Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
scorpion

scorpion

Medlem
  • Plats Nacka
  • Registrerad 2004-02-26
  • Senast aktiv 2006-08-08
  • Antal inlägg 69

Foruminlägg

De senaste inläggen scorpion har skrivit i forumet.

Vilken D-Link router har du? Kan du posta modellbeteckningen? Det bör vara antingen "DI-" följt av ett tresiffrigt heltal och eventuellt ett plustecken eller "DWL-" följt av ett antal bokstäver och siffror eller något liknande. T.ex. har min router beteckningen DI-604+ och min trådlösa accesspunkt beteckningen DWL-2000AP.

Jag betalar c:a 2500 / år till min revisor och då skickar jag ett kuvert med årets fakturor och utgiftsunderlag. Slipper betala för bokföringsprogram, har bara ett kakylprogramblad där jag för in allt för att ha koll på att jag inte slarvar bort något kvitto. Kalkylprogrammet ingår dessutom i systemet (freeware). Inget komplicerat. Bara jobba på och skicka alla papper till revisorn. (apropos all reklam för alla bokföringsprogram som "smugit sig in" i tråden)

Jag ilsknade till för några månader sedan då knappen "om du vill slippa fler mail från oss ..." gav till resultat att jag
1. Fick ännu fler uppmaningar att handla av dem
2. Fick mycket post från folk som hade banners i deras post
3. Fick till svar att adressen (som knappen ledde till) inte fanns.

Jag beställde 1000000 av varje av deras produkter och satte adressen i deras "om du vill slippa ..."-knapp som avsändare och maskade bort det som identifierade mig. Jag fick till min förvåning ett brev där de påstod att jag borde vara mer seriös och en varning. Jag lade då in i cron att skicka 1000 beställningar per timme med den fejkade "om du vill slippa .."-adressen som avsändare. Då fick jag ett nytt brev där de bad om ursäkt och påstod att jag tagits bort ur alla adresslistor och jag har, till min förvåning, inte hört av dem sedan dess. Det kan ju hända att andra hanterat problemet med hjälp av Spamcop så de blockerats och att min "lösning" inte hade annan effekt än att fylla deras inkorg. Sedan har jag ju förstått att min lösning inte är laglig, men det kändes faktiskt ganska skönt att ge igen.

http://xtops.de/apple.html annonserar om Apple laptops med debian linux och fungerande airport extreme så det måste ju gå att få det att funka.

Jag har samma revisor sedan många år. Innan jag anlitade henne hade jag alltid en massa kvarskatt och sedan jag började anlita henne kan jag strunta helt i alla papper (utom insamlandet förstås) och låta henne sköta saken. Inte dyrt och grymt bra. Och, ja, just det, inga kvarskatter eftersom hon har kläm på alla avdrag mm.

Leena Härkeman, 08 864 840 26, finns i Hammarby.

Det är märkliga fel ni rapporterar om. Eftersom den ena datorn har förbindelse så måste det vara kontakten mellan den andra och routern som inte fungerar. Att den får en automatgenererad IP-adress tyder också på det. Jag har flera datorer på mitt lokala nät och en D804 som sköter DHCP och har aldrig något fel. Jag har dessutom numera en accesspunkt och kör trådlöst men fortfarande är det 804:n som sköter DHCP utan att jag får några fel. Kan ni publicera era inställningar så man kan titta på dem och eventuellt ge en hjälpande hand. Det finns dessutom många på forumet som kan saken bättre än jag gissar jag så många kommer kunna ge råd.

Ursprungligen av Thomas Magnusson:

MACICX laddas hem här: http://www.cs.lth.se/~roger/macicx.html

Perfekt! Tack!

En kompis som har Telia ADSL vill gärna ha ett script som startar hans bredbandsuppkoppling vid inloggning och sedan upprätthåller förbindelsen. Jag hade något liknande för Linux en gång i tiden men tror mig spara tid genom en fråga här. Tips? Eller, helst, steg-för-steg-kokbok?

Skulle jag bygga från scratch idag blev det nog netgear. Jag kör mycket Unix/Linux och Netgear verkar ha mest Unix/Linuxvänliga systemet. I alla fall har deras komponenter varit rimligt lätta att konfigurera i de nätverk jag byggt.

Ursprungligen av David Slättne:

Vilken tillverkare får till de smidigaste lösningarna? Vilka är lättast att confa? Har lite erfarenhet av en D-link som kan vara ganska strulig att få ordning på.

