls och ändå är det supersegt. Och så har det varit i minst tio år när det gäller t.ex. Logic.

En sak som slagit mig är att många av Apples tjänster som är i realtid online är sega i responsen. Exempel:

- Apples inbyggda hjälpsystem/manualer som en del program använder, t.ex. Logic tar mycket längre tid än andras liknande onlinemanualer oavsett om det är in-app eller via webb.
- iTunesinloggning iTunes Store tar oftast oerhört lång tid för att vara en trivial inloggning. Vet ingen butik online som är så långsam. De flesta andra svarar ju omedelbart.
- iCloud går alltid avsevärt långssamare än Dropbox, i vart fall med stora filer. Det skiljer väldigt mycket ibland. Ibland tar det dessutom väldigt lång tid med inlogg på iCloudtjänsterna.
- Uppdateringar och svarstider i Applestore, även detta är ofta oerhört segt jämfört med annat. T.ex. idag med iPaden, lilla röda brickan påminde mig om att det var dags att uppdatera iOS. Klickar på Inställningar>Allmänt>Programuppdateringar men det bara står och snurrar, minst 30 sek. Varför? Vad är det som tar så'n tid? Andra program sätter ju igång direkt att uppdatera om man ber om det.

Någon som har någon teori. Sparar Apple in på speglingar/cachening, typ serverhallar och annat jämfört med andra jättar, eller är det avancerad kryptering, eller något annat som gör att många av deras tjänster är såhär långsamma?

Ursprungligen av Zeugma:

Det ska nog ses som en uppmaning/incitament till att uppdatera Mac OS X-version.

Haha... ja tusan du har rätt.
Läste inte ordentligt.

Konstigt att de inte meddelar detta i App Store där det bara står och snurrar...

De flesta moderna program jag har på min Mac meddelar när en uppdatering kommit och jag kan direkt i programmet klicka på "uppdatera" och så laddas uppdateringen ner och det är klart.

Men för Apples egn program såsom Keynote, Numbers och Pages får jag istället meddelandet att gå till Appstore och uppdatera, väl där kan jag enbart uppdatera ett i taget (de står inte med bland program som går att uppdatera under rubriken "Uppdatera", och ofta står det bara och laddar när jag väl klickar på uppdatering för något av dessa program. Nedladdningen startar inte.

Är detta någon slags inställningsfråga eller varför dunferar Apples egna program så kasst när det gäller uppdatering?

Ursprungligen av iSweden:

Åsyftar du att söka filer i /Users/[username]/Library/? Det var väl länge sedan Apple blockade detta?

Ibland hakar Spotlight upp sig, du kan addera objekt manuellt:
http://www.macosxtips.co.uk/index_files/termi...

Kanske kan Onyx även vara till nytta:
https://www.titanium-software.fr/en/onyx.html

Om du vill göra /Users/[username]/Library/synlig i Finder:

chflags nohidden ~/Library/

Tack, men det är inte det dolda som är problemet utan som sagt att en specifik folder i Application Support (i min egen library) inte är sökbar. Andra är det med de inställningar jag använder.

Kan vara värt att nämna att det alltså inte ligger något systemkritiskt i ~/Application Support/Logic/, utan snarare enorma mängder presets, samplingar och annat som kan behöva viss grad av renhållning för den som vill hitta i sina ljud och preset-bibliotek. Det går alltså inte att "förstöra" någon grundläggande funktionalitet.

Tack för Onyxtipset (nostalgi) men jag hittade ett bra sökprogram som löste problemet även om jag inte vet vad det beror på.

EDIT: Spotlighttipset med mdimport funkade!
Så slutsatsen måste vara att denna folder i något skede trillat ur eller uteslutits ur indexet. Jag testade på två gamla datorer där jag haft Logic och där fungerade sök direkt.

Ursprungligen av Zeugma:

Jag använder Find Any File för att söka. Det programmet är oberoende av säkerhetsinställningar och letar överallt. Finns i sprillans ny 64-bitarsversion för Catalina:

http://apps.tempel.org/FindAnyFile/index.php

Då har vi två programtips som löser problemet även om grundorsaken förblir okänd.
EasyFind funkade också för mig:
https://apps.apple.com/se/app/easyfind/id4116....

För min del är problemet löst i praktiskt hänseende. jag måste inte gå till botten med hur Apple gjort detta. Noterar för övrigt att inte heller i TimeMachine är foldern sökbar.

Ursprungligen av suddgummi:

Det är inte som så att den mappen ligger som ett undantag i Spotlightinställningarna (System Preferences > Spotlight > Privacy)? Mig veterligen använder alltid Finder Spotlight för att söka efter filer/kataloger.

Man kan (kunde?) också lägga på ett .noindex om man inte ville ha spotlight söka/indexera en mapp eller fil. Vet inte om den filändelsen visas som standard, du kanske får kolla i terminalen, men det är ju ett tänkbart alternativ som de kan ha implementerat.

Nej, jag har nog en gång i tiden lagt till Systemfiler (om det nu räknas som det) i Spotlightresultaten och inget annat som kan vara relevant här verkarheller bortbockat.

.noindex var ju ett intressant tips men jag hittar inga sådan filer i Logicfoldern.

Ursprungligen av Innis:

Finns ingen permanet inställning men länken jag postade visar hur man gör när man söker.

Nej, det fungerar inte. Och som jag sade, andra foldrar i Library är sökbara.

Naturligtvis är detta inställt någonstans men det kan vara svårt att reda ut eftersom Logic är Apples eget program så de kan ha lagt det i princip var som helst.

Däremot var det en användare i tråden du länkade som tipsade om ett tredjepartsprogram EasyFind som kan söka och det fungerade i Logics folder så tillslut kom du ändå med något av substans. Hade gärna sluppit allt besserwissrande innan.

Ursprungligen av Innis:

Du frågade varför Biblioteksmappen inte är sökbar och jag gav min åsikt. Tydligen har du ingen eftersom du ställer frågan.
Det är tydligt att Apple inte vill att man ska vara och pilla i den. Anledningen vet bara Apple men med största säkerhet för att gemene man inte vet vad dom håller på med. Då är det bättre att dölja den så inte systemet blir korrupt.
https://apple.stackexchange.com/questions/326...

Jag frågade om varför den inte var sökbar, det är korrekt.
Jag var inte intresserad av åsikter om varför biblioteksfoldern är dold.
Biblioteksfoldern är sökbar i andra subfoldrar så du har blandat ihop sakerna.
Varför Apple dolt biblioteksfoldern är säkert en jätteintressant tråd som du kan starta om du vill.

Frågan var alltså vad som kan vara orsaken till att en folder i Library ej är sökbar medan andra är det och hur man kan stänga av denna begränsning.
Om någon har specifikt kunskaper om fallet Logic, så är det ännu intressantare.
Du Innis behöver inte svara för det är rätt uppenbart att just du inte har den blekaste aning.

Men om det är någon som vet hur detta fungerar så...

Ursprungligen av Innis:

Finns en anledning till att Bibliotek är gömt.

Du inser att du inte svarar på frågan utan bara håller på med meningslöst besserwisseri?
Om du inte vet orsaken och vad man kan göra åt det så kanske du har något viktigare att syssla med?
Visa vad du kan eller gå vidare.