Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
deisan

deisan

Medlem
  • Registrerad 2004-03-03
  • Senast aktiv 2010-03-29
  • Antal inlägg 39

Foruminlägg

De senaste inläggen deisan har skrivit i forumet.

Hallå!

Är det någon som vet om det går att använda en Bluetooth-GPS till iPhonen? Och i så fall koppla ihop den med Maps eller annan kart-programvara.

Mvh Andreas

Hej!

Den inställningen har jag redan. Men tycker det är alldeles för lågt. Långt kvar till hörselskador

Hej på er!

Har sedan en vecka tillbaks en iPod Touch 16GB som jag är toknöjd med förutom en liten irriterande detalj. Det är ju för låg volym på den!? Min iPod Nano har mycket högre volym.

Jag kommer ihåg för några år sedan när jag köpte min första iPod att det fanns ett program för att ta bort volymspärren. Finns det något sådan till Touchen? Den är Jailbreak:ad om det spelar ngn roll.

Tack tack!
/Andreas

Ursprungligen av Emanuel L:

Hej Baaki, kan du inte via WinXp bara mappa mac-disken?
Jag har en vanlig PC där jag har mappat till disken i min Mac Mini.
jag tycker det borde vara lika enkelt för dig?

Precis. Det går bra att mappa.

/Andreas

Ursprungligen av herr åhman:

Hur skulle du säga att övriga applikationer fungerar med Parallels? Tänkte mest på Illustrator som inte fungerar speciellt bra med rosetta emuleringen på min mbp cd2 iaf.. så fort det börjar bli en del banor att handskas med blir det nästintill ohållbart :/

Jag har knappt kört några program förutom SQL & Explorer. Men man kan ju anpassa RAM-tilldelningen till Parallels och jag har läst på annat håll att tex. Illustrator går bra.
/Andreas

Ursprungligen av Rytterfalk:

Hej Andreas, tack för cool film. Sitter och läskas över den oerhört coola icon/bakgrunds uppsättningen du har. Finns den att ladda ner?! Eller kanske det är någon privat historia?!

Hej!

Både ikoner och bakgrunder finns på http://www.pixelgirlpresents.com

Mvh Andreas

Ursprungligen av Emanuel L:

När man kör med parallels, har man då redan installerat mac os x och win xp på olika partioner? eller kan man installera os x sen använda typ vmware och installera xp på en image?

Du installerar XP med hjälp av Parallels medans du kör OS X.

Ursprungligen av Stefan Johansson:

Snyggt! Kör du MB Pro el Macbook? Vilken konfig?

Jag kör en MB Pro Core2Duo 2.16ghz med 2gig ram.

Ursprungligen av Desolator:

Kan säga att det är lika smidigt med Linux också..

och...lite utanför ämnet men vad använde du för att fixa filmen? Försöker göra likadant på min iMac med snapz pro, men får inte samma klara bildkvalitet (om jag då inte har filmen i 1680x1050) om jag minskar storleken..

Jag körde också med snapz pro

/andreas

Hejhallå!

Jag har inte postat på 99mac på evigheter men jag måste bara dela med mig av mina första dagar med en MacBook Pro med XP på.

Har länge suktat efter en Powerbook/MacBook Pro och OS X men har alltid låsts vid PC pga. att jag måste kunna köra Windows webserver och sql-databas + diverse andra windowsprogram. Bootcamp är ju självklart en lösning som fungerar förträffligt men det skulle bara sluta med att jag aldrig skulle orka boota upp OS X. Och det är ju skam.

Men nu tyckte jag att Parallels kändes moget och slog till på en MacBook för några dagar sedan. Och jag måste bara säga WOW! Det funkar helt sjukt bra. Över förväntan. Jag troode det skulle bli lite pilligt att använda deras shared folder för att dela filer men det funkar lika bra att mappa upp en utdelad mapp från Windows. Man kan t.o.m surfa till IIS:en från OS X!

Parallels + Virtue Desktop = Kärlek!

Var tvungen att komponera en videosnutt som visar hur smidigt det funkar. Surfa in på http://www.rewind.se/MacXP.mov för att kolla.

Ni som tvivlar. Slå till!

Ha det!
/Andreas

Ursprungligen av Albert_real:

Ja, här kommer den stora frågan. Är du äventyrlig eller inte?

Man eller mus...... hehe

Eller kanske - vettig eller ovettig.

Nja... snarare fattig eller fattigare
Ska kolla om någon butik i sthlm säljer färdigkittat med 2gig. Annars får det bli Applestore. Vågar inte ge mig på bytet själv

Okej det går alltså... frågan är om man vågar in och bända i den nya fina burken :eek:
Skulle ju va lagom kul om man pajade den

Tja!

Skulle precis skicka min beställning på en Core Duo från Inwarehouse när det slog mig: Kan man byta RAM själv på denna? Tänkte beställa med 2st 1gigs minnen och montera in själv men jag hittar väldigt lite info om detta på webben. Något som vet om det går/har en guide?

Tack på förhand!
Mvh Andreas

Ursprungligen av Stefan Swales:

Du gör outlines av texten och grupperar. Sen lägger du det över rektangeln och öppnar Pathfinder-paletten och där alt-klickar du på "Subtract from path area".

Tackar och bockar.

Tja Forum!

Sitter och pillar lite i Illustrator CS som jag inte är så jättebra vän med
Har en fråga som jag hoppas någon kunnig här kan svara på.

Here it goes:
Jag har en röd rektangel och en textbit som 2 olika objekt. Det jag skulle vilja göra är att ta textens bana, lägga dessa på rektangeln, och sedan klippa bort det mönstret ur rektangeln så att det blir transparent där. Men jag lyckas f*n inte Har gått igenom hjälpen men jag hittar inget som går att applicera på detta.

Skulle vara supernajs om nån kunde bidra med lite hilfe. Tack på förhand

Mvh Andreas

PS. Rätt kass på att förklara men jag hoppas att ni fattar. DS.