Hur är det när det gäller trådlösa routrar. Vad ska man välja där?

Jag har uppgraderat mitt D-Link-baserade till trådlöst med en D-Link DWL-2000AP accesspunkt. Bara stoppa in sladdarna och slå på. Både min iBook (både MaxOSX och Yellowdog Linux) och mina två Linuxburkar och min gamla server (Linux) funkar rakt av. Köpte alltså 54Mb (11g) acesspunkt trots att alla burkar kör 11b.

Uppgraderar nog 11b-korten så småningom. Struntade i att köpa trådlös router eftersom jag redan har en router som funkar bra och stoppade i en accesspunkt i nätet. Det enda man måste tänka på är att bara en får köra DHCP-server annars blir det konkurrens. Alltså är accesspunkten bara acesspunkt och min gamla D-Link 604 är brandvägg och kör DHCP-server. Fungerar utmärkt.

Där jag bodde förut ville jag kunna sitta lite var som helst utan att behöva dra mer än ett par meter kabel från närmsta dosa till datorn. Det blev totalt tre switchar och 240!! m tpkabel.

Där jag bor nu har jag fyra m kabel för att nå optimala positionen för antennen till det trådlösa. Otroligt mycket trevligare. I reserv har jag ett par rejält långa korskopplade kablar för att kunna nå högsta fart då jag tar totalbackup.

Kör trådlöst.

Senast redigerat 2004-03-05 13:09
Ursprungligen av ivar:

Jag var intresserad av att ta reda på antalet skrivna rader. Dvs räkna upp antalet radbrytningar. Gissar att det är det som "wc -l *.php" gör.

Ska kika mer noga på

find /path/to/directory -name "*.[hm]" | xargs cat | wc 

För att miska arbetet för find (och troligen tiden för att köra programmet) skulle jag då skriva

find /path/to/dir -type f -name "*.php" | xargs cat | wc -l

där [FONT="Courier New"]-type f[/FONT] gör att find endast beaktar filer och struntar i filkataloger och [FONT="Courier New"]-l[/FONT] som väljare till [FONT="Courier New"]wc[/FONT] bara ger radantalet. Normalt ger [FONT="Courier New"]wc[/FONT] tre utresultat, bytecount, character count och newline count. Eftersom du bara var intresserad av PHP-filer lät jag argumentet till [FONT="Courier New"]-name[/FONT] vara enkelt.

Ursprungligen av pichia:

Vad är det som spökar?

Datorn tar saker i nummerordning. Har för mig (men är inte säker på) att php använder i-nodsnummerordning. Alltså måste man sortera (om man nödvändigtvis vill ha bokstavsordning)

Ursprungligen av pichia:

While($currentfile = readdir($handle))
{
echo $currentfile.'<br/>';
}

anses (enligt manualen) inte vara snygg kod dessvärre. Jag skulle ha använt (som också rekommenderas i PHP-manualen och förutsatt att din PHP är minst 4.0.0)

while (false !== ($currentfile = readdir($handle))) {
       echo "$currentfile<br />";
   }

Min annorlunda formatering spelar naturligtvis ingen roll och
Windowsburkens kontakt med din burk har ingenting med saken att göra. Den orsakar ju bara att php-koden körs. PHP är boven i dramat.

Vad är det för mått du är ute efter? Kodrader är ju inte något enhetligt mått.

public int fac(int n)
{
   if (n <= 0)
   {
      return 1;
   }
   else
   {
      return n * fac (n -1);
   }
   return 1;
}

= 12 rader

public int fac(int n) {
   if (n > 1) return n * fac (n -1);
   return 1;
}

= 4 rader

Samma funktion i två olika program-layout- och programmeringstraditioner. Den ena ger tre gånger så många rader. Lägger vi till ytterligare traditioner så tycker XP-folket inte om kommentarer i koden medan de som kör enligt SUN-java-idéer med java-doc osv "kladdar ner" koden med en halv oändlighet av kommentarer. Alla läger har sina poänger men de som drar ut koden och fyller med kommentarer brukar ha lite kod per rad, "spatiös" formatering för att de tycker att det blir klarare då och massor med kommetarer. Mest radikalt motsatta lägret har kompakt kod med lite kommentarer. Skillnaden brukar var att kompakthetslägrets filer oftast är bara 30 % av antalet rader för de mest "spatiösa" för "samma" program.