Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
deisan

deisan

Medlem
  • Registrerad 2004-03-03
  • Senast aktiv 2010-03-29
  • Antal inlägg 39

Foruminlägg

De senaste inläggen deisan har skrivit i forumet.

Du é kung! Tack för hjälpen. Nu kan alla mina vänner få en söndagsfilm

Tja!

Håller på å sätter upp en ftpserver på min burk och har allt som ska vara tillgängligt för besökarna ligger på min externa disk. Jag använder PureFTP för att fixa konton och så. Problemet är att hur jag än ställer in rättigheterna på min externa disk så kan besökarna göra allt. Dvs. läsa, skriva, radera, skapa osv.

Jag har gett en grupp som heter Ftpgroup endast läsrättigheter på disken och lagt avnädarna i denna grupp men det funkar inte hur jag än gör. Dock så funkar rättigheterna utan problem med den interna disken.

Någon som kan tipsa om vad jag gör för fel? Eller kanske en annan gratis ftpserver som man kan sätta rättigheter i (motsv. Serv-U på PC).

Tack på förhand!
//Andreas

Har nu lyckats köra perl-scriptet via terminalen men hur kan man schemalägga detta att köras varje dag?

Mvh Andreas

Tja!

Är total Newbie inom Mac och scripting och jag har nu fått veta att jag måste använda mig av ett Perl-script för att uppdatera mitt IP mot en DNS tjänst (everydns.net).

Hur gör jag detta på enkalst sätt? Måste man installera något för att kunna köra Perl script?

Jätte tacksam för all hjälp jag kan få

(Hoppas det här va rätt del av forumet )

Ok... jag kan alltså på så sätt komma åt allt på disken? Och lägga saker på den givetvis.
Vet inte om man får prata om sånt där men jag kommer köra DC++ i windows och vill där ha mina filer

Senast redigerat 2005-01-20 15:17

Tjena!

Jag funderar på att kasta ut min Windows filserver hemma och bara köra på macen och en firewire hårddisk. Dock så vill jag komma åt vissa windows program och tänkte då använda mig av VPC för detta.

Min fråga är om det går att utnyttja sin firewire hårddisk när man använder windows? Kommer att lagra en massa filer på denna som jag måste komma åt via Windows. Någon som vet?

Tack på förhand
//andreas

Japp det är en G4. Så då är det bara att stoppa i alltså.

Danke schöööööön!

Tja!

Har köpt en iBook 800mhz och 256ram till tjejen så hon har ngt att surfa på men jag skulle vilja stoppa i lite mer ram. En vän med en Powerbook G4, 1,5ghz har en 512mb modul över och jag tänkte höra med er om det är samma ram i dessa burkar? Så slipper jag pilla runt i burken om det inte passar

Tack på förhand!

//Andreas

Ursprungligen av Pär:

Jag skulle prova att röra lite på skärmen - förr eller senare måste ju någon iMac G4 få knas med sladden där i armeriet…

Jo det känns nästan som om det skulle vara något sådant. Får prova att öppna burken någon dag och pilla lite. Grafikkortet borde inte vara paj då jag får ut riktig bild via extrautgången?

Tjena!

Skärmen på min 17" iMac har blivit blå. Ser lite ut som när man håller på att stänga av datorn. Typ som en blå film över hela skärmen. I början blev den blå ett par minuter och gick sedan tillbaka till normal antingen av sig själv eller om man satte den i vila och väckte den. Nu har den däremot varit blå i över ett dygn. Testade just att koppla in en annan skärm via skärmutgången och på denna blir bilden korrekt. Jobbit

Någon som varit med om liknande eller kanske har något tips?

Kör OS X 10.3.6 om det nu gör någon skillnad.

Tacksam för all hjälp!

Så...nu har allt löst sig Tack för all support!

Det verkar lungt. Jag startade om och då gick det

Återkommer med resultat.

Ok...problem nummer 2. Nu har jag kommit igenom Intoduktion --> Om --> Licens --> Skiva att installera på. Där finns min disk med ett utropstecken på och den säger att OSX inte kan installeras på denna skiva. Har formaterat disken.

När jag körde test av disken stog det "En icke HFS skiva kontrollerades". Ska det inte va HFS?

Yeaaaahhhhhhhhh!!!!!!!!!!!! För första gången kan jag nu se min hårddisk i Disk Utility. Vilket filsystem ska jag ha? Mac OS Extended (Journaled) eller Mac OS Extended?

Nu är jag lite gladare

Ursprungligen av Jonny Larsen:

lycklig resa... men om pezeformateringen inte funkar så skulle i.a.f jag testa att installera systemet via den mac som kunde se disken...

Ok! Hur går man tillväga för att installera från en annan mac?