Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Erik Johansson
  • Registrerad 2004-03-31
  • Senast aktiv 2004-06-27
  • Antal inlägg 21

Foruminlägg

De senaste inläggen Erik Johansson har skrivit i forumet.

Hejsan alla, jag sitter och försöker packa ihop Freeciv för MacOSX, så jag undrar om det är någon som har lust att prova på lite andra burkar än mina? Freeciv är en Civilization klon, för mer info titta på. Freeciv hemsida

Jag tar gärna imot all slags klagomål på hur jag har valat att göra det, för att använda det kommer du att behöva X11 för MacOSX 10.3, om någon kommer på hur man gör för att köra det under 10.2 så blir jag glad. Installation packetet för X11 följer med på "installations CD #3 för Panther".

:eek: :eek: Tanka hem det lilla (3MB) spelet Freeciv version 1.14.1 för MacOSX :eek: :eek:

PS. detta är alltså en liten prerelease för att jag skall veta vad ni experter tycker.

set macPath to path to me
set shellPath to POSIX path of macPath 
do shell script "ls " & quoted form of shellPath

Friskt kopierat från:
Applescript unix shell sökvägar

Applescript är ett språk som är långt i från Unix sättet! :rolleyes:

Tackar, det verkar ju toppen desutom verkar de ha en gamal version, hoppas det går att uppdatera. Finns det några bra ÅF/koonsulter i stockholm som gör installationer av MacAdmin?

Hej jag funderar på hur man skapar nätverkslogin för ett tjugotal datorer, utan att köpa MacOSX server/Windows. Just nu funderar jag på att bara kopiera ut alla password filer till alla datoer, men det käns ju så 80 tal.

Flamebait..

Hmm, Ja det är faktiskt att be om bekymmer att vara inloggad som admin. Fast det kanske är svårare att förstå hur det fungear, om man nu blir inloggad som det per default. När våran lokala admin insåg att han bara behövde skapa ett nytt konto ist för att installera om så blev han glad.

Skapa en ny användare, se om det fungerar. om man följer dessa regeler; kör inte som admin, vid problem skapa en ny användare, så klara man sig från det mesta.

w98 tappar inställningarna rätt så ofta för mig, w98 är iofs idag rätt så "snabbt" och "minimalt", och fungerar med det mesta.

Det beror väl på vad det är du vill göra med DNS? Jag vet inte mycket om Windows men .local är väl något AD på funn.

Jag antar att du har satt upp ssh nycklar, så du slipper att skriva in lösenord, också?

gör nyckeln med:
# ssh-keygen -f minnyckel -t dsa -b 1024
Du klistrar in minnyckel.pub i ~erikjohansson/.ssh/authorized_keys
och skriver sedan
rsync -e 'ssh -i /var/er/min/nyckel/minnyckel' FRÅN TILL

Hej jag undrar om det finn någon som är expert på hur Mac hanterar sina paritioner.

Jag håller på att göra en backup utav en MacOS 9 partion via firewire till en dator som är bootad i Targetmode, och som vanligtvis försökte jag under linux på Mac göra så här:

dd if=/dev/hda1 of=/dev/sda12

Tyvärr så vill inte MacOS boota upp på datorn jag kopierar till, alltså partitionen blir inte boot bar. Vad är det man måste tänka på när man kopierar hårddiskar så här?

Perfekt, tackar! Nu hopas jag bara att jag lyckas få det att fungera som en ikon.. Jag satt igår och försökte använda mig utav Terminalens *.app katalog för att fixa det.

Eller vad som är viktigt är hur får man igång skripts direkt från en ikon?

Ursprungligen av Pär:

AppleScript

Jo men kan man slippa AppleScript, och använda sig utav e.g. perl eller något vettigt. Jag har kollat på Applescript och blir inte klok på det, vad jag vil veta är hur man kommer åt det som släpps på programmet.

Någon som vet om man kan tillverka egna ikoner på skrivbordet, som när man släpper något på dem kör igång ett script skript med de "släppta sakerna" som argument. Skulle e.g. vilja ha en ikon som det stog "släpp saker här för backup" som sedan drog igång scp "släppt fil" minerver.se:/backup

Antagligen eftersom FW disken inte använder sig utav UNIX filsystem, utan VFAT eller dylikt. men jag tycker ju att du skulle kunna flytta den ändå.

Ursprungligen av nubbe:

annars skulle jag nog rekommendera att köra med rsync istället..

Tyst! Låt mig nörda mig.. Men det stämmer rsync är verkligen att föredra, rsync --stats -e ssh example.com:exmepel.tiff exempel.tiff gör samma sak som det jag skrev ovan, fast mycket bättre.