Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Christopher Månsson
  • Registrerad 2004-04-17
  • Senast aktiv 2007-05-17
  • Antal inlägg 42

Foruminlägg

De senaste inläggen Christopher Månsson har skrivit i forumet.

Hur gör man det förresten, ett automeddelande?

Jag tänkte att man har två jabberkonton, ett per dator så att säga.

AIM-kontot kan du ju ha samma på båda då det går att vara inloggad från två ställen samtidigt. Vill du ändå undvika att den loggar in AIM hemma när du väcker datorn är det bara att slå av automatiskt inloggning bara för AIM-kontot.

Jag har reggat mitt Jabber-konto med PSI, en Jabber-klient. Det kan hända att det går att regga över webben också men jag har inte sett något sådant. Annars är det ju bara slänga Jabber-klienten efter att du reggat så det är inte särskilt omständligt.

http://psi.affinix.com/

Man har hur som helst en hel del servar att välja på. Jag själv använder servern "jabbernet.dk" den är alltid uppe.

Ursprungligen av Anders Täpp:

Jo det var det jag beskrev men är det inte så att när man anslutet dator nr 2 så gnäller den över att kontot redan används. Det syns väl inte på dator nr 1 dvs på jobbet där jag befinner mig? Eller säger den till på båda?

Såg nu hur du menade... jag vill använda mitt riktiga konto på båda ställena. Hur ska annars mina kontakter nå mig?

Ja, jag förstår, det är jag som förklarar dåligt.

Du har alltså två iChat konton på båda datorerna, för man kan ju ha dubbla konton i iChat numera. Ett AIM/Mac-konto och ett Jabber-konto. Om du avänder ditt nuvarande konto som vanligt kan du ha ett jabber konton vid sidan om endast för det endamål jag beskrev.

Det kanske verkar jobbigt att ha två iChat-fönster men det är ju en lösning iallafall. Jag har det så här för att lösa vissa andra problem (två iChat-fönster alltså) och jag tycker det funkar utan problem.

iChat loggar ju in automatiskt när datorn vaknar. Om du då använder två iChat-konton, ett på jobb och ett hemma, ser du när respektive dator är igång

ok. När jag tänkte efter en extra gång behöver du inte ens logga in som ROOT. Du ska kunna öppna image-filen från vilket konto som helst. Går den inte att öppna verkar det lite illa tyvärr.

Ursprungligen av Clas:

Jag har fler konton på datorn, så det är inga problem. Men hur aktiverar jag ROOT?

Har engelskt system, hoppas du förstår ändå

Gå till:

Applications --> Utilities --> NetInfo Manager

I programmenyn väljer du följande:

Security --> Authenticate
Security --> Enable root user

OBS! Att aktivera och logga in med ROOT är riskabelt, men i nödfall som detta kan det vara värt ett försök. Se bara till att du har backup på viktiga saker på dina övriga konton.

Ursprungligen av Clas:

Nej. Om jag loggar in via nätverket från min iBook, får jag upp kontot, men det innehåller bara en Library-mapp som jag inte ser något intressant i och skivavbilden av kontot. Har en känsla av att det är skälva avbilden som det är fel på på något vis.

Har du provat radera mappen 'preferences' i 'library'? Det kanske är nån inställningsfil som blivit knas. Jag hade även provat radera mappen 'preferences' som ligger i det bibliotek som gäller för alla användare.

Logga in från ett annat adminstratörskonto och aktivera ROOT. Då bör du kunna öppna/flytta image-filen inloggad som ROOT om du nu har lösenordet. Om du inte har mer än ditt FileVault konto på datorn tror jag du kan skapa ett från installationsskivan om du bootar datorn med den.

Detta är vad jag skulle gjort men det finns säkert enklare sätt.

DVI-modeller som stöder Mac mini vet jag inte, men ett tips är att vissa tillverkare faktiskt har information om detta på sina produktsidor, EIZO bl.a.

Jag hade satsat på att finna en med DVI som stöder Mac mini, det kan nämligen uppstå små störningar med VGA-anslutningar.

Jag har haft problem med analog LCD kopplad både till Mac mini och PowerBook. Jag vet tyvärr inte ifall störningarna uppstår med Apples omvandlare (VGA till DVI) eller om det är störningar från närliggande kablar/utrustning, men jag tycker det är värt att skaffa DVI oavsett. Det finns ofta saker i ens närhet som kan störa analoga signaler på ett eller annat sätt.

DVI däremot felar sällan. Att Mac mini inte klarar vissa skärmar med DVI beror ju på Mac mini vad jag förstått och inte skärmen.

Q: Hur frälser du en PC-användare?
A: Det är inte operativsystemet som är skillnaden, det är programmen. Få folk att se att programmen fungerar, och att de fungerar jättebra. Få in folket i butikerna så de kan få det demonstrerat.

---

Jag håller inte med. Mac OS X var den enda anledningen till att jag gav upp Windows. Det är Windows som är kasst, inte programmen. Programmen på Windows fungerar precis lika bra.

Ja, jag beställde standardkonfiguration. RAM-minnet satte jag i själv. Det belv billigast så.

Jag tycker Mac mini inte riktigt klarar rendera alla grafiska effekter i upplösningen 1280x1024 på EN skärm, och då har jag ändå 1GB RAM.

Jag måste ge Apple beröm faktiskt. De flög hit min Mac mini från "Nederländerna" på mindre än 24 timmar. Jag beställde den 9 maj och hade datorn kl. 10.30 dagen efter.