Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Jonas Sagard

Jonas Sagard

Medlem
  • Plats Lund
  • Registrerad 2001-08-30
  • Senast aktiv 2011-11-12
  • Antal inlägg 291

Foruminlägg

De senaste inläggen Jonas Sagard har skrivit i forumet.

Jag har försökt läsa på om värdelistor och kommandot [Value_List] på Lasso-referenssidan. En sak som jag undrar över är hur man kan få en värdelista som har som relationsnyckel ett föregående radioknappsval i html-formuläret. Säg t.ex. att man först tillfrågas om vilken världsdel man bor i, genom meny eller radioknappar. Följande <input> är vilket land man bor i. Där skulle jag vilja få en <select>-meny som visar länder enligt den världsdel man tidigare valt. Hur får jag till det???

Det låter fint! Jag ska kolla in referenssidan som du gav mig länken för. Jag är helt grön på Lasso, men enligt din utsago i tidigare trådar torde det vara hyfsat lätt att lära dess grunder.

Tack.

Går det att få en så kallad drop-down meny på ett webbformulär att visa värden beroende på ett tidigare fält på formuläret. I Filemaker kan jag få en värdelista (value-list) med värden från ett definierat fält i relaterade poster. Värdelistan kan sedan användas för inmatning i ett efterföljande fält, t.ex. med hjälp av en meny. Kan Lasso ta den tekniken till mitt webbformulär?

(Webbservern kör Filemaker Server 8.5 och Lasso (osäker på version)

Det här kan inte räknas som något besvärligt problem, men jag skulle höra om du, Taz-Ola, eller någon annan har något bra tips om hur man bäst och snabbast lär sig lite grundläggande Lasso. Finns det någon bra självstudiesida på webben?

Tack för tipsen så långt. Efter lite mer sökande på webben hittade jag Firefox-tillägget "SaveComplete" som fungerade fint på en testsida. Den finns att tillgå här: https://addons.mozilla.org/sv-SE/firefox/addon/4723

Det var just den där manuella biten jag skulle vilja undvika - det blir ju något tidsödande om det ska hämtas ett flertal bilder plus css filer för hand.

HTTrack verkar intressant, men saknar OS X-version. Unix-version finns men kräver Fink för att köras under OS X.

Den här frågan borde väl ha dykt upp här tidigare, men jag hittade inget relevant på forumet efter sökning.

Av CSS-studeringssyfte skulle jag vilja spara en webbsida jag besöker och få med dess resurser, dvs. css-filer, bilder, m.fl.. Finns det något enkelt sätt eller smart program som ordnar detta?

Jag har uppdaterat till 10.5.5 med combo paketet, men inget har förändrats för mitt problem. Fortfarande finns inga paletter i Indatamenyn.

Jag är förbryllad. Som synes på bifogad bild finns inget i listan ovanför den heldragna gråa linjen, vilket det borde göra.

Jag skulle vilja slå på tangentbordsvisning, men det syns inte röken av någon tangentbordspalett under systeminställningar>internationellt>inmatningsmetoder. Paletterna finns helt enkelt inte där. Vad beror det på och hur kan jag fixa det?

Jag kör MacBook med Leopard 10.5.4 om det har någon betydelse.

notMac kräver att man kör en server-mjukvara och plaxo verkar vara något i stil med Facebook, rätta mig om jag har fel. Inte så smidigt som jag önskar tyvärr.

(tack för förslagen)

Finns det någon smidig lösning som tillåter mig att synkronisera kontakterna i programmet Adressbok mellan två Macar, och som inte kostar skjortan (alltså .Mac $99/år).

(detaljer: ena datorn kör Tiger och den andra Leopard. Alltså fungerar inte Yahoo-vägen http://www.zaphu.com/2007/11/01/leopard-tip-sync-mac-address-book-via-yahoo-without-mac/ )
Jag har spanat lite på webben men hittar inga givna eller enkla sätt.

Jag befinner mig för tillfället i Kina och har problem med all kommunikation med apple.com. Efter hårddiskproblem och byte har jag installerat om 10.4 och behöver uppdatera för att få iLife m.m. att fungera. Programuppdateraren fungerar inte, den laddar ner ett par kb och sackar ner totalt. Finns det någon alternativ server som inte går genom apple.com domänen där man kan ladda ner uppdateringarna 10.4.2 fram till 10.4.10?

Tjena Taz,

hur kommer det sig att jag alltid känner mig som FileMaker-analfabet när du föreslår lösningar på mina databas-problem?

1. Jag vill kunna se relaterad information från tabell 3 i tabell 1s poster.
2. Jag har skrivit ett script som i ett fält i tabell 2 lägger ihop text från ett fält ur relaterade poster i tabell 3 (för övrigt något jag tidigare ordnat med din hjälp). Men scriptet måste, så vitt jag förstår, köras manuellt och textihopläggningen kan inte ske automatiskt varje gång jag lägger till en relaterad post.
3. Värdelistor hänger jag inte riktigt med på. En värdelista används väl för att styra/hjälpa inmatning i ett fält och inte för att visa data i en tabell?
4. Jo jag vill gärna visa tabell 3s data genom en portal för tabell 2 i tabell 1, och det skulle vara bra rimligt också eftersom poster i tabell 3 som relaterar till enskilda poster i tabell 2 sällan skulle överskrida 2.
5. Här känner jag mig ordentligt ute på djupt vatten. Jag hänger inte alls med på vad jag ska göra med variabelfält eller hur det skulle fungera.

Tre relaterade tabeller. Jag vill visa de relaterade posterna från tabell 2 i tabell 1 och skapar en portal. Men i portalens poster vill jag också visa relaterade fält från tabell 3. Så enligt diagrammet vill jag alltså se alla relaterade poster med frukt från tabell 2 men också i anslutning till varje frukt-typ alla undergrupper (äppel- och päron-sorter) från tabell 3.

Hur kan jag göra detta